A Telex.hu összegezte az Országgyűlés elnökének, Kövér Lászlónak a szokásos adventi interjúját, amit a Magyar Hírlapnak adott.

Kövér László: "A baloldalon a sunnyogást, a mellébeszélést felváltotta a nyílt hazaárulás politikája"
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ebben nem került szóba az a beszéd, amelyet a titkosszolgálati vezetők előtt mondott, és amelyben arról beszélt, hogy az ellenzéket nemzetbiztonsági veszélynek tekinti.

A Pegasus-botrány viszont most szóba került, és „műbalhénak” nevezte. A kormány sokáig azt is tagadta, hogy a kémszoftvert megvásárolta, mígnem Kósa Lajos beismerte. Bejelentése után még a külföldi lapok is erről cikkeztek.

Kövér az új német (baloldali) kormány értékelésével kezdte a beszélgetést, és kijelentette, hogy európai egyesült államokat, egy föderális Európát akarnak, míg Magyarország nem. A német politikáról a következőket mondta a magyar házelnök:

Szerintem az az út, amit kijelöltek maguknak, alapvetően a semmibe visz, de mint mondtam, ez magánügy. Viszont sem jogalapjuk, erkölcsi alapjuk meg pláne nincsen arra, hogy Európát magukkal rántsák a mélybe, immáron harmadszor a történelem során.

Azt is megfogalmazta, hogy sajnálják, hogy "az új német kormány most már nyíltan bevándorlók országává akarja tenni a hazáját, mert azt gondoljuk, Németország és Európa is ennél többet érdemel".

Szerinte e legnagyobb bűnös mindazért, ami most Németországgal meg Európával, az a CDU és a CSU. Úgy gondolja a "legnagyobb bűnt ők követték el az elmúlt tizenhat esztendőben azzal, hogy azt gondolták, elvek, tartás és valódi értékek nélkül is lehet – úgymond – pragmatikusan politizálni". 

(...) Ez a műsor bizony nem jöhetett volna létre Angela Merkel nélkül.

A német kormány után a magyar baloldal is terítékre került az interjú második felében:

A sunnyogást, a mellébeszélést, a hazára meg a nemzetre való hivatkozást felváltotta a nyílt hazaárulás politikája.

Szerinte véget értek azok az idők, amikor arról lehetett beszélni, hogy "közös a nemzet, és csak a boldoguláshoz vezető út adja a véleménykülönbséget".

Mi nemzeti politikát vallunk, ők pedig a nemzetek felszámolására irányuló globális politikához szegődtek zsoldba.

Hozzátette:

A politika, benne a baloldal viselkedése, magatartása egy negatív civilizációs trendet tükröz, ami nem állt meg Magyarország határainál. A szégyen, a szégyenérzet mint olyan veszik ki a kultúránkból.

Kifejtette:

A nyugati gazdáiknak, a multiknak üzennek, hogy visszatérnek a régi aranyidők, ha ők jönnek, és ehhez a támogatást is tőlük szeretnék, amit meg is fognak kapni.

Úgy gondolja "minden tisztességes baloldali ember felteheti magának azt a kérdést, hogy vajon kétezertízben így képzelte-e el a magyar baloldal jövőjét".

Ezt akarta-e? Mi a gyávaságának, a tehetetlenségének a szerepe abban, hogy ma a baloldal esélyeit Gyurcsány Ferenc testesíti meg, a szó pozitív és negatív értelmében egyaránt.

A teljes interjú itt olvasható.

Forrás: Telex.hu, Magyarhirlap.hu
Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Baszki Kövér ti már elárultátok és el is loptátok a hazát, a népeteket .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Béla333: rohadjon rájuk a műanyag lakat!
amaramaistanna
Ezen már egy pszichológus sem tudna segíteni.
ómió
Ó, az már Kun Béla óta efftársi sajátosság!
gazdag dezső
Ha valaki igazán nagy hazaáruló ,akkor Kövér elvtárs igazi hazaáruló!! Aki egykor párttag ,MSZMP munkatársa ,besúgó,és ost pedig szidja a KOMMUNISTÁKAT ??hOGY VAN EZ ??
gazdag dezső
ÉN NAGYON SZÉGYENLEM ,HOGY ILYEN EMBER VAN HÁZELNÖK !!!
evacica
ezen az emberen már orvos sem tud segíteni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Sport - 2022. January 16., 12:00
Novak Djokovic: rendkívül csalódott vagyok
Itthon - 2022. January 16., 11:13
Lakástűzben meghalt egy ember Nyíregyházán
Itthon - 2022. January 16., 08:01
Szitáló ködbe fulladhat a hét utolsó napja