Budapestet vasárnap hajnali 2 óra körül elérte egy csapadékzóna, a pesti városrészben először havaseső, illetve hószállingózás volt, míg a magasabban fekvő budai hegyvidéki területeken havazni kezdett.

73 hókotróból 8 elromlott az első havazás éjszakáján Budapesten

Fotó: FKF

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági Divízió szakemberei éjféltől ellenőrizték az utak állapotát, és ahol szükséges volt, a munkagépek elvégezték az utak preventív sózását – írja a 24.hu.

Az FKF munkatársai a nappali műszakban 73 téli munkagéppel jelenleg is dolgoznak az utak megtisztításán, síkosságmentesítésén, hogy biztosítsák első lépésben a közösségi közlekedés zavartalanságát, a balesetmentes közlekedés feltételeit – olvasható az FKF közleményében.

Beszédes statisztika, hogy az éjszakai műszakban kivonult 73 célgépből nyolc meghibásodott, és üzemképtelen lett munkavégzés közben.

Az FKF munkatársai a nehéz finanszírozási helyzet ellenére törekszenek arra, hogy a legtöbbet hozzák ki a leromlott műszaki állapotú eszközparkból. A társaság szerelőbázisain szakembereik folyamatosan igyekeznek ismét üzemképes állapotba hozni a járműveket, írták.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: FKF

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Virág Árpád
Nyári karbantartás 2019 tele óta? Akkor már KARÁCSONY volt dec. 24-én! Nem Tarlós hagyatéka!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
Váratlanul jött a havazás. Elvégre tél van, vagy mi.
kissé felnőttem
a szervizszámla is emelkedett összeggel ja ? és még se hü se hó FELKÉSZÜLTÜNK AKÁR A COV IDD RA
Emmersson71
Hofi: "Felkészültünk a télre, de be kell valljuk, hóra nem számítottunk…"
K-2SO
Amióta az eszemet tudom, az első hó leesésekor, mindig gond volt.
Én azokon csodálkozom, akik még mindig azon csodálkoznak, hogy az első leesésekor gond van.
simmering73
És ha még havazott is volna, akkor mi lett volna. De ennek a felkészült magyar gárdának, akik a nyáron is kupát nyertek a télre felkészülési versenyben azért ez az 1-2cm hólepel komoly próbatétel.
Virág Árpád
Nyári karbantartás 2019 tele óta? Akkor már KARÁCSONY volt dec. 24-én! Nem Tarlós hagyatéka!!!
simmering73
@KisTehen: Megdugott az inszeminátor, hogy magadban bőgsz?
jesz
ennek az egész meghibásodásnak Karácsonyhoz semmi köze..csak akinél beégett a gyűlölködés, az rugózik ezen a szaron...
...(aki valaha is dolgozott ilyen helyen, az tudja jól, hogy bármi, bármikor, bármilyen hibát prudukálhat...dolgozzon a kurvaanyja hibajelenséggel is)

Majd akkor kell, de inkább lehet műsort csinálni ebből a hókotrásból, ha harminc centi esett legalább, és nem olvad...Olyankor sem a nyári gumival közlekedőket basztassák, hanem Karácsonyt?
Nessy
Tessen mondani, ma tetszettet születni páran: Évtizedek óta vicc téma, hogy felkészülnek a télre, aztán ha leesik 2 cm hó, megbénul a közlekedés, nem csak a fővárosban. Sőt anno, de lehet, hogy ma is először a "káder dűlő útjait takarították, aztán a többit!
@jesz: Már kipróbáltuk országosan, milyen kis hazánkban egy komoly havazás! "Bölcs tanács SMS-ben: Ha elakad üljön át egy másik autóba!"
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 12:46
Tapló pistát a sittre.
A közlemény szerint az FKF rendelkezésére álló téli célgépek száma az évek alatt drasztikusan – az elmúlt 10 év során mintegy 20 százalékkal – csökkent, holott a flotta korábban sem volt elegendő. Az elöregedett géppark miatt ráadásul az üzemképesség is csak 55-70 százalék körüli.
CsipkeRózsa
Akkor sírjon, aki ezt kifogásolja, amikor 10-ből romlik el a 8.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.