Kedd éjjel azonban a fagyzugosabb helyeken már -10 fok is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden a Dunántúlon többnyire derült, vagy kissé felhős lesz az ég, a késő délutáni óráktól lehet nagyobb területen felhősödés a nyugat-magyarországi régióban. A keleti országrészben ezzel szemben jobbára erősen felhős idő várható, de a nap folyamán egyre nagyobb területen csökkenhet a felhőzet. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati, északi szél sokfelé lesz élénk, a Bakonyban, a Fertő térségében, illetve a Zemplénben és a Bodrogközben erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 6 fok között alakul. Késő estére -4, +2 fokra hűl le a levegő.

Szeles, de alapvetően derült idő várható kedden

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Kedd éjjel az éjszaka első felében a Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon lehetnek erősen felhős területek, de mindenhol csökken a felhőzet, és az ország túlnyomó részén derült vagy kissé felhős lesz az ég. Foltokban zúzmarás köd képződik. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati, északi szél mérsékelt marad, késő este a Zemplén környékén lehetnek időnként élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -8 és -1 fok között, a fagyzugos helyeken -10 fok alatt alakul.

Szerdán reggel a kedd éjszaka képződött pára, köd, illetve rétegfelhőzet néhol lassan oszlik majd fel, az ország nagyobb részén azonban kisüthet hosszabb-rövidebb időre a nap. Délutántól fátyol-, majd középszintű felhők is érkezhetnek nyugat felől. Számottevő csapadék nem valószínű. A délkeletire forduló szél a Dunántúlon megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalban többnyire -8, -1 fok várható, de a fagyzugos tájakon -9, -12 fok is lehet. Kora délután 1, 6 fok valószínű.

Forrás: met.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Tallinnban (Észtország), viszont -17° C van és 5-10 cm közötti hó...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.