„Immár tizenhetedik éve annak, hogy az advent várakozással és elcsendesedéssel teli időszakát megtöri egy rossz emlékű évforduló. Természetesen a 2004. december 5-én megtartott, a külhoni magyarok kettős állampolgárságáról szóló, és eredményét tekintve érvénytelen népszavazásról van szó. Annak ellenére, hogy a leadott szavazatok között többségben voltak az igenek, azok szavazati joggal rendelkezőkhöz mért aránya nem volt elegendő az érvényességi küszöb átlépéséhez. Az első Orbán-kormány idején hatalmas előrelépés volt a státustörvény elfogadása és a szülőföldön maradást támogató oktatási-nevelési támogatás bevezetése. Az is igaz, hogy a 2002-es kampányban a balliberális ellenzék, a konszenzust felrúgva és kihasználva a politikai lehetőséget, már 23 millió román rémképével kampányolt. A szocialista táboron belül pedig arról biztosították a szomszédos utódállamokat, hogy az ott élő magyarok ügye kizárólag az ő belügyük. "

Forrás: mandiner.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ha sikerül eltakarítani ezt a maffiakormányt, az elsők között kell a szavazati jogot megvonni mindenkitől, aki nem itt dolgozik, nem itt adózik. A másik az ukrán nyugdíjak felmondása.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
akkor az még nem látszott, de azóta tudjuk orbán ócska migráncsai segítik szétrabolni az országot!! =))
Eladott Ország
A helyzet annyiban változott, hogy nem kell riogatni 23 millió románnal, mert nem jönnek ide, sőt a román vásárlóerő megelőzte a magyart, a különbség meg permanensen nő, tekintettel arra, hogy az alkimista orbáni vezetésnek sikerült szart csinálni a forintból. A határ menti településekről (Hajdú-Bihar) már a magyarok mennek át dolgozni. Sereghajtók lettünk, már csak Bulgáriát előzzük meg. Ennyit az elb@szott 12 évről és a mandiner, fidesz seggnyaló hazug firkászairól!
CsipkeRózsa
Az akkori ellenzék, (a fidesz és tásai), többsége is ellene szavazott, ezért lett érvénytelen a szavazás.
simmering73
Ha sikerül eltakarítani ezt a maffiakormányt, az elsők között kell a szavazati jogot megvonni mindenkitől, aki nem itt dolgozik, nem itt adózik. A másik az ukrán nyugdíjak felmondása.
Eladott Ország
@simmering73: Arról nem is beszélve, hogy orbánék millárdokat visznek ki a határon túlra, mintha mi lennénk az amerikai Róbert bácsi, holott kilóg a seggünk a lyukas gatyából.
Pálinkás Pál
nincs külhoni magyar...román van ,ukrán van...meg a többi reszli...és ezek ráadásul többségében paraziták...
Eladott Ország
„Mintegy harminc vadonatúj traktor felvonulása keltett feltűnést a székelyföldi Gyergyóditró utcáin múlt hétvégén. A Pro Economica Alapítványnál sikeresen pályázó ditrói és orotvai gazdák köszönték meg ily módon a magyar államtól kapott támogatást.”El tudom képzelni, mekkora együttérzéssel olvasnak erről azok a magyar gazdák, akik most is a harmincéves, szétesni készülő hazai traktorok nyergében ülnek, nyilván örömmel vennék, ha őket is hozzásegítené a kormány új traktorhoz vagy klimatizált vezetőfülkéjű modern kombájnhoz, csak éppen valamiért nem jutnak hozzá, mert ugyan itt is működnek támogatások, de a feltételeknek nem akárki felel meg. A magyar kormány nagylelkűsége hatalmas, ha a határon túliakról van szó, legyen szó akár Erdélytől, akár a Délvidékről, a felvidékieket mintha kevéssé akarnák támogatni, leginkább az egyházakra korlátozódik a segítőkészség, tegyük hozzá gyorsan, hogy szerencsére, a szlovák gazdaság felvirágoztatásához annyira nem akarnak hozzájárulni."
sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_lossy,ret_img,w_900,h_500/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2020/08/arbos_ditro.jpg
tudode
Na ne!
.
Akkor az un. köztársasági elnök is anno rárontott a nemzetére
.
Gyurcsány Ferenc vezetésével 17 éve rontott a külhoni magyarokra a baloldal, talán még frakcióvezetőként, szakállasan
.
Áder János hevesen érvelt amellett, miért nem helyes a határon túliak anyagországi választójoga
168.hu/itthon/ader-hevesen-ervelt-amellett-miert-nem-helyes-a-hataron-tuliak-anyagorszagi-valasztojoga-145116
.
"""" Elvileg sem tartjuk helyesnek, hogy Magyarország legfontosabb belpolitikai kérdéseiben olyanok is döntsenek, akik nem élnek Magyarországon, akik nem adófizető polgárai az országnak, és akik a két választás között semmilyen formában sem tudják az általuk választottakkal kapcsolatos véleményüket elmondani, ráadásul sokaknak semmilyen kötődése nincs is már az országhoz” – mondta Áder János.""" (...)
-----------------
.
Akkor hol van az igazság! Ádernél volt a pont!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.