„Immár tizenhetedik éve annak, hogy az advent várakozással és elcsendesedéssel teli időszakát megtöri egy rossz emlékű évforduló. Természetesen a 2004. december 5-én megtartott, a külhoni magyarok kettős állampolgárságáról szóló, és eredményét tekintve érvénytelen népszavazásról van szó. Annak ellenére, hogy a leadott szavazatok között többségben voltak az igenek, azok szavazati joggal rendelkezőkhöz mért aránya nem volt elegendő az érvényességi küszöb átlépéséhez. Az első Orbán-kormány idején hatalmas előrelépés volt a státustörvény elfogadása és a szülőföldön maradást támogató oktatási-nevelési támogatás bevezetése. Az is igaz, hogy a 2002-es kampányban a balliberális ellenzék, a konszenzust felrúgva és kihasználva a politikai lehetőséget, már 23 millió román rémképével kampányolt. A szocialista táboron belül pedig arról biztosították a szomszédos utódállamokat, hogy az ott élő magyarok ügye kizárólag az ő belügyük. "

Forrás: mandiner.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ha sikerül eltakarítani ezt a maffiakormányt, az elsők között kell a szavazati jogot megvonni mindenkitől, aki nem itt dolgozik, nem itt adózik. A másik az ukrán nyugdíjak felmondása.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
Az akkori ellenzék, (a fidesz és tásai), többsége is ellene szavazott, ezért lett érvénytelen a szavazás.
simmering73
Ha sikerül eltakarítani ezt a maffiakormányt, az elsők között kell a szavazati jogot megvonni mindenkitől, aki nem itt dolgozik, nem itt adózik. A másik az ukrán nyugdíjak felmondása.
Eladott Ország
@simmering73: Arról nem is beszélve, hogy orbánék millárdokat visznek ki a határon túlra, mintha mi lennénk az amerikai Róbert bácsi, holott kilóg a seggünk a lyukas gatyából.
Pálinkás Pál
nincs külhoni magyar...román van ,ukrán van...meg a többi reszli...és ezek ráadásul többségében paraziták...
Eladott Ország
„Mintegy harminc vadonatúj traktor felvonulása keltett feltűnést a székelyföldi Gyergyóditró utcáin múlt hétvégén. A Pro Economica Alapítványnál sikeresen pályázó ditrói és orotvai gazdák köszönték meg ily módon a magyar államtól kapott támogatást.”El tudom képzelni, mekkora együttérzéssel olvasnak erről azok a magyar gazdák, akik most is a harmincéves, szétesni készülő hazai traktorok nyergében ülnek, nyilván örömmel vennék, ha őket is hozzásegítené a kormány új traktorhoz vagy klimatizált vezetőfülkéjű modern kombájnhoz, csak éppen valamiért nem jutnak hozzá, mert ugyan itt is működnek támogatások, de a feltételeknek nem akárki felel meg. A magyar kormány nagylelkűsége hatalmas, ha a határon túliakról van szó, legyen szó akár Erdélytől, akár a Délvidékről, a felvidékieket mintha kevéssé akarnák támogatni, leginkább az egyházakra korlátozódik a segítőkészség, tegyük hozzá gyorsan, hogy szerencsére, a szlovák gazdaság felvirágoztatásához annyira nem akarnak hozzájárulni."
sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_lossy,ret_img,w_900,h_500/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2020/08/arbos_ditro.jpg
tudode
Na ne!
.
Akkor az un. köztársasági elnök is anno rárontott a nemzetére
.
Gyurcsány Ferenc vezetésével 17 éve rontott a külhoni magyarokra a baloldal, talán még frakcióvezetőként, szakállasan
.
Áder János hevesen érvelt amellett, miért nem helyes a határon túliak anyagországi választójoga
168.hu/itthon/ader-hevesen-ervelt-amellett-miert-nem-helyes-a-hataron-tuliak-anyagorszagi-valasztojoga-145116
.
"""" Elvileg sem tartjuk helyesnek, hogy Magyarország legfontosabb belpolitikai kérdéseiben olyanok is döntsenek, akik nem élnek Magyarországon, akik nem adófizető polgárai az országnak, és akik a két választás között semmilyen formában sem tudják az általuk választottakkal kapcsolatos véleményüket elmondani, ráadásul sokaknak semmilyen kötődése nincs is már az országhoz” – mondta Áder János.""" (...)
-----------------
.
Akkor hol van az igazság! Ádernél volt a pont!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.