Karácsony Gergelyék a III. kerületi Mocsárosdűlő területéről leválasztottak egy 268 ezer négyzetméteres részt, erre úgy tekintenek, mintha nem lenne a Mocsárosdűlő része és ott beépítési lehetőséget, lakóparképítést, ingatlanfejlesztést képzelnek el – mondta Bús Balázs, a Fidesz kerületi önkormányzati képviselője szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.

Bús Balázs: Karácsony Gergelyék a Mocsárosdűlő 268 ezer négyzetméteres részén képzelnek el ingatlanfejlesztéstFotó: MTI/Kovács Tamás

A képviselő felidézte, tavasszal a főpolgármester nagy kampányt folytatott Szabó Tímeával (Párbeszéd) egyetemben, hogy ők megvédik a Mocsárosdűlőt. Megvédték-e bármitől is Karácsony Gergelyék a Mocsárosdűlőt?

- tette fel a kérdést a kormánypárti politikus, majd rámutatott:

ők arról beszéltek, hogy 650 ezer négyzetmétert zöld területté minősítettek át, védtek meg.

Bús Balázs kijelentette, valójában nem lépték meg, hisz jelenleg is zöld terület ez a 650 ezer négyzetméter, és korábban senki nem akart ide semmit építeni, se Tarlós István volt főpolgármester, sem a korábbi főpolgármester idejéből nem emlékszik arra, hogy itt beépítési szándék lett volna. "Tehát az, amiről ők azt mondják, hogy ők megvédték, az nem igaz" – szögezte le a fideszes önkormányzati képviselő.

Ellenben arról hallgatnak, hogy leválasztották azt a 268 ezer négyzetméteres részt a Mocsárosdűlő területéről

- emelte ki a politikus.

Hozzátette, a múlt héten a Fidesz III. kerületi képviselőcsoportja olyan javaslatot nyújtott be a kerületi önkormányzathoz, amely azt kezdeményezte, hogy a fővárosi és a kerületi szabályozásban ez a terület is legyen zöld terület, hasonlóképp, ahogy a 650 ezer négyzetméter esetében Karácsony Gergelyék elképzelték. A javaslatot azonban a baloldali koalíció levette a napirendről, tárgyalni sem volt hajlandó.

Bús Balázs kiemelte:

mi azt szeretnénk, hogy az egész Mocsárosdűlő továbbra is zöld maradjon, zöld területként óvjuk meg, és nem akarunk itt semmilyen lakópark- és ingatlanfejlesztést.

Közölte: ezért folytatják a Mocsárosdűlő megvédése érdekében májusban indított petíciót, valamint újra be fogják nyújtani a javaslatot a kerületi önkormányzat testületi ülésére, hogy ezt a területet zöld területté sorolják át.

Forrás: MTI
Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
Bus, Láng, és Wintermantel, ez a 3 bukott fideszmaffizó egészen elképesztően aktív a mocskolódásban.
Qqberci
Elképzelem, hogy ez a Bús elhúz a búúúsba...
ómió
Dugógeriék most a "zöldet" konvertálnák pénzre? A Városháza már nem elég?
RonaGyuri
Balázs te nem is feledékeny hanem amnéziás vagy: emlékszel, hogy te mint kerületi polgi, s előtte meg Tarlós alvezéreként is, mi mindennel tettétek - ti tényleg - az ilyeneket??? =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.