Járványkezelés,  Városháza-gate és kormányzati lopás – ezek voltak egyebek mellett az Országgyűlésben az azonnali kérdések és válaszok órájának legtöbbet emlegetett témái. Orbán Viktor miniszterelnök is több kérdésre válaszolt.

Jakab szerint Orbán eszét elvette a hatalom

Kép: Propeller-grafika

A hvg.hu összeállítása szerint elsőként a Pegasus-ügyről, a megélhetés nehézségeiről és a gazdasági bevándorlókról kérdezte Jakab Péter, a Jobbik elnöke Orbán Viktort a Parlamentben. Orbán Viktor válaszát azzal kezdte, hogy boldog Mikulást kívánt, és megjegyezte:

"akikkel ön szövetkezik, azok elvették a 13. havi nyugdíjat, elvettek egyhavi fizetést, megvágták a családtámogatási rendszert és devizahitel csapdába csalták a családokat, mi pedig kimentettük őket onnan".

Viszonválaszában Jakab pedig visszakérdezett: "mit csinált ön az elmúlt 11 évben, erre mi a pártközpont válasza?". Annál, hogy "Gyurcsány", találjanak már ki valamilyen kreatívabb választ – javasolta. Aztán mikor megkérdezte, hogy

"Mikor vette el a józan eszét a hatalom?",

az ülésvezető elnök figyelmeztetésben részesítette Jakabot. Orbán Viktor azt válaszolta: "a baloldali blokk meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést, önök az emberek megélhetését veszélyeztető programot hirdetnek".

Az MSZP-s Harangozó Tamás ezután arról kérdezte a miniszterelnököt, hogy miért nem teszik ingyenessé a PCR-teszteket, és emlékeztetett:

"mindeközben milliószámra semmisítenek meg PCR-teszteket".

Orbán válaszában kitért arra: “a PCR-teszt semmin sem segít, csak az oltás segít”. Megjegyezte: “szinte mindenből kell megsemmisítenünk, amikor ekkora tételekkel dolgozunk”, de “mindenből van elegendő, jut mindenkinek”. Viszonválaszában Harangozó megjegyezte: egyetértenek abban, hogy az oltás a legfontosabb, ő is erre biztat mindenkit, de

Harangozó emlékeztette Orbánt, hogy

“az ön országában halnak meg a legtöbben most is ebben a járványban”.

Orbán szerint ez azonban nem igaz, mert "Magyarországnak semmi szégyenkeznivalója nincs".

Évente 13 ezer ember hal meg továbbá a légszennyezettség miatt és az elmúlt 4 télen 940 ember halt meg a hideg miatt – tette hozzá az ellenzéki politikus, aki szerint eközben “Felcsút kicsicsázására van idő, kizárólag a hazugsággal és lopással vannak elfoglalva”. Az ülésvezető elnök Tordait is figyelmeztette, majd Orbán azzal kezdte: “az egészségügy nincs szétverve", bár “önök uszítnak és izgatnak”, és nem támogatják a kormány erőfeszítéseit. Viszonválaszában Tordai Bence megjegyezte: “a kormány egy csődtömeg”. Feltette ismét a kérdést: “Orbán úr, összeszedi-e magát, hajlandó-e a magyar emberek életéért is tenni valamit?"

A miniszterelnök úgy válaszolt: a szakdolgozók bére ebben a ciklusban 72 százalékkal nőtt, “ami pedig a lopás kérdését illeti, zavarja önöket, hogy kiderült: el akarják adni a Városházát, és egy volt miniszterelnököt sikerült szerződtetni ingatlanügynöknek, úgyhogy

remélem sose fognak kormányra kerülni, mert akkor még a Parlamentet is eladnák.”

Forrás: hvg.hu

Címlapkép: Propeller-grafika

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
" "akikkel ön szövetkezik, azok elvették a 13. havi nyugdíjat, elvettek egyhavi fizetést, megvágták a családtámogatási rendszert és devizahitel csapdába csalták a családokat, mi pedig kimentettük őket onnan". "

Megint a geczi panel és megint rossz elelnzéki válasz.
Nem hiszem el, hogy 100x elsütött fidesz hazugságpanelra még mindíg nincs meg a hatékony válasz.
13. havit ideiglenesen vette Bajnai amíg nem tér vissza a gazdaság, deviza hiteleket a fideszmaffia vezette be és a mnb magas kamata - Járai,- miatt kényszerültek deviza hitelre, Gyurcsány szólt is ezért, Családi pótlék 12 éve nem nőt...

Ki a hülye??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sgl
" "akikkel ön szövetkezik, azok elvették a 13. havi nyugdíjat, elvettek egyhavi fizetést, megvágták a családtámogatási rendszert és devizahitel csapdába csalták a családokat, mi pedig kimentettük őket onnan". "

Megint a geczi panel és megint rossz elelnzéki válasz.
Nem hiszem el, hogy 100x elsütött fidesz hazugságpanelra még mindíg nincs meg a hatékony válasz.
13. havit ideiglenesen vette Bajnai amíg nem tér vissza a gazdaság, deviza hiteleket a fideszmaffia vezette be és a mnb magas kamata - Járai,- miatt kényszerültek deviza hitelre, Gyurcsány szólt is ezért, Családi pótlék 12 éve nem nőt...

Ki a hülye??
Horizont
Meg sem lepődök orbánon csak ennyi várható tőle. Igen is elvette az eszét a hatalom. Ellensúly, ellenfék nélkül személyiségzavarai vannak. A többi reteknek is. Kövérrel az élen. orbán retteg attól hogy elveszti a hatalmát (és a vagyonát ) !!!
Erre minden esély megvan.
sgl
@Horizont: Teljesen leépült a sperma, és nem tudja az ellenzék ezt kihasználni, nagyon nem jó.
Sőt, tegnap is olvasom egy ellenzéki nyilatkozatát:a geczi van amiben zseni, és ezt nem elmarasztaló hanem dicsérően.
Normális ??
Milyen ellenzékünk van?
Sámannus
Jó lenne, ha MZP-re figyelnének, és vele összehangolva próbálnák gúzsba kötni ezt a nótórius hazudozót.
Nyírfa
Orbán, Te nagyon hülye, Te az országot adod el, de ezt nem úszod meg, Isten minket úgy segéljen!
sgl
@sgl: Most egy kanadai magyar betelefonáló a KR-ben azt mondta: az ellenzék pökhendi, kapsolatot kereste velük, és az jött le neki a válaszokból : mindenben mindíg azt hiszik jól csinálják.
Naugye!
Ki a hülye??
Néro
Csutak a tolvajok fejedelme zakkant volt mindig.
durbincs
@K-2SO:Mert maga meg max két csillét töcskölhet a bánya X-szektorába?mint @colibri:@csak húgy.: @Nyírfa @sgl: ?
jesz
erősen szennyezett levegőjű környezetben kell élnem a fatüzelésű kandallók miatt...

Mi a lófaszt tett akár a hatalom, akár az ellenzék az ilyen, nem szükségszerű levegőszennyezés megszüntetése ellen? Ugye semmit? Persze a Mátrai erőművön könnyű lovagolni, pedig az delejt termel, a családi házak mindent elégető feneketlen kazánjai által okádott füstöt persze nem veszik észre...
Bástya Béla Elvtárs
@Néro: Meghalt egy pár éve... Itt kommentelt nap mint nap!
bence
Ez az állapot már nagyon régen fenn áll nála ! Amikor Gyurcsány feltörölte vele a padlót , akkor teljesen megzakkant ! Azóta csak egyre jobban romlott az állapota , mára már a teljes összeomlás határán van ! Idő kérdése , hogy ez mikor következik be nála !
Lepényleső
Ezt kizárhatjuk,hiszen egyedül uralkodik az ország felett(sarcolva az EU-t),- mindig izzítva őket egymás ellen,
hogy aztán mindenkit kifoszthasson épp az aznapi kedvére,s ez hasson mindenkinek természetesen?
justhpeter
Orbán világéletében egy primitív gazember volt. Miért várnánk tőle mást ?
Gauntlet
Azon kívül hogy ezt kimondta, történt bármi is?
A városháza ügyével ne jöjjenek mert az ők csinálták, titkosszolgálati eszközökkel, külföldi segítséggel; mellesleg már Tarlós is elakarta adni !
RonaGyuri
ami sohasem volt, azt nem lehet elveszíteni! =))
tudode
Ami azt illeti, az egyeduralkodó 33 év alatt nem tanulta meg azt, hogy ezen a szinten a kimondott szónak/nyilatkozatnak értéke lenne, ha képes lenne betartani, pl. -- többek között ---, amelyet kijelentése még az EP-ben is a Sargentini jelentés vita során röhej tárgya lett:
.
---- Orbán: Mi sose vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk 20180911
www.youtube.com/watch?v=9ee8yqbEbJY
----------------
.
Háttérben meghallgatva a mai plenáris ülést, amelynek nem volt a szó szoros értelmében vett "napirendje", de volt napirend előtti előtti, majd az egyeduralkodó "azonnali kérdések órája, majd napirend utáni lehetőségük:a képviselőknek!
.
Ahhoz képest, hogy 12 év alatt felső iskolára érett lesz egy gyermek, az egyeduralkodó a mai azonnali órájában is visszamutogatással, szakmaiatlansággal bebizonyította, hogy "csak" elemi fokon képes, sportszerűtlen válaszadásra, Haonlóan ahhoz, amikor azt mondta, hogy
.
----- Ne figyeljenek oda arra, amit mondok!
www.youtube.com/watch?v=eEgScourDak
---------------------
.
Mai plenáris ülésen önkritikusan:
.
----- Orbán: „Nem vagyok hozzászokva az olyan kérdésekhez, amikben nem neveznek gyengeelméjűnek”
www.youtube.com/watch?v=Penm0WVSqGE
.
"""Orbán Viktor 2021-es utolsó szócsatája a parlamentben: maffiázás, elmebetegezés, tolvajozás, halálozás, infláció és az eladásra váró országház.""".
-----------------------
.
Mai nap is kiállírotta magáról az egyeduralkodó saját bizonyítványát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.