Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára vasárnap a Facebookon.

Orbán Viktor levélben buzdítja a határon túli magyarokat, hogy szavazzanak rá tavasszal
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Dömötör Csaba bejegyzését azzal kezdte, hogy 2004. december 5-e nehezen felejthető traumát jelentett a magyar nemzetpolitikában.

"A kettős állampolgárság bevezetésével lezártuk a népszavazás tragikus emlékét. Az elmúlt években több mint 1,1 millió külhoni nemzettársunk élt a lehetőséggel, és kapta meg a kettős állampolgárságot"

- írta.

A kormány képviselője aláhúzta, a "külhoni magyar közösségek most már részt vehetnek a jövőnket alapjaiban meghatározó döntések meghozatalában, így az országgyűlési választások alkalmával is kifejezhetik véleményüket".

"A miniszterelnök most levélben fordul határon túli nemzettársainkhoz"

- közölte Dömötör Csaba, hozzátéve, a kormányfő arra kéri őket, hogy "jövő tavasszal is legyenek részesei a közös döntésnek, és adják le szavazatukat az országgyűlési választáson".

Az államtitkár kiemelte, a miniszterelnök levelében felhívja a figyelmet arra, hogy a szavazáson való részvételhez regisztráció szükséges. Levelében a kormányfő azt is hangsúlyozza, hogy

"egy veszélyekkel teli korba léptünk, melyben csak az a nemzet lesz sikeres, amelyik képes az összefogásra"

- közölte Dömötör Csaba, akinek tájékoztatása szerint a miniszterelnök levelét a következő hetekben kézbesítik.

"Mi is tudjuk, és azok is, akik megkapják majd: összetartozunk" – zárta bejegyzését az államtitkár. 

Forrás: MTI

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
Idehoztátok az összes román meg ukrán faszt vezetőnek,rombolják is az országot rendesen.
Rohadj meg mihály.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kulabombaafityiszre
Idehoztátok az összes román meg ukrán faszt vezetőnek,rombolják is az országot rendesen.
Rohadj meg mihály.
justhpeter
Ezek szerint Orbán az ukránok, a szerbek és a románok szavazataival szeretne Magyarországon hatalomban maradni. Szerintetek ezt minek nevezik ?
Eladott Ország
Már annak idején is megmondta a fidesz Mengeléje vagy Mikolája, mindegy, hogy szavazati jogot kell adni a határon túliaknak, 20 évre el van döntve minden. Bejött a rohadéknak...Orbán nem gondolkodik nemzetben vagy hazában, számára az a legfontosabb, hogy nacionalista ideológiára építve átverje az embereket és tovább építse birodalmát. A nemzettársainkat nem azért kedveli olyan látványosan, mert ők is magyarok, hanem azért, mert több százezer szavazatot jelentenek számára.
Pálinkás Pál
ne reklamáljatok...azon az ominózus parlamenti szavazáson ,Fletón,és két másik képviselőn kívül mindenki megszavazta az állampolgárságot a heréknek...úgyhogy lehet elkussolni...a mostani politikusok nagyjából mind benne vannak, hogy fejünkre nő a határon túli csőcselék..
Emmersson71
@justhpeter: Sok szó beugrik, csak a korrekt nem.
Pálinkás Pál
@fideszes gyökér: ha nincs állampolgárság, nem lehetett volna szavazati jog...csak a hülye hitte hogy nem erre megy ki a játék...
human
"Szavazó halottak, ellenőrizhetetlen ajánlási rendszer – rengeteg a kérdés a választási rendszerben"

idézem:
"A határon túli szavazók esetében az elhunyt választókat az NVI csak bejelentés esetén tudja kiszűrni, a változásokat a másik ország lakcímjegyzékéből nem tudják kinyerni, mivel abba nem tud belelátni. Annyit tudnak tenni, felszólítják a határon túli magyarokat, jelentsék be, ha változás történt. Aki pedig más nevében szavaz levélszavazattal, bűncselekményt követ el."

Azaz ha meg is hallt az illető a nevében az idők végezetéig szavazhatnak a fidesz-re, mert a kormánynak sem adatlekérdezési joga nincs, sem vizsgálati joga sincs az ilyen esetekre. Dehát ez volt a cél.
Emmersson71
@fideszes gyökér: Gyurcsány már 2004-ben is azt mondta, hogy "nincs első- és másodosztályú állampolgár"!
Vagyis, csak állampolgár van, jogokkal és kötelezettségekkel!
Ebből a szavazati jogot gyakorolják is rendesen a "visszahonosítottak", de semmivel nem járulnak hozzá a közterhekhez!
A markukat viszont tartják...
solidedge
A romániai magyarok részt vettek a román diktátor megbuktatásában, nálunk pedig részt vesznek a magyar diktátor hatalomban tartásában.
RonaGyuri
nehezen állom meg röhögés nélkül az ilyen Orbán dolgozik fotókat! =))
RonaGyuri
@Emmersson71: orbánkodnak, ő is így van az EU-val!! =))
namihami
Állampénzen pártpropaganda? Ez törvényes?
Juditka/igazságügy, Pintér/nyomozás, Polt/ügyészség---hol tetszenek lenni? El tetszettek aludni?
Vagy egy önfeljelentés, mégha az közvetlenül a Kenyéradó szentséges ajkairól is hangozna el, már tiltott terület?
Havanagi
A külhoni magyarok milyen jogon szólnak bele az ország belügyeibe?Csak,mert magyarnak születtek? Ők már rég egy másik ország állampolgárai,akiknek ott kell boldogulni,ott kell alakitani a társadalmakat,stb.Hozzanak már egy olyan törvényt,hogy magyarország népe is beleugathasson más országok szavazási ügyeibe.Ja,hogy ezt más országok nem engednék meg,mint ahogy most Ukrajna meg is teszi.Követhetné az összes többi érintett ország a példát.Egy magyarországi állampolgár életét most a 100 éve elcsatolt és mézesmadzagon tartott,a helyzetet kihasználó kettős állampolgárságú emberek befolyásolják a fidesz politika machinációjának megfelelően.Milyen emberek ezek?Haszonlesők,jellemtelenek,,akik tojnak a magyarokra.Közöttük vannak olyanok,akik nem élnek ezzel a lehetőséggel,mert látják,hogy TISZTESSÉGTELEN.De a többség ott is CSŐCSELÉK.
Nagyon remélem 2022-ben ez meg fog változni.
Ditrich
Mondjuk szüksége is lesz jövőre a határon túli szavazatokra nagyon! Addig is kennie kell a kereket rendesen hogy ne nyikorogjon érthető! Viszont ez a határon túli szavazatok megvásárlása is egy gusztustalan dolog! Nagyon sajnálom az első és második vh.t lezáró béke szerződésekkel elszakított területeken maradt magyarokat nem semmi dolgokat kellet elszenvedniük tudom de az ide szavazásukkal akkor sem tudok egyet érteni mert nem is lehet!
Az nagyon nem korrekt hogy ide szavaznak a támogatásokért aztán szépen elhúznak vissza a határon túlra. A szavazataik következményeit viszont nekünk itt élőknek kell elszenvednünk!
Nessy
Szakadjon az Ég Orbánra! Az ellenőrizetlen határon túli hű magyarjai levélben szavazhatnak milliárdokért, míg a kint dolgozó, tanuló magyaroknak utazni kell, hogy személyesen szavazhassanak! Drága (i)gazságügyi miniszterünk, ez "jogállami"???
tudode
Tárgyilagosan!!
.
Mit is örökített meg a világháló a 2018-as országgyűlési választásról?
.
Amely szerint az egyeduralkodó "az előző választáson" na nem a választási jogosúltak, hanem innen, onnan, így, úgy amúgy összeguberált ((azzal együtt, hogy egyéniben soha nem nyert, csak un. listán, az ún. győztes mindent visz alapon - ha jólértelmezem, a külhoniakról, és egyéb hadicselekről nem is szólva, órákig eslsötétülve a képernyő, amelyre nem volt példa!!! ))))
.
------ 2022-es magyarországi országgyűlési választás.
hu.wikipedia.org/wiki/2022-es_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1s#Orsz%C3%A1gos_lista
.
---- Listavezető Orbán Viktor, Párt Fidesz–KDNP
---- Előző választ. 133 fő, 49,27% (ma már a 2x2 nem 4, hanem néha öt lett/lesz,
-----
.
Azzal együtt, hogy
.
----Kutatás bizonyítja, hogy a fidesz csalt a 2018-as választáson ((Nagyjából 18 100 találat (0,47 másodperc) )))
www.google.com/search?q=kutat%C3%A1s+bizony%C3%ADtja%2C+hogy+a+fidesz+csalt+a+2018-as+v%C3%A1laszt%C3%A1son&oq=&aqs=chrome.1.35i39i362l8.29443532j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
---
.
Nyilt titok, hogy milyen módon nyert 2018-ban
.
------ Szavazatvásárlás, láncszavazás, voksturizmus – csalások és gyanús esetek az őszi választásokon
atlatszo.hu/kozpenz/2019/11/01/szavazatvasarlas-lancszavazas-voksturizmus-csalasok-es-gyanus-esetek-az-oszi-valasztasokon/
----
.
Mostmár 4+12 év után kiérdemelné az ország többsége, hogy nélküle élhetőbb legyen ez a "rém meseország", kivárva rövidesen azt, hogy rossz időben rossz helyen legyen, mivel nem a választásra jogosúltaktól 22%-al villog!
.
Nem csak Kardos József fideSS alapító,több millió állampolgár nevében fejezte ki óhaját
.
---- „Szeretném megélni ennek a bűnös, embertelen, hazug rendszernek a végleges bukását!”
magyarnarancs.hu/publicisztika/szeretnem-megelni-ennek-a-bunos-embertelen-hazug-rendszernek-a-vegleges-bukasat-237155
---
.
Alea iacta est! Ebé guba!
Istenakinincsen
Határon túli magyarok szavazzanak oda ahová a határok szerint tartoznak,vagy jöjjenek haza...esetleg előbb vissza kellene állitani a határokat hogy határokon belül szavazhassanak.Csalásra használják ezeket a szerencsétleneket és at a borzasztó hogy röhögnek a markukba ők is meg a fideSS is.
Sámannus
Lassan onnan is elmenekültek nyugatra olyan fasza segítséget kaptak. Remélem magasról leszarják majd őkegyelmét.
gina
Szemét egy féreg nagyon félti a trónját ez a putris cigány,,,,,
Béla333
A mi tőlünk ellopott/elszedett pénzből szeretné megvenni a határon túliak szavazatait!
Aljas módszer! Amilyen a Fidesz!
ómió
Persze, azért, választhatják, ám, az őket 2004.dec.5-én kitagadó efftársakat is!
Istenakinincsen
Szóljon már valaki a királyunknak(akinek megengedi őfelsége,hogy hozzászóljon).
Ellenséget keres?Van bőven!Állitsa vissza a trianon előtti határokat a mini napóleon...és akkor szavazhatnak a határon belüliek.
Ha ez nem sikerül akkor ne buzditson határon túliakat semmire.Szavazzanak határon túl oda ahová a határok szerint tartoznak.
Persze többféle variáció lehetséges,de ez már egy másik fejezet...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.