A jövő évi választáson akár több tízezer elhunyt határon túli magyar nevében is leadhatnak szavazatokat – állítja a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese.

A Fidesz számít a halottak szavazataira is a határon túlról – riasztást adott ki a DK
Fotó: MTI/Molnár Edvárd

Arató Gergely hétfői, online sajtótájékoztatóján arra emlékeztetett, hogy Orbán Viktor miniszterelnök levélben buzdítja a választáson való részvételre a határon túli magyar szavazókat. A levél arra azonban nem tért ki, hogy

a Fidesz "akkor is várja a határon túli szavazatokat, ha a regisztrált szavazó már nincs is életben"

- mondta a politikus.

A jelenlegi szabályozás ugyanis még tíz évig benne tartja a névjegyzékben azokat a határon túli szavazókat, akik egyszer regisztráltak, és akkor is kiküldik számukra a szavazólapot, ha közben elhaláloztak – hívta fel a figyelmet a képviselő.

Akik ezt a szavazólapot megkapják, azoknak módjuk van az elhunytak nevében szavazni, "ez nyilvánvaló módon törvényesített választási csalás" – fogalmazott Arató Gergely.

Forrás: MTI

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
@Nessy: Nem most jöttek rá, csak közeleg a ̶t̶é̶l̶ választás, így ismét téma.

"Sok külföldön élő marad le a választásról, halottak viszont kapnak szavazólapot"

24.hu/belfold/2018/04/06/sok-kulfoldon-elo-marad-le-a-valasztasrol-halottak-viszont-kapnak-szavazolapot/

"Ha az állampolgárságon túl egy külhoni magyar szavazati jogot is szeretne, akkor kérnie kell felvételét a Nemzeti Választási Iroda névjegyzékébe. Aki ide bekerült, az tíz évig bent is marad, nem kell választásonként újra regisztrálnia. Csak azokat törlik, akik ezt külön kérik, átköltöznek Magyarországra, illetve akiket a bíróság eltilt választójoguk gyakorlásától. Ám a halálesetekről az NVI csak akkor értesül, ha a rokonok jelzik az irodának.
Így nem zárható ki, hogy az NVI által postán kiküldött szavazólapot a holtak helyett kitöltik a hozzátartozók, a választási iroda pedig képtelen ellenőrizni több tízezer aláírás valódiságát."

nol.hu/belfold/nepszavazas-hataron-tuliak-menekultek-kvota-magyarorszag-1633025
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Istenakinincsen
@Németh István:ma, 21:15
Te tényleg ilyen ostoba vagy?Szeretném látni,vagy hallani a megoldásra vonatkozó ötletedet.Előbb vagy utóbb szembe kell nézni a tényekkel.Aki ezt bevállalja sokkal jobban fogja érezni magát utána.Megnyugvás a feszültség után ha már nem kell hazudozni,vagy mellébeszélni...
Ezt irtad:."A csalás, hazudozás, a polgárok félre és megvezetése, a diktatórikus uralkodás kiterjesztése...stb"Hát ez elég nyomasztó érzés lehet.
Nem értem hogy lehet ember és ember között ekkora szakadék.Valamilyen módon be kellene fejezni a szarkeverést,és nem a zavarosban halászó urakat kellene támogatni.
namihami
@RonaGyuri: Gondolod? Egy 8 milliós választóval élő országban leadott 2 max 2.5 millió HAZAI voks már nemzetközi figyelmet érdemel. És az ellenzék már hivatkozhatna nemzetközi bojkottra is.
Németh István
@Istenakinincsen: @namihami: Öntsünk tiszta vizet a FEJEKBE!!! Kik hátráltatják az ország polgárainak védelmét? a nemzet polgárainak gyarapodására tett intézkedések hatékonyságát!? Kik azok akik rendre cáfolni, alázni akarják azokat a vezetőinket akik valóban a nemzet érdekében serénykednek, akik arra törekszenek, hogy az eladott termelő javainkat a nemzet kiárusított vagyonát visszaszerezzék, kik azok akik elvenni akarnak és nem adni a polgároknak úgy hogy pontosan elismerve és megbecsülve azok munkáját?? Kik azok akik a családosok, nagycsaládosok és egyáltalán a polgárok szociális érdekével szembe mennek, a nemzetet kiárusítani, leépíteni akarják, akár aljas hazaárulás útján is! Akik a bigeféléknek helyt adnak a létezésre? Tehát semmi több drágáim, gondolkozni kell! Ha meg nem tetszik a nemzet felemelkedésének folyamata, menjetek a náthás picsába!
földlakó
@Németh István: Mióta hívják a lejtmenetet felemelkedésnek?
evacica
Ez a kormány a leggátlástalanabb banda ami M.o működött az utóbbi időben! Épp ideje, hogy eltűnjenek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.