Budapestet vasárnap hajnali 2 óra körül elérte egy csapadékzóna, a pesti városrészben először havaseső, illetve hószállingózás volt, míg a magasabban fekvő budai hegyvidéki területeken havazni kezdett.

73 hókotróból 8 elromlott az első havazás éjszakáján Budapesten

Fotó: FKF

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági Divízió szakemberei éjféltől ellenőrizték az utak állapotát, és ahol szükséges volt, a munkagépek elvégezték az utak preventív sózását – írja a 24.hu.

Az FKF munkatársai a nappali műszakban 73 téli munkagéppel jelenleg is dolgoznak az utak megtisztításán, síkosságmentesítésén, hogy biztosítsák első lépésben a közösségi közlekedés zavartalanságát, a balesetmentes közlekedés feltételeit – olvasható az FKF közleményében.

Beszédes statisztika, hogy az éjszakai műszakban kivonult 73 célgépből nyolc meghibásodott, és üzemképtelen lett munkavégzés közben.

Az FKF munkatársai a nehéz finanszírozási helyzet ellenére törekszenek arra, hogy a legtöbbet hozzák ki a leromlott műszaki állapotú eszközparkból. A társaság szerelőbázisain szakembereik folyamatosan igyekeznek ismét üzemképes állapotba hozni a járműveket, írták.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: FKF

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Virág Árpád
Nyári karbantartás 2019 tele óta? Akkor már KARÁCSONY volt dec. 24-én! Nem Tarlós hagyatéka!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
ennek az egész meghibásodásnak Karácsonyhoz semmi köze..csak akinél beégett a gyűlölködés, az rugózik ezen a szaron...
...(aki valaha is dolgozott ilyen helyen, az tudja jól, hogy bármi, bármikor, bármilyen hibát prudukálhat...dolgozzon a kurvaanyja hibajelenséggel is)

Majd akkor kell, de inkább lehet műsort csinálni ebből a hókotrásból, ha harminc centi esett legalább, és nem olvad...Olyankor sem a nyári gumival közlekedőket basztassák, hanem Karácsonyt?
Nessy
Tessen mondani, ma tetszettet születni páran: Évtizedek óta vicc téma, hogy felkészülnek a télre, aztán ha leesik 2 cm hó, megbénul a közlekedés, nem csak a fővárosban. Sőt anno, de lehet, hogy ma is először a "káder dűlő útjait takarították, aztán a többit!
@jesz: Már kipróbáltuk országosan, milyen kis hazánkban egy komoly havazás! "Bölcs tanács SMS-ben: Ha elakad üljön át egy másik autóba!"
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 12:46
Tapló pistát a sittre.
A közlemény szerint az FKF rendelkezésére álló téli célgépek száma az évek alatt drasztikusan – az elmúlt 10 év során mintegy 20 százalékkal – csökkent, holott a flotta korábban sem volt elegendő. Az elöregedett géppark miatt ráadásul az üzemképesség is csak 55-70 százalék körüli.
CsipkeRózsa
Akkor sírjon, aki ezt kifogásolja, amikor 10-ből romlik el a 8.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.