Vattay Gábor, az ELTE Komplex Rendszerek Fizikája Tanszéke vezetője úgy véli, hogy bár a szakértők szerint Magyarországon mostanában tetőzhet a koronavírus negyedik hulláma, de a napi halálesetek száma még felfelé tart – írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

Vattay elmondta, mikor jöhet az omikron-járvány – szerinte a mostani hullámnak akár 12 ezer halottja is lehet
Fotó: HírTv

A szakember szerint a járvány alakulását módosíthatja az oltási kampány sikeressége.

Úgy gondolja a halálozási ráta görbéje egy hetes késéssel követi az új fertőzéseket jelző esetszámot – írja a Népszava.hu. A professzor szerint

ebben a hullámban akár 12 ezer halálos áldozatot is követelhet a járvány.

A számításaik szerint karácsony körül is még napi háromezer új fertőzöttre kell készülni.

Azt még nem tudni, hogy a hullám lecseng-e, vagy stabilizálódik egy szinten. Vattay szerint a balti államoknál nemsokára látható lesz, hogy merre tart a járvány, ott ugyanis pár héttel előbbre vannak hozzánk képest. És a kilátásokat módosíthatja az omikron variáns hatása is.

Úgy véli, hogy

nálunk február elején okozhat gondot az omikron-hullám, ezt azonban befolyásolhatja, ha felgyorsul az oltások beadása.

Az omikron gyorsan terjed a világban, de eddig egyetlen igazolt halálos áldozatról sem tudunk – jelentette az Egészségügyi Világszervezet.

A WHO ismételten felhívta a figyelmet, hogy hetekbe telhet, mire felmérik, mennyire fertőző a koronavírus új variánsa, illetve hogy mennyire súlyos megbetegedéseket okoz, mennyire hatékonyak ellene a vakcinák és a kezelések – írja a 444.hu.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu
Címlapkép: HírTV

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Pálinkás Pál: Na és milyen alapon ugat bele egy agresszív PC szerelő, aki a szilajcsiko.hu fizetett munkatársa? Ennyi erővel neki is egy lámpavason lenne a helye...
Pálinkás Pál
mi a jó qrva anyját ugat bele egy fizikus?...egy ilyen szarzsáknak lámpavason a helye...
ágimami
Itt már mindenki szakértő lett???:DDD
NAGYON UNALMAS!!!
division
@Pálinkás Pál: Na és milyen alapon ugat bele egy agresszív PC szerelő, aki a szilajcsiko.hu fizetett munkatársa? Ennyi erővel neki is egy lámpavason lenne a helye...
division
@ágimami: Még mindig inkább egy tanult és művelt ember mondjon bármit is, mint egy fizetett bérkommentelő, aki max. tesi órákra járt be...
ágimami
@division: Egyáltalán nem vitatom a tanultságát és műveltségét, Ő egy járványelemző professzor, biztos ért hozzá, (a fizetett bérkommentelőt meg szívből UTÁLOM!) de szerintem vannak nála illetékesebb, nagytudásu emberek pl. virológusok, akik szintén nyilatkoztak csak az a baj, hogy sajnos nem mindig egyezik a véleményük, ez vajon miért van???
division
@ágimami: Mivel még nem tudni mit is okozhat az omikron, mennek a találgatások még a szakértők részéről is, ami nyilván nem a legszerencsésebb. Szerintem a covid még nagyon hosszú időre ad tanulnivalót mindenkinek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.