Sajtótájékoztatót tartottak a Párbeszéd 2021. évi kongresszusát követően szombat délután, ahol az összellenzéki miniszterelnök-jelölt Márki-Zay Péter vitte el a showt.

77%-os rezsicsökkentés: példátlan ígéretet tett Márki-Zay, nem lennénk a Fidesz helyében

Bár a sajtóesemény lényegi része az lett volna, hogy röviden bemutassák a Párbeszéd listájának első tíz helyezettjét, akikről most állapodtak meg, a hódmezővásárhelyi polgármester ezt az alkalmat is rövid, de ütős MZP-kampányeseménnyé formálta.

Az elsőként beszédet mondó Márki-Zay először megnyugtatta azokat, akik attól tartottak, hogy az ellenzéki egység repedezik. Jövő tavaszi győzelme esetére zöld, igazságos és szolidáris Magyarországot ígért. És itt jött el az újabb hangzatos, a Fidesz szólamát kifordító ígéret.

Az igazsgátalanságról szólva ugyanis kiemelte a rezsicsökkentésben rejlő igazságtalanságot, amit, mint mondta, majd ők ki fognak javítani. Nem megszüntetni fogják a rezsicsökkentést, hanem valódivá teszik.

Egy olyan rezsicsökkentést képviselünk, amit Hódmezővásárhelyen bemutattunk, ahol szemben azzal a 20 százalékos árcsökkentéssel és -befagyasztással, amit Orbán Viktor csinált, mi 77 százalékkal is tudtuk csökkenteni Hódmezővásárhelyen az idősek otthonának az energiafogyasztását.

- mondta el.

Szerinte a 20 százalékot lehetett volna tovább is csökkenteni, amikor a világpiaci árak lehetővé tették, de Orbán Viktor nem csökkentette, mondta Márki-Zay. A különbözetből pedig fideszes cégek gazdagodtak, mondta.

Szemben a 77 százalékkal, amit nem kell megfizetni az adóforintokból, most, hogy az energiaárak feljebb mentek, hiszen az egy el nem fogyasztott, valódi zöldenergia.

A fentiekben Márki-Zay a vásárhelyi Kovács-Küry Időskorúak Otthona korszerűsítésére utalt. Ez október végére készült el, és november közepén adták át. Márki-Zay folytatta:

az uniós forrásokból nem 20, hanem akár 77 százalékos rezsicsökkentést is el lehet érni.

Márki-Zay aztán hozzáfűzte:

A legnagyobb rezsicsökkentés viszont a korrupció kikapcsolása, ami átlagosan 30-40 százalékot fog levenni minden állami kiadásból.

Forrás: mfor

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Üzenem Márki-Zaynak, hogy áprilistól 50%-kal emelem a saját életszínvonalamat. Azt is elárulom, hogy miként. Most éhezem és fázom, áprilistól csak éhezni fogok. Meg röhögni azokon, akik ilyan hülyeségekkel etetnek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Baker
MZP! Ezerszer mondtam, hogy ne túlozz!
Baker
@KisTehen: 14. havi nyugdíjat már nem is ígérsz, mint anno Orbán?
Sámannus
Felhívom a zemberek figyelmét a valódi zöld program nem csak a kissebb számlát jelenti, hanem a komfortos lakhatást is.
A fideszt nem a lakosság kényszerítette hazugságra, hanem az akiknek átjátszotta a támogatásokat. Ígen tíz évig befagyasztottak minden energia csökkentő beruházást. Akik spórolni akartak jórészt saját eerőból voltak kénytelenek beruházni.
Az is látszik, hogy a gecik megérezték mekkora blama készül ebből és most bőszen támogatják a napelemek telepítését. Vagyis ezt a piacot maguknak akarják lekötni.
verőce21
Az ellenzék egy kész "Ki tud nagyobbat hazudni?" show!

Kezdte parizeres Jákob, folytatta dobroje, most Makizajon a sor... Van még idő a választásokig gyerekek...!
Csak tessék, tessék - folyton folyvást...!
ómió
Ja, hogy a fogyasztást csökkentenéd, Pubi! Abban a magadfajta 100%-osra is képes! De muszáj rezsinek hazudnod?
tothjani
A FidSS hazudott már nagyobbat is, de megindokolják az "elmutnyolcévvel",

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.