A felpörgött inflációtól és a történelmi mélypontra gyengülő forinttól félve a Magyar Nemzeti Bank bő két hét alatt négyszer is emelte az irányadó kamatot. De ez a kereskedelmi bankokat nem hatja meg, legalábbis egyoldalasan reagáltak: a hiteleket gyorsan drágították, a betétekért náluk elhelyezett pénzekre viszont igazából nem fizetnek többet.

Infláció a bankoknál: a hitelkamatok kilőttek, a betéti kamatok emelkedése szinte nem látszik

Fotó: pixabay.com

Nem is áll szándékukban a bankoknak magasabb kamatot fizetni a lekötött betéteinkre, hiszen nincsenek rákényszerülve. Ráadásul egyre többet keresnek vele, a hitelkamatok ugyanis közben meredeken emelkednek – mutat rá az azénpénzem.hu-ra hivatkozva a 24.hu.

A betéti kamatok hirdetménye a pénzintézetek többségénél évek óta nem változott, miközben idén nagyot fordult a világ. Az októberi 6,5 százalékos infláció – a novemberi adat ezen a héten jön ki, az októberinél magasabb áremelkedésre számítanak elemzők, ahogyan decemberben is – mellett egyre jobban értéktelenednek el a megtakarításaink

a 0,01 százalékos betéti kamatok mellett, hívja fel a figyelmet a portál.

Sőt, jövőre 5 százalék körüli átlagos inflációra számít a jegybank, vagyis tovább veszít reálértékéből az a pénz, amely a bankban parkol.

Forrás: 24.hu/azénpénzem.hu

Címlapkép: pixabay.com

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Válaszul a lakosságnak ki kellene venni a pénzét a bankoktól és betenni a párnacihába, oszt' ülhetnének a bankok a székükön. Nem csak pártállam fosztja ki a polgárokat, hanem a bankok is szimbiózisban vannak, de utána lehetne vakarózni.
Eladott Ország
Szar ügy, de legalább itthon van stabil 2 millió szektatag, akik isszák a csúti mester szavait, és minden péntek reggel, amikor ráér igét hirdetni, helyeslően bólogatnak a rádió mellett. Az igazi ultraradikális remélhetőleg Sokol rádión hallgatja a félistent, mert egy konzervatív fideszes ügyel a részletekre. Innen tudhatja meg a legfrissebb háborús híreket, egyenesen a sasfészekből, Orbán admirális előadásában. Csapataink harcban állnak, fürkészeink és portyázóink a négy égtáj irányában kutatják az alagút végi fényt, védjük a rezsit, a migránsokat visszaszorítjuk, és küzdünk a kommunista/libsi baloldallal, akik minden eddigi sikert és kiharcolt eredményt elvennének 2022-ben. Körülbelül ennyi. Meg Soros, aki egy ideje bántóan háttérbe szorult. Orbán kocsmafilozófus szerint: "A baloldal abban hisz, hogy adót kell emelni, mi meg abban hiszünk, hogy adót kell csökkenteni." Mondja ezt az az ember, akinek kormánya hatalomra kapaszkodása vadhajnalán, 2011 végén beterjesztette a 25%-os ÁFA 27%-ra emeléséről szóló pompás javaslatát, és azt azóta is ott tartja, ahova emelte.
Rizikó
Kár, hogy nincs igazán nemzeti banunk!
csak úgy....
@Rizikó: ezt,hogy érted te bimbó? kételkedsz a fideszékbe?
Eladott Ország
@Rizikó: tegnap 21:50 ♦ Új, magyar kézben lévő óriásbankot raktak össze a kedves strómannak, Mészáros Lőrincnek. Nem volt neki ugyanis még bankja, és különben is Orbán régóta dédelgeti az álmot, hogy az OTP mellé egy másik, hozzá közelebb álló lakossági gigabankot hozzanak létre. Mészáros Lőrinc és Szíjj László már az MKB több mint 90 százalékát birtokolják.
Rizikó
@Eladott Ország: Végre, lesz egy magyar bank is Magyarországon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.