Megkezdődött szombaton Varsóban az európai konzervatív pártok vezetőinek Varsói Csúcstalálkozó (Warsaw Summit) elnevezésű konferenciája, amelyen a Európai Unió (EU) jövőjéről, valamint a konzervatívok jövőbeni együttműködéséről is egyeztetnek – közölte a lengyel közszolgálati hírtelevízió (TVP Info).

Varsóban megkezdődött az európai konzervatív pártok vezetőinek konferenciája
Varsó, 2021. december 4. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Jaroslaw Kaczynski lengyel miniszterelnök-helyettes, a Jog és Igazságosság párt elnöke (k) felszólal az európai konzervatív pártvezetők munkaülésének második napján a Regent Warsaw Hotelben 2021. december 4-én. Mellette Mateusz Morawiecki (j4) lengyel és Orbán Viktor magyar kormányfő (j3), valamint Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnökjelöltje (j2). Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A konzervatív vezetők, köztük Orbán Viktor miniszterelnök, Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnökjelöltje, valamint Santiago Abascal, a spanyol Vox elnöke a lengyel kormánykoalíciót vezető párt, a Jog és Igazságosság (PiS) elnökének, Jaroslaw Kaczynskinak a meghívására érkeztek Varsóba.

Varsóban megkezdődött az európai konzervatív pártok vezetőinek konferenciája
Varsó, 2021. december 4. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar kormányfő (b) az európai konzervatív pártvezetők munkaülésének második napján a Regent Warsaw Hotelben 2021. december 4-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő részvételével is zajló találkozó egy következő lépés a júliusi, az Európa jövőjéről szóló közös nyilatkozat után, amelyben tíz európai konzervatív párt kiállt az EU eszméje mellett, de elutasították az unió centralizációját

- mondta el a PAP hírügynökségnek Radoslaw Fogiel, a PiS helyettes szóvivője.

Az eredeti bejelentésekkel szemben nem vesz részt a konferencián két olasz jobboldali párt,

a Liga és az Olasz Testvérek vezetője, Matteo Salvini és Giorgia Meloni. Távollétüket Fogiel a saját tömörüléseikkel összefüggő más elfoglaltsággal magyarázta.

Hozzátette:

Salvini és Meloni nyitottak a későbbi időpontban szervezendő találkozásokra.

Varsóban megkezdődött az európai konzervatív pártok vezetőinek konferenciája
Varsó, 2021. december 4. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j), Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnökjelöltje (b) és Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter (k) tárgyal Varsóban 2021. december 4-én. Orbán Viktor európai konzervatív pártvezetők munkaülésén vesz részt a lengyel fővárosban. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A zárt ajtók mögött zajló konferencia szombat délután egy újabb közös nyilatkozat elfogadásával zárulhat

- mondta Fogiel.

A konferencián részt vevő Krzysztof Sobolewski, a PiS főtitkárának a tárgyalások megnyitása után közzétett Twitter-bejegyzésében az olvasható: fontos tárgyalások zajlanak az Európai Parlamenten belüli közelebbi együttműködésről. A résztvevők választ keresnek "azon fenyegetésekre (...) is, amelyek az európai szervek, különösen az Európai Bizottság alapszerződésekbe ütköző lépéseiből erednek".

Forrás: MTI
Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@verőce21: igazad van Orbán, Kövér & tsai régi komcsi ivadékok és pribékek! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@verőce21: És mégis, ki az, aki biztosra mondhatja meg, hogy ő és pont ő képvisel bármilyen értéket? Mert erre kinevezi sajátmagát? 30 évvel ezelőtt is kinevezett volt, csak akkor még a mai ""értékeivel"" gyökeresen ellenkezőket.
Jön egy hungarokeresztény pártvezér és ő áll be ""Új Valláshírdetőnek"". Még arra is veszi a bátorságot, hogy a csahosait ráeressze arra, aki ennek a vallásnak a felkent képviselője. Mert az, hogy a magyar médiumok és hangadóik akarják előírni akár egy pápának is, hogyan kell a valláshotz és annak dogmáihoz viszonyulni, az ennek az ""Új Vallásvezérnek"" az engedélye nélkül nem is lehetne lehetséges.
Ez már nem visszafordult a damaszkuszi úton, de nem is tudja, hogy az a bizonyos út egyáltalán merre vezet.
Kormánypárt 1 (EGY) van--a polyákok. Felejtő erkölcsi jelleggel.
A kormányt belülről vagy kivülről támogató pedig nem kormányZÓ pártalakulat. Tehát, csak olyan ""kádéenpé-féle"". Nulla...
Amelyik pedig nincs is kormány- és döntésközelben, na az a végképp semmi párt. Az csak üzleti vállalkozás...
K-2SO
@sgl: ma, 14:57

Több volt az, mint 10-15 év, és már eleve eltorzultan indult neki az egésznek.
Soros vakarta ki a paraszti sor(s)ból.
Soros György legnagyobb tévedése Orbán volt.
Soros György iszonyúan sokat ártott Magyarországnak és jól megszívatta Magyarországot, de nem azzal, amit a Fidesz hazudik róla, hanem Orbán Viktorral - hogy benne látta jövőt.
De az van, hogy mégsem Soros Györgyre haragszom, hanem Orbánra.
Nem Soros cseszett szét mindent Magyarországon, hanem Orbán.
csak úgy....
@verőce21: 17:33 "Az Európai Néppárt eltért a keresztény alapértékektől" :)
ugye ezt csak viccnek szántad? fideszékben létezik valami keresztényi?
mesélj farkasom..
verőce21
@namihami: (17:46) Nagyon hiányosak az ismereteid! Kértelek, hogy tájékozódj előbb, hogy ne írj butaságokat!
verőce21
Indulásnak ez elég. Kell még az idő, amíg ez kiforrja magát. Mint a jó bor.
Előbb nem árt letesztelni, ki mindenkire számíthatnak éles helyzetben, és utána megalakítani a frakciót, téglák nem kellenek.

Én bízom benne, hogy sikerül összehozni azt a ~162 fős frakciót, ami a második legnagyobb létszámú lesz EP-ben... :)
ómió
Igen lassan áll össze a proli internacionálé ellensúlya.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.