A kormány 42 milliárdot ad a Mátrai Erőműnek, miközben a baloldal külföldi kézre juttatta, most pedig bezárná azt – mondta a Fidesz szóvivője az MTI-hez szombaton eljuttatott videonyilatkozatában. 

Fidesz: bezárná a Mátrai Erőművet a baloldal
Fotó: MTI/H. Szabó Sándor

Horváth László a felvételen kifejtette: a baloldal miniszterelnök-jelöltje azt nyilatkozta, hogy az erőművet nem éri meg fenntartani, és az ott dolgozó több ezer embernek máshol kell munkát találni.

Ez a teljesen felelőtlen és érzéketlen álláspont egyáltalán nem veszi figyelembe, hogy Magyarország biztonságos energiaellátásához nélkülözhetetlen a Mátrai Erőmű működése és az itt dolgozók megfeszített munkája

- hangsúlyozta a politikus.

Horváth László aláhúzta, hogy a kormány számára az erőmű stratégiai fontosságú, ezért került újra állami kézbe, és ezért modernizálják a következő években.

A kormány a legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy az energiaellátás folyamatossága és a munkahelyek megőrzése érdekében – hazai forrásból – 42 milliárd forintot juttat a Mátrai Erőműnek.

A magyar emberek, háztartások energiaellátása, az erőmű és az itt dolgozók munkahelye biztonságban van, és biztonságban is marad. A baloldal miniszterelnök-jelöltjének pedig azt üzenjük, hogy el a kezekkel a Mátrai Erőműtől

- fogalmazott a Fidesz szóvivője.

Forrás: MTI
Címlapkép: MTI/H. Szabó Sándor

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

K-2SO
Esetleg pár szót arról a bődületes mennyiségű pénzről, amit az állam vesztett ezen is, de amin valami csoda folytán Mászáros nyert.
Esetleg Áder Jánossal - aki a klímát nem kímélve védi a klímát - egy közös interjúban a környezetszennyezésről is szeretnénk pár gondolatot hallani.
Esteleg...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
a fidesz olyan mint a jó mikulás , sosem ürül ki a zsákja! :)
nekik is van mindíg valami hazúgság a tarsolyukban!
K-2SO
Esetleg pár szót arról a bődületes mennyiségű pénzről, amit az állam vesztett ezen is, de amin valami csoda folytán Mászáros nyert.
Esetleg Áder Jánossal - aki a klímát nem kímélve védi a klímát - egy közös interjúban a környezetszennyezésről is szeretnénk pár gondolatot hallani.
Esteleg...
Giovanni Alba
"Az új szénbányák nyitását azonnal (tehát most, 2021-ben) be kell szüntetni, nem épülhetnek új szenes erőművek, és új olaj- és gázkitermelés sem indulhat azon túl, ahol már megszületett a beruházási döntés, ha tartani szeretnénk magunkat a Párizsi Megállapodásban megfogalmazott másfél fokos célhoz. Tíz évvel ezelőtt a legradikálisabb civil szervezetek közül is csak kevesen mertek olyan intézkedéseket sürgetni, amiket legfrissebb jelentésében a Nemzetközi Energia Ügynökség fogalmazott meg. Az IEA-t eddig a környezetvédők támadták, most viszont a sok szenet használó országok és fosszilis energia cégek kritikája erősödik a legutóbb kiadott jelentése kapcsán, miután az EU-nál is ambiciózusabb forgatókönyvet tett közzé az áramtermelés dekarbonizálására és a párizsi klímacélok elérésére. A jelentés új alapokra helyezheti a nemzetközi tárgyalásokat, megerősítve, hogy klímasemlegesség elérése nemhogy gazdasági áldozattal nem jár, hanem növekedést és sok millió új munkahelyet biztosít."
masfelfok.hu/2021/06/03/teljesen-felhagyott-a-fosszilis-energia-vedelmevel-a-nemzetkozi-energia-ugynokseg/
tudode
Csak a címre, idegkímélés céljából!
.
Pont a hányatott sorsú Mátrai Erőmű fáj az un.kormánypárti szóvivőnek, vagy "Orbán Viktor azt mondta"", amely megjárta a hadak/siserehad útját, amelyre talán a honfoglalás óta, az óta nem volt példa, miután a matyar migránsok letelepedtek le a Kárpát-medencében!
.
Hol volt, hol nem volt egy felcsúti polgármester, akinek a falu népe 2010-ben .bizalmat adott, és köztartozás miatt passzra verték a kebelbarátok, azt nyilatkozva, hogy
.
----- „Az én gyomrom még ennyi pénzért se” – Felcsút volt polgármestere Orbánról, Mészárosról és az LMP-ről
magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/az-en-gyomrom-meg-ennyi-penzert-se-felcsut-volt-polgarmestere-orbanrol-meszarosrol-es-az-lmp-rol-89480
---------------------
.
Aztán megfogva az Isten lábát, mit tesz Isten pár év múlva Mészáros Lőrinc annyi lóvét gyűjtögetett közlóvéból, hogy megvásárolta a Mátrai Erőművet, majd amikor veszteséges lett, az un. "állam én vagyok" visszavásároltatta, amelyről azt írja az újság, hogy
.
----- Méregdrágán vette meg Mészáros Lőrinctől az állam a Mátrai Erőművet
mfor.hu/cikkek/makro/meregdragan-vette-meg-meszaros-lorinctol-az-allam-a-matrai-eromuvet.html
.
"""" Több mint 17 milliárd forintért vásárolta meg az állami MVM a Mátrai Erőművet Mészáros Lőrinctől, aki hatalmasat kaszált az üzleten."""
===============
.
A mulandóban lévő tizenkét év alatt az egyeduralkodó vezényletével bebizonyította az egyeduralkodó, hogy "HA A SZOCIALISTÁK VENNÉK ÁT A HATALMAT""" ez lesz meg az lesz, megjósolva azt, hogy "ha a fideSS kerül kormányra" lájtosan mi a szándékuk
.
----- Emlékszünk még? (Orbán Viktor jóslatai)
www.youtube.com/watch?v=CLCokYTDNnU

.Orbán Viktor bekövetkezett jóslatai Magyarország mai helyzetéről. (2006)
=============
.
Ki hitte volna, hogy pofakaratéval, egyeduralkodóként el lehet foglalni egy országot, megkeserítve milliók életét!
Pálinkás Pál
@KisTehen: először a mostani kormányt kell bezárni...
K-2SO
@KisTehen: A Városházát akkor sem zárták volna be, ha megtörtént volna az épület eladása, csak más helyre költözött volna - már ha ez a történet igaz lett volna.
Tudod, a Városháza nem egy épület, hanem egy intézmény.

Tudom, hogy tudod, de nem elég, hogy tudod, úgy is kell csinálnod, mint, aki tudja.
Persze lehet olyat is, hogy nem tudod, csak úgy csinálsz, mintha tudnád, de ez egy másik történet...
Qqberci
A Gagarin egy leállításra megérett roncs, amiből Pénztáros Lőrinc kivette a rekultivációra félretett pénzt aztán kiürült kasszával jópénzért eladta az államnak...

Ügyessss... vagy csak szemérmetlen tolvaj?...
Nyírfa
Én pedig azt üzenem a fidesznek, hogy: Rohadékok, el a kezekkel a közvagyontól! De, hogy legyen egy kis örömötök, az alaptörvénynek nevezett lopásgyűjteményeteket elégethetitek a kohókban. Ámen.
Nyírfa
@K-2SO: Tényleg! És még Áder is van! Hogy el tud bújni!
fergeteg
A sok idióta aki soha nem látta belülről,azt hiszi olyan,mint Gyurcsány Almásfüzitője.
Hála a kormánynak és Mészáros Lőrincnek még dolgozik az erőmű és fejlesztik.
Több ezer család él onnan jó módban. Bolsi vezetésű közeli városból sokan dolgoznak ott.
Kell az energia. Nem szabad SZAROS GYURI és társai által vezérelt uniós energia lobbira számítani. Gondoljunk az unokáinkra.
Sámannus
Adjátok vagy kétszer el mégszarosnak és ti is bezárjátok nagyokosak.
fergeteg
Qqabercik meg hulló Nyirfák sajnáljuk nem fogja az ejtőernyős teknővájó bezáratni.
Sámannus
Az szarjon sünt aki meggazdagodott a fidesz székházból
K-2SO
@Nyírfa: Lapít, mint sz*r a fűben.
kulabombaafityiszre
Szerencsére ezt is megvédte a kormány,háromszoros áron vásárolta vissza orbán strómanjától a dilinyós gázszerelőtől,hogy pár év múlva bezárja.Az ott dolgozók meg elégedjenek meg egy soros,brüsszel gyúrcsánnyal.
Csizmás Kond
Az egész energia- és klimakalamajka tulajdonképpen egy nagyon pontosan kidolgozott kereskedelmi manőver. A szerencsétlenebb államokat az ilyen manőverekkel csak eladósítják és alárendelté teszik a nagyhatalmak.
ómió
Naná! Hisz' arra csak efftársi kézben volt szükség! Igaz, efftársak!?
Dr. Proktor
@ómió: Efftársad neked a sarki tolvaj...
Tudod, ott a karmelita kolostornál!
ómió
@Dr. Proktor: Neked stílszerűen csak az aligátor lehet az efftársad meg, akiknek csápolsz, bolsiék fajkreténje! Ilyen súlyos az agyzsugorod, hogy ott is efftársnak nevezve érzed magad, ahol csak az agyhiányod mondatja azt veled?
Rizikó
Parádésan védi a kormány a magyar érdekeket és ez nagy felháborodást kelt az ellenzék soraiban. Lehet tippelni miért!
csak úgy....
@Rizikó: majomparádésan! :) tippelek,gyogyi vagy shiki.
Néro
Jahhh. Be. Fitymák meg még adják veszik párszor. Ezeknek a Fityma-Köpnömkőknek nincs a pofáján bőr. Ilyen alja tróger tolvaj cinikus szemét kormánya még sosem volt ennek az Országnak. Bár csak pont olyanok mint éltetőik.
Rakás-nyik-ek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.