Nem szabad engedni, hogy a baloldal újra felszakítsa azokat a sebeket, amelyeket 2004-ben okozott a határon túli magyaroknak – hangzott el a Fidelitas Facebook-oldalán vasárnap közzétett videóbejegyzésben.

A Fidesz ifjúsági szervezetének felvételén Paizs Andrea erdélyi születésű fiatal úgy fogalmazott, hogy 2004-ben Magyarországon a magyart magyar ellen uszították, a szülei pedig éveken át cipelték azt a fájdalmat, amelyet 2004. december 5-én okozott nekik a Gyurcsány-kormány.

"Elárultak és megtagadtak minket, a baloldal megpecsételte a határon túli magyarság sorsát, hontalanokká váltunk" – mondta. Kiemelte: a "saját nemzetünk mondott ránk nemet, elvágták a gyökereinket".

Magyarországon akkor románok voltak, Romániában azóta is, és mindenkor magyarok lesznek, akkor is, ha anyaországuk baloldali pártjai, a DK, az MSZP, a Jobbik, a Momentum, az LMP és a Párbeszéd ellenük kampányol – mondta Paizs Andrea.

Példaként említette erre, hogy a "Gyurcsány-párt politikusai sajnálják a határon túli magyaroktól a lélegeztetőgépeket", Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke pedig "sajnálja tőlünk a maszkokat".

Aláhúzta: "2010 májusáig kellett várnunk arra, hogy visszaadják a becsületünket, és amit a baloldali kormány földbe tiport, azt a nemzeti kormány felemelje".

"Gyurcsányék akkor is ellenünk szavaztak, de győzött a szív, győzött a határok feletti összetartozás ereje, és végre valaki kimondta: mi egy vérből valók vagyunk"

- fogalmazott.

"Ne engedjük, hogy ezeket a sebeket a baloldal újra felszakítsa! Soha többé baloldal!" – zárta szavait Paizs Andrea.

Forrás: MTI

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Aki nem itt él, dolgozik, adózik, annak nincs szavazati joga itt. Mint ahogy az ukránoknak sem jár a magyar nyugdíj.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
otthon ugass büdös román...remélem váltás után ugrik az állampolgárság is...
fergeteg
Pálinkás Pál te idióta korcs hazaáruló külföldi puskacső elé való szarjancsi bolsevista féreg.
CsipkeRózsa
Csak ők szaggathatják a mi sebeinket? Na és a mi pénzünket?
David
@Pálinkás Pál: Most is részeg vagy! Szerintem az erdélyiek az igazi magyarok te nem is vagy magyar!
David
@CsipkeRózsa: Te mondtál le Erdélyről, miattatok vannak idegen kézen a magyar aranybányák és nélkülöznek a magyar emberek. Az erdélyi gázmezőkről is lemondtatok a javukra, azóta magyar emberek milliói élnek mélyszegénységben.
Pálinkás Pál
@David: te is román vagy,igaz?...véget ér az aranyélet, ingyenpénz...
Nagyban
Miért most került ez felszínre? Nem tán készülődés a választásokra?
CsipkeRózsa
@David: Én mikor mondtam le Erdélyről, nem is volt az enyém, nem is kínálták nekem.
simmering73
Aki nem itt él, dolgozik, adózik, annak nincs szavazati joga itt. Mint ahogy az ukránoknak sem jár a magyar nyugdíj.
Eladott Ország
A fidelitas is megpakolta a baszatáskát, de úgy, hogy még a füle is leszakadt. Atlétában elmenni a pártod ifjúsági szekciójába a lányoddal egykorú szirmokat tépkedni...A gyűrű a bal kezén az smafu? Miközben anyus otthon fejkendőben ganézza a wc-t, apus sunázza a korongrészeg naiv picsákat.Az, hogy a Fidesz nyugdíjas tagozata is képviselteti magát a Fidelitas kisdobos táborában, a nemzedékek között átívelő összhang megnyilvánulása.Senkit nem hagynak az út szélén.
Szerintem a kopasz az kádéempés családapa!
- Szia, iszol valamit?
- Haggyámá' apám lehetnél...
- Egyszer megcsókoltam Orbán gyűrűjét.
- Decis tekila jöhet.
Gecis tekila lesz az.
uploads.disquscdn.com/images/eba66425cc742b84d0ac5079a19ac8232b93eeb3dccc72b939dea1b420cfcb9e.jpg?w=600&h=421
"Ők a jövő zálogai. Dögöljek meg, ha kiváltom..." (Hofi)
Eladott Ország
@David: Az erdélyiek nem akarnak sem magyarok sem románok lenni. A 17.század elején volt egy időszak Erdélyben, amit azóta is csak úgy emlegetnek, hogy aranykor. Az addig soha és azóta is csak ritkán előforduló politikai stabilitás és a gazdasági csoda megteremtőjét úgy hívták, Bethlen Gábor fejedelem. Azaz az erdélyiek egy Bethleni társadalmat/rendszert szeretnének nagy kérdés hogy az mikorra teljesülhet?
Nessy
Milyen sebeket? Legyenek kettős állampolgárok, de ne szavazzanak, miközben nem itt élnek, nem vállalják a következményeit. Vállalják fel a magyar érzelmeiket, de ne milliárdokért., és kedvezményekért.
kulabombaafityiszre
Paizs andrea erdélyi szültésü magyar,fidelitas.Na még egy hőbörgő ingyenélő határontúli.
Eladott Ország
"Ijesztőnek tartom, hogy a vének és vénülők mindezt komolyan gondolják, úgyhogy sajnos kénytelen vagyok emlékeztetni magunkat arra, hogy ha ez teljesítmény, ez érték, ez értelmes mondanivaló, akkor nekünk tényleg reszeltek:
youtu.be/YnFGENJP7Ms
Persze a teljesítmény igen relatív dolog ebben a perverz elosztó rendszerben. Például a 400 ezer forintos Vuitton bakancsban jótékonykodó Mészáros nevű zseni leszármazottairól is elmondható, hogy pont olyan kurvajól teljesítenek, mint az édes jó apjuk. Itt egy újabb jó hír: Fonyódligeten hamarosan újabb Erzsébet-tábor nyílhat, és ha semmi nem jön közbe, akkor Mészáros kölkeinek cége, a közbeszerzéseken rendre hasító Fejér-B.Á.L. Zrt. befejezheti a teljes infrastrukturális fejlesztési munkákat, a tervezéstől a kivitelezésig. Cserébe nettó 4 481 118 364, azaz közel 4,5 milliárd forintot számlázhatnak."
Logogrif
Kis csillag, ha valaki igazi magyar,- az hazajön - itt dolgozik, itt adózik- érthető ?
Rizikó
Aki magyar szívű, azt magyarnak is tekintik a magyarok. A magyarok! Ebben minden benne van!
namihami
Nem kellett volna az állampolgári jogokkal és persze az Orbán hatalombatartása érdekében a szavazati jogokkal ""fideszelni"" és máris nem lennének sebek. És akkor még néhány százmilliárddal is beljebb lennénk. Ha CSAK a vokspénz számoljuk. Az egyéb, a potyásokra kidobott pénzt már nem is vesszük hozzá.
Eladott Ország
@David: tegnap 15:07 ♦ Tájékoztatlak, hogy nem csak Mohácsnál vesztettünk, hanem mind a két világháborúban. A románok okosabbak voltak. A milliárdokat az orbán rezsim azért lapátolja ki az országból a határon túlra, hogy a hatalmát a szaros seggét megvédje, de bukni a bűnöző román cigány geci és bandája! Bíróság elé lesz állítva a gané' és a sleppje!
bence
A határon túliak zöme , még magyarul sem tud ! Csupán csak a hatalmatok megtartása érdekében van rájuk szükségetek !
bence
@David: ! A szarkeverésen kívül értesz még valamihez ?! Olyan butaságokat írsz , hogy azt csak a papír tudja elviselni !
Aki Én
@Rizikó: ebben max az van benne, hogy elég elmebeteg vagy ahhoz, hogy szerinted a te véleményed dönti el, ki a magyar.
Szerintem te, minden idők legkorruptad vezetésének drukkere nem vagy az.
Aki Én
@fergeteg: @Rizikó: @David: Még mielőtt ezt is letagadnátok, videó van róla.
Áder János, fidesz, az erdélyiek szavazati jogáról:

,,Nem támogatjuk azért, mert elvileg sem tartjuk helyesnek, hogy Magyarország legfontosabb belpolitikai kérdéseiben olyanok is döntsenek, akik nem élnek Magyarországon,
akik nem adófizetõ polgárai az országnak,
és akik a két választás között semmilyen formában sem tudják az általuk választottakkal kapcsolatos véleményüket elmondani, ráadásul sokaknak semmilyen kötõdése nincs is már az országhoz.
Nem támogatjuk a választójog kiterjesztését azért sem, mert sokkal nehezebben ellenőrizhető a választások tisztasága.
Nem támogathatjuk azért sem, mert ez jelentősen növelné a költségeket."
Rizikó
@Aki Én: Ezek szerint te nem tekinted a magyar szívűeket magyaroknak és még mellé is beszélsz! Szóval te akarod meghatározni, kik a magyarok!
csak úgy....
@Rizikó: shiki,nagyobb ökör vagy mint régen!
"te nem tekinted a magyar szívűeket magyaroknak "
mi ez a süket duma?
Rizikó
@Horizont: A haragítás 2004-ben történt, mikor Gyurcsány 23 milió román munkavállalóval riogatott a kettős állampolgárság kapcsán.

Megértem Ádert, hogy ilyen félelmei vannak, de akkor tisztázzuk. Az Eu-s polgárok, akik Budapesten laknak, milyen jogon szavazhatnak a főpolgármesterre? Csak lakniuk kell itt, nem dolgozniuk! Nem magyar állampolgárok és mégis Budapest sorsáról döntenek.
A kettős állampolgárok USA, Izrael, Németország, stb. ideiglenes lakcím birtokában részt vehetnek a választásokon. Nem ide adóznak, akkor ők miért?
Mi van a külföldön dolgozó magyar tömegekkel, akik nem ide adóznak, de adott esetben itthon szavaznak? Vegyük el a választójogukat?
Ha a választójogot szeretnéd korlátozni, akkor legyen egy kitétel, hogy csak az szavazhasson, aki magyar állampolgár és itt adózik? Az megnyugtatja azt ellenzéket, vagy ebben is majd kirekesztést, csalást, vagy ki tudja mit lát?
ómió
Pedig az efftársaknak ők "románok, szerbek, ukránok", stb...!
Rizikó
@Horizont: Ebből, ami értékelhető volt, az, hogy miért nem szavazhat mindenki levélben. Nem tudom, de nem is tartom lényegesnek! Magam alapból senkinek sem engedném meg. Bidennél már kiderült mekkora csalásokat követnek úgy el!

23 millió román munkavállalóval 2004-ben Gyurcsány riogatott a kettős állampolgársági szavazásnál. Ennek ellenzéki gyökerei vannak, mert ők vagy riogatnak, vagy rettegnek!
Rizikó
@Horizont: Sajnálatos, hogy képtelen vagy az érdemi párbeszédre!
134.bátor
Kedves Paizs Andrea! Ti 2010 óta szaggatjátok a mi sebeinket!!!
Nessy
@Rizikó: Na, ami a "rettegést" illeti pártunknak és kormányunknak, nem kell érte a szomszédba menni!
A nagy kordonbontó bárhol jelenik meg, kordon buszokból, TEK és rendőr csapatból, szigorúan ellenőrzött résztvevők, zárt stúdió az " alákérdező " Nagy Katalinnal, stb. Ma már a képviselőket parlamenti folyosón, vagy nyilvános helyen megkérdezni, zaklatásnak minősül. Gyáva egy színtársulat! Rázós problémák megoldása másokra bízva, aztán az lehet a bűnbak, miközben a kormány mossa koszos pracliját!
Rizikó
@Nessy: Szóval nincs egy érved sem, de tényeket sem ismersz és világos, hogy egyetértesz a 23 millió románnal fenyegető baloldallal és Gyurcsánnyal!
Ezt nem tudod kimagyarázni, mert az ellenzék olyan sebességgel uszít, hogy követni is szemkápráztató!
Gyakorlatilag a Fidesz minden állítása megállja a helyét, te pedig ámulva annyit tudsz mondani, hogy nem!
Rizikó
@134.bátor: Attól még megköszönhetem!
csak úgy....
@Rizikó: te orbán csengettyüs báránya? :)
Csizmás Kond
Gyerekek van egy jó meg egy rossz hírem melyiket mondjam előre ?
csak úgy....
@Horizont: sok ám a kordon shikarink busa buksijában!
Jozefina
Sebejet és ellentéteket a fidesz okozott nekik és nem keveset!!!
Emmersson71
"Fidelitas: nem szabad engedni, hogy a baloldal újra felszakítsa a határon túliak sebeit"

Nem bizony, folyamatosan kenegetni kell forint milliárdokkal, hogy szépen gyógyuljon...és aztán JÓL szavazzon az ott élő nemzettestvérek sokasága!
kereső
A határon belüliek "sebeivel" ki törődik- azt nap-mint nap sóval dörzsölitek szemetek. Második trianont csináltatok a 11 év alatt- több mint 100 ezer magyar gyermek a "kalandvágyók" gyermekei már nem Magyarországon születtek meg.
Talán azoknak kellene az elsőknek lenni a nagy gondoskodásban, akik itt élnek ezen 93 ezer négyzetkilometeren belül. Róluk kellene elsősorban gondoskodni, amire ti a fideSS képtelenek vagytok. Mi vagyunk a másodrendű állampolgárok a saját hazánkban a kormánynak.
Nessy
@Rizikó: Ha esetleg nem vetted volna észre, én a fidesz mai dolgairól írtam, és nem a 15 évvel ezelőtti lerágott csontokról. .Azért 12 éve mintha Orbán Viktornak hívnák a miniszterelnököt! A buszos kordont én kerülgettem, a TEK által őrzött Várkert bazár miatt én kocogtam gyalog a Lánchídig. A parlamenti folyosón sem lehet már kérdezni,még a nem kitiltott újság írók elől is zárva van, sőt egyáltalán kérdezni felesleges, mert érv: Gyurcsány, ellenzék, Soros, Brüsszel! Legalább is a elmúlt időszak államtitkári válaszai csak ezt tartalmazták.
Rizikó
@Nessy: Jól sejtem, hogy nem erről társalogtunk és Te csapongsz és mindenről beszélsz, csak a lényegről nem?
Rizikó
@Horizont: Tudod, én írtam tényeket érveket és nulla választ kaptam. Így kell terelni!
Nessy
@Rizikó: Bocs, ezt tényleg elnéztem. Volt egy cikk a "gyáva ellenzékről", arra lett volna reakció.
Rizikó
@Nessy: Semmi baj! A jó kapcsolat alapja egymás kölcsönös tisztelete!
CsipkeRózsa
@Rizikó: A 23 millió Kovács László mondandójából ismerős neked, ő is csak példának hozta fel.
Néro
Hülyegyerekek ! Sebeim nekem vannak itt meg üres pénztárcám a határtalan pofátlanságuk miatt.
Menjetekapicsába.
Rizikó
@CsipkeRózsa: A Gyurcsány kormány ezzel riogatott. Sajnos, a sok ostoba bedőlt neki.
Rizikó
@Aki Én: Nyugi! Felizgatod magad, aztán nem engednek vissza Ukrajnába!
ómió
@134.bátor: "Mindössze" a bolsi tetübandádnak!
földlakó
@Rizikó: "Gyurcsány 23 millió román munkavállalóval riogatott." Ime a sötét, tájékozatlan, hazug fideszes mintapéldánya.
Rizikó
@földlakó: „Az Orban-Nastase megállapodás lehetővé teszi, hogy 23 millió román munkavállaló érkezzen Magyarországra."

Kovács László, az MSZP elnöke 2001. decemberében. Később elismerte: „túlbecsülték a veszélyt."
Nyírfa
Ennek a kolozsvári kislánynak a "dolgozatára" a magyartanárnőm az általános iskola 5. osztályában elégtelent adott volna. Kiütést kapott a dagályosságtól, a tompa elmétől, kiváltképp, ha azzal még fontoskodni is kívánt a nebuló.
Lám, van még egy Andikánk, de a Mészárosok elfogytak, a pénzünk is, kislány, későn kapcsoltál.
Aki Én
Azért azt véletlenül se higgye senki, hogy az erdélyiek mind rajonganak a hazaárulóért.

hvg.hu/vilag/20211023_MarkiZay_Peter_Transindex_interju

,,,,'Márki- Zay Péter Székelyföldi útjával kapcsolatosan engedjék meg, hogy én mint székely ember elmondjam a véleményemet. Többen a csoportban ismernek is engem. A Székely Szó - Hírportál tulajdonosa vagyok, korábban a Székelyek Világszövetsége tagja majd a Székely Nemzeti Mozgalom alapítója voltam. Számos alkalommal tartottam előadás a székelység történetéről egy baloldali budapesti körzetben Kőbánya-Kispesten a Bujdosó Székely Vendéglőben. Tüntetéseket, táborokat szerveztem ahol a célom az volt, hogy a magyarságot és a székelységet közelebb tudjam egymáshoz hozni ebben a mocsok politikai tengerben ahol a megosztottság és a gyűlölet vezet és nem az egymás értékeinek felfedezése és egymás tisztelete.
Magam sajnos nem tudom sem jobboldalinak sem baloldalinak vallani, mert mindkét oldalon látok jó dolgokat és egyaránt rosszakat is. Tehát középen vagyok. Talán az elsők között voltam, aki székelyként azt mondta, hogy IGEN jöjjön Márki-Zay Péter Székelyföldre , mert a politikai pluralizmust tiszteletben kell tartani és bizony megtörténhet hogy kormányváltás lesz és nekünk is az az érdekünk, hogy a mindenkori magyar kormánnyal jóban legyünk és ne ellenük beszéljünk. Tudják Önök is, nem kell magyaráznom, hogy pártkatonák vannak mindenhol de olyanok is akik annyira elvakultak, hogy nem képesek meglátni ha valaki az ellenzék közül is jót akar. Azt inkább leszavazzák vagy mocskolják.
Igen ahogy a magyar kormánytagoknak így Márki - Zay Péternek is joga van hogy ide jöjjön, hogy találkozzon azokkal a székely emberekkel akiket a Fidesz nem vett meg kilóra. Sok ilyen ember van itt Székelyföldön is, de félnek, mert bizony az erdélyi magyar pártok kivétel nélkül a Fidesz markában vannak. Ilyen például az MPP azaz a Magyar Polgári Párt akinek a tiszteletbéli elnöke maga Kövér László. Ennek ellenére a Fidesz az erdélyi magyar...
Aki Én
"...Ennek ellenére a Fidesz az erdélyi magyar korábbi besugókból szekusokból létrehozott erdélyi pártra vagyis az RMDSZ-re való szavazásra buzdítanak és a két kisebb erdélyi pártot ellehetetlenítik. Semjén Zsolt egy hónapja azt nyilatkozta csak az az igazi magyar aki az RMDSZ-re szavaz. Én nem tudom ezt megtenni tehát a szemükben nem vagyok igazi magyar.
Minket is egyre többen zavar a Fidesz szavazási paktuma tehát én örülnék, hogyha a Fideszt le lehetne váltani. Tudom sok magyar ember most aki Márki-Zay Péter mellett van, csalódott a székelységben, de kérem a baloldali embereket, hogy minket ne vegyenek egy kalap alá azokkal , akik a narancs ködtől nem látnak. Nem mindegyikünk Fideszes. Kérem Önöket ne románozzanak minket, ugyanis ezzel pontosan a Fideszt segítik, mert nem a támogatások miatt szavaz a székely Orbánra hanem azért mert a baloldalon románoznak minket és nem fogadnak el úgy testvérüknek mint egy ott élő magyart. Tehát ezek a románozások csak Orbánt segítik és nem az ellenzéket. Én Márki -Zay Pétert egy megfelelő jelöltnek látom a magyar nemzet képviseletére.
Amióta több helyen is kiálltam az mellett, hogy fogadni kell Márki-Zay Pétert rengeteg támadást kaptam, áruló lettem, Soros párti lettem még éppen akasztott ember nem voltam, de nem bánom, mert én azt hiszem és úgy érzem a politikai pluralizmus az ami a demokráciát tudja a legjobban megőrizni és ha valaki a politikai diszkriminációt támogatja az számomra nem a magyar emberek érdekeit segíti. Én korábban több olyan ellenzéki javaslat mellett és kormányjavaslat mellett is igazat adtam kiálltam amivel úgy gondoltam, hogy helyes. A politikai nézeteim sem voltak soha titkosak én magam azt a politikai ideológiát tartom helyesnek amit annó a MIÉP is a jelmondataként tartott számon. ,,Se nem jobb se nem bal, keresztény és magyar,, Ebben úgy érzem benne van minden.
Sok sikert és kitartást kívánok Márki Zay Péternek!'"
Nyírfa
@Aki Én: Kár a végéért: a MIÉP-jelmondat számomra nem bizalomkeltő.
És, hogy nem a pénzért szavaznak a fideszre???
A normálisan gondolkodó székelyek miért félnek kizavarni az otthonukból Kövéréket? Még a román hatóságok segítségét is kérhetnék. Vagy ez már identitásproblémát jelentene?
Túl sokat magyarázkodunk. Itt is. Ott is. A dolgok sokkal egyszerűbbek.
solidedge
Hogy van az, hogy a határon túli szavazóknak nem tetszenek a diktátorok ahol élnek, nálunk meg imádják?
csipetke
Ez egy eccerű felhívás,hogy a külhoni élők és holtak kire kell szavazzanak...
földlakó
@Rizikó: Mintha Gyurcsányt említettél volna. És hol van a riogatás?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.