Optimista hangulatú jelentésben számolt be az állami hírügynökség, az MTI arról, hogy Varsóban megkezdődött az európai konzervatív pártok vezetőinek Varsói Csúcstalálkozója, a valóságban azonban nem egészen úgy alakult a nagy jobboldali tanácskozás, ahogy azt a meghívó lengyel Jog és Igazságosság párt képviselői tervezték – számol be róla a 444.

Szertefoszlott Orbánék álma – nem jött létre az új szélsőjobboldali EP-frakció
Fotó:MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A meghívottak hivatalosan az Európai Unió jövőjéről és a konzervatívok jövőbeni együttműködéséről kezdeményeztek egyeztetéseket, de a találkozót korábban több helyen is az alternatív jobboldali pártok új európai frakciójának zászlóbontásaként harangozták be.

A csúcson megjelent Orbán Viktor magyar miniszterelnök, Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnökjelöltje, Santiago Abascal, a spanyol Vox elnöke, a lengyel kormánykoalíciót vezető Jog és Igazságosság (PiS) elnöke, Jaroslaw Kaczynski, valamint Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő.

Nagyobb feltűnést keltettek viszont a hiányzók. Nem jelent meg ugyanis a lengyel fővárosban a két olasz jobboldali párt, a Liga és az Olasz Testvérek vezetője, Matteo Salvini és Giorgia Meloni, hivatalosan „más elfoglaltság” miatt.

A PiS főtitkára, Krzysztof Sobolewski a találkozó kezdete után nem sokkal arról posztolt, hogy fontos tárgyalások zajlanak az Európai Parlamenten (EP) belüli közelebbi együttműködésről, és a résztvevők választ keresnek

azon fenyegetésekre (...) is, amelyek az európai szervek, különösen az Európai Bizottság alapszerződésekbe ütköző lépéseiből erednek.

Tomas Poreba ki is jelentette, hogy a csúcs minden pillanata nagyon fontos, de az új EP-frakció megalakulása legfeljebb a jövő zenéje lehet:

a jövőben majd meglátjuk, jelenleg a téma nincs napirenden.

A helyzetet Szanyi Tibor egész egyszerűen és tömören elemezte az egyik közösségi média oldalon.

Ezek mindig ilyenek voltak. Annyira gyűlölnek mindenkit, akik nem ők, hogy képtelenek az együttműködésre. Amolyan nacionalista internacionálé. Erre mondjuk, hogy fából vaskarika.

- írta az egykori MSZP-s politikus.

Forrás: 444 
Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

K-2SO
@rokker33: Szanyi, egy szarember, Sehova nem fog eljutni, sem ő, sem a pártja.
De az van, hogy ez esetben ő fogalmazta meg jól legelőször az igazságot.
Ezek az erős szélsőjobbos vezetők képtelenek az együttműködésre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
A szélsőjobboldallal, efftársak, idehaza most éppen ti koalícióztok! Fel se tűnt?
simmering73
"A nagy pávatáncos egymás után kapja a trockosokat és sallereket, miután kirúgták az Európai Néppártból, és képtelen az európai szélsőjobboldalt egyetlen frakcióba terelni saját vezetése alatt. Ez semmi ahhoz képest, hogy sikertelenül próbálta leállíttatni a kötelezettségszegési eljárásokat és az Európai Bíróságon is vesztésre áll. Ebben az is kedvezőtlen számára, hogy az első perctől várható elmarasztaló ítéletet vélhetően előbb mondják ki, mint ahogy remélte. Orbánt ma már senki nem ismeri félre, annak tartják, ami. A jogállamisági mechanizmus ügyében azért kaptak Orbán és lengyel keresztényfasiszta tanítványai haladékot, hogy megtámadhassák azt az Európai Bíróságon, hogy elkerüljék az Orbán által belengetett költségvetési vétót."
nepszava.us/orban-minden-fronton-veresegre-all-az-europai-unioban/
Dr. Proktor
@K-2SO: Nincs koalíció ott, ahol mindenki vezér akar lenni..
Lepényleső
...pedig ez is igen nagy álom volt,- de mégsem kisvasút?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.