Magasabb lesz az infláció, mint arra a kormány korábban számított, ezért jövőre 3 helyett 5 százalékkal emelik a nyugdíjat – írja Orbán Viktor parlamenti bejelentése alapján a Hvg.hu alapján a Telex.

Emelik: a nyugdíj 3 helyett 5 százalékkal emelkedik

Fotó: Facebook

Azért az inflációhoz mérten emelik, mert a nyugdíjemelésnek az adott év költségvetési törvényében szereplő inflációhoz kell igazodnia.

Matolcsy György jegybankelnök már december elején azt mondta, hogy hiába 3 százalékos inflációval terveztek a 2022-es költségvetésben, az 5 sokkal valószínűbb. Az MNB a jövő héten adja ki a negyedévente megjelenő inflációs jelentését. A KSH e hét közepén adja ki a novemberi inflációs adatokat.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: Facebook

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
csak a rend kedvéért: Matolcsy György jegybankelnök már tavaly decemberben is megmondta, hogy hiába 3 százalékos "hivatalos" inflációval terveztek a 2022-es költségvetésben, az 5 sokkal valószínűbb!!
Most mindenki tudja, hogy - mondom a hivatalos - infláció majd 7% jövőre sem lesz sokkal kisebb, mint 6, ezért módosítani kell a 22-es költségvetést!!!
Ennek egyik törvényes következménye - semmi köze hozzá ennek a retardált dagadt disznónak - , hogy nem lehet 3%-al kiszúrni a nuggerek szemét! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
A KSH adatközlése ( a többi hatósággal együtt) hiteltelen, mert tele van pártkatonákkal és csak a csúti szájíze szerinti adatokat közölhetnek! Hogy az 5 %-os infláció hányszorosa a ténylegesnek, azt csak a Jóisten tudja, de ettől a maffiaállamtól sohasem tudjuk meg a valós adatokat. Minthogy nem közölnek létminimum számítást sem és az átlagkeresetek számításában is csalnak, mind az aktív és passzív dolgozók esetében. Egy nagy büdös kupleráj az egész!
Lepényleső
...így az inflációtól pusztán 25%-kal marad el,- kasszasiker,- amit a bán kezel?
nezelodo
Ez az értelmes, az elmúlt évtizedeket értő szemmel megélt és látó embereknek nem a mini. elnök jóindulatát mutatja, hanem annak beismerésére csodálkozhatnak rá, hogy milyen galád módon átverte a nyugdíjasokat az elmúlt tíz évben. Most, hogy vesztét érzi, megpróbál az atyáskodó, osztogató szent vezetőnek mutatkozni. Sajnos sokan benyalják a "kígyómérget", Pedig ez nem róluk, hanem a hatalommániájáról szól.
verőce21
Én azt javaslom, aki ezek után nem a fideszre szavaz az sűrgősen keressen egy orvost magának...! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.