Csökken a kőolaj világpiaci ára, így tegnaptól a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is 11 forinttal csökkent. Tegnap már több kúton a 480 forintos hatósági árnál is olcsóbban lehetett tankolni – írja az ATV.hu.

Sokan fognak örülni: Tovább csökkenhet a benzin ára
Fotó (illusztráció): Pixabay

A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint az elkövetkező pár hónapban még további, minimális csökkenés várható az üzemanyagok árában, de ezt nagyban befolyásolják a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések is. 

Jelentősen csökkent az üzemanyagok nagykereskedelmi ára, így most jó néhány benzinkúton a maximumáraknál is jóval kedvezőbben lehet tankolni.

Gulyás Gergely a legutóbbi kormányinfón az árcsökkenéssel kapcsolatban azt mondta, a kormány folyamatosan figyeli a piaci változásokat.

Ha 480 forint alá csökken a benzin ára, akkor mindannyian örülni fogunk. Az pedig, hogy milyen magatartást tanúsítanak ezután a piac szereplői, ezt meglátjuk, és erre, ha szükséges, a kormány fog reagálni

– közölte a miniszter.

Azt mondhatjuk, a kutaknak nagyjából a tizenöt százaléka alacsonyabb áron értékesít, jelenleg üzemanyagot, mint 480 forint

– fogalmazott Bujdos Eszter, holtankoljak.hu ügyvezetője. Szerinte a 480 forintos maximumárhoz képest a legnagyobb eltérés mínusz 20-23 forint lehet, ez a legalacsonyabb ár, amit egyes benzinkutaknál megtalálunk.

Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára elmondta, ha csökken az olaj ára a nemzetközi piacon, az hatással van az üzemanyag nagykereskedelmi árára is. A főtitkár szerint a pandémia is nagyban befolyásolja a kőolaj világpiaci árát, ugyanis a korlátozó intézkedések miatt kevesebb lehet kőolaj iránt a kereslet.

Forrás: ATV.hu
Címlapkép: Pixabay

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
És még mindig nem omlottak össze a benzinkutak, efftársak!?
rokker33
Na faszszopók ezért sírtatok 2=3 héttel ezelőtt??Nem hogy növekedés inkább csökkent az üzemanyag ára! Tudtam hogy nem lesz fix áras, de a sok hiéna kapzsi benzinkutas sírt, hogy nem lesznek nyereségesek! :) :)
rokker33
@ómió: @KisTehen: majd kíváncsi vagyok a sok propelleres Gyurcsány imádó erre mit válaszol?? Most nem mondhatják O1G hiszen nem volt igazuk és nem lett fix áras sőt 480 fölé még 2 hónapig nem is mehet fel csak lefelé!
jesz
ez is csak egy bulváros parasztvakítás...

Mert mennyiről is csökkent, mennyire? Naugye...

Az államnak kell a pénz...minden áron...pénz nem számít.
Eladott Ország
@KisTehen: ♦ Kistehén a nagytehénben @: ma, 09:55 ☻ Már nem kell kompenzálni semmit mert olcsóbb lett a benzin. Egyébként sem kompenzált a maffiaállam, a költségeket a kutak állták, az adókat ( ÁFA, jövedéki adó maradt) nem csökkentették!
ómió
@Eladott Ország: Mi van, bolsiék fajgörénye!? Nem sikerült feljebb "tornáznotok" a benzin árát? Lenin efftárs nem hallgatta meg az "imáitokat"? De Márki efftársadnak legalább benyaltál már?
simmering73
@KisTehen: Hozzád képest a százas szög integrált áramkör.
ágimami
Ez mind szép, de azokra is kellene gondolni (nem kevés autósról van szó!!!) akiknek régebbi kocsija van, mint pl. nekünk, így csak 100-As Benzin e5-öst lehet tankolni, ami legolcsóbb áron is 529.90 Ft-ba kerül, (most néztem a Holtankoljak-on) mivel erre NEM vonatkozik a csökkentés!
rokker33
@ágimami: mindenki kívánságát nem tudja egyik kormány sem teljesíteni! Ha régi az autó akkor gondolom sokat fogyaszt és nem túl környezet kímélő! Az ilyet bekell zúzni nem szabadna már 25=30 éves autóknak az úton közlekednie , de ha tévedek akkor elnézést csak mindenki igényét lehetetlen teljesíteni!Semelyik kormány sem fog azzal foglalkozni, hogy a 100as az mennyibe kerül!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.