Akár húsz százalékkal is drágulhat idén a fenyőfa, mondta az Inforádiónak Orlóci László, a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetének elnöke.

Mélyütés karácsony előtt: jelentősen emelkedik a karácsonyfa ára

Fotó: pixabay.com

A Telex által idézett nyilatkozat szerint az áremelkedésnek több oka van: az egyik a szállítási költségek emelkedése, a másik az euróárfolyam, de drágább lett a növény előállítása is.

Emlékeztetőül a tavalyi árak:

a lucfenyő méterenként 3000 forintba,

az ezüstfenyő 4000-5000 forintba,

a nordmann pedig 6000 forintba került.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Nem tudom, ki hogy van vele, de én általában többször vásárolok ételt, mint mondjuk emelődarut. Szóval ha utóbbi ára jelentősen csökken, a kajáé meg ugyanannyival nő, ki lehet hozni nulla százalékot is, és akkor mindenki hiphiphurrázhat', hát nem? Aki nem űrrakétát vesz, üveghíddal az annyit is ér! Az Eurostat a KSH ( Központi Siker Hálózat) adataira alapoz, amely már igen régóta nem annyira független intézmény. Csak találgatni lehet azt, hogy mik is a valós inflációs számok, de az szinte biztos, hogy a létfenntartást tekintve magasabbak a hivatalos statisztikákban megjelenő átlag inflációnál. Ezt nem csak én mondom, hanem szinte mindenki, aki elmegy vásárolni és szembesül az akár havonta emelkedő élelmiszerárakkal. Már jó ideje vannak olyan termékek a hazai boltokban, amelyek külföldön jóval olcsóbbak. Sokan Németországból vagy Angliából visznek, vagy küldenek haza termékeket, hiszen olcsóbb, mint Magyarországon. Vajon miért van ez így? Szembejön a valóság, az árak európaiak (valamiben felettük), a bérek kb. ⅓-on. Van még kérdés?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.