A KDNP-s poltikus a volt szlovák belügyminiszter EU-szkeptikus könyvének magyar bemutatóján magyarázott arról, hogy a Közel-Keleten és Afrikában üldözik a keresztényeket, de ezt az Unió nem akarja elismerni, helyette inkább az LMBTQ-mozgalmat támogatják. Arról nem beszélt érdekes módon, hogy Kínában is van keresztényüldözés.

A keresztény szót az Európai Unióban manapság nem illik használni, az üldözéssel összekapcsolni pedig végképp elfogadhatatlan – hangoztatta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hétfőn Budapesten az MTI híre szerint.

Keresztényüldözésről beszélt Semjén, de valahogy Kína nem jutott eszébe

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes köszöntőt mond Vladimir Palko volt szlovák belügyminiszter és országgyűlési képviselő Jönnek az oroszlánok – Miért tart Európa és Amerika egy új zsarnokság felé? című kötete magyar kiadásának bemutatóján a Petőfi Irodalmi Múzeumban 2021. december 6-án. Mellettük Surján László volt miniszter és EP-képviselő, a KDNP korábbi elnöke és Makláry Ákos görögkatolikus parókus.

Fotó, címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke Vladimir Palko volt szlovák belügyminiszter "Jönnek az oroszlánok – Miért tart Európa és Amerika egy új zsarnokság felé?" című, a keresztényellenességről és Európa értékvesztéséről szóló kötete magyar kiadásának bemutatóján hangsúlyozta: az európai progresszió vezetői nem képesek elfogadni, hogy a keresztények nem elnyomók, hanem elnyomottak.

Mostanában az LMBTQ-mozgalom abszurditásai demonstrálják a legjobban, hogy ha valaki nem ért egyet velük, azonnal diktatúrát kiáltanak – tette hozzá Semjén Zsolt a Petőfi Irodalmi Múzeumban tartott rendezvényen.

Emlékeztetett arra: miközben keresztények tízmilliói szenvedtek el üldöztetést a Közel-Keleten és Afrikában, addig az Európai Unió 2011-ben még egy a keresztényüldözést elítélő nyilatkozatot sem volt hajlandó elfogadni, mert a tervezetben szerepelt a "keresztény" szó.

(Ugyanakkor az Open Doors nevű keresztény jogvédő civilszervezet éves összesítésén Kína jelenleg a 17. helyet foglalja el a keresztényeket hátrányosan megkülönböztető országok listáján – a szerk.)

Példaként említette, hogy a Devon grófságbeli Exeterben Shirley Chaplin ápolónő, harminc évig viselt a nyakában egy kis keresztet, amikor a munkahelye felszólította, hogy válasszon a kereszt és munkahelye között. Chaplin a bírósághoz fordult, ám a pert elveszítette.

Mi ez, ha nem az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának megsértése? – tette fel a kérdést a politikus.

A továbbiakban arról szólt: egy olyan kereszténydemokrata kormány tagjaként, amelyet naponta vádolnak azzal, hogy diktatúrát épít, különös figyelemmel olvasta a kötetet, ami sok magyart segíthet abban, hogy eszméljen ebben a józan észről megfeledkezett világban.

Ugyanis a szerző szembesít azzal, hogy a liberalizmus cégére alatt ellentmondást nem tűrő véleményterror fenyeget, "ahol a politikai korrektség jelszavával még azt is megszabják, hogy mit mondhatok és mit nem, akkor nyilvánvaló, hogy erre az antropológiai, szexuális, kulturális forradalomra csak egy válasz adható: az ellenforradalom. A téboly forradalmával szemben a józan ész ellenforradalma" – fogalmazott Semjén Zsolt.

Vladimir Palko úgy vélekedett, hogy az elmúlt évtizedekben egyre egészségtelenebb folyamatoknak lehetünk tanúi Európában. A kereszténységet elutasító baloldali liberális rendszer veszélyezteti a szabadságot és kártékonynak tekinti a nemzet fogalmát.

Ma új ideológiákat akarnak lenyomni a torkunkon – folytatta –, a férfi nővé válhat, házasodhatnak az egyneműek, a civilizációs kérdésekről az emberek akarata ellenére, emberek feletti bírák döntenek és az Európai Unióban egy az Európai Néppárt, a szociáldemokraták és a liberálisok alkotta klikk uralkodik.

Az iskolákban a gyerekeknek genderideológiát tanítanának, Magyarországot azért támadják, mert nem engedi be a káros szexuális tartalmat a tanintézetekbe és már a "karácsony" szó sem kívánatos – sorolta.

Szerinte ennek a kártékony rendszernek, amely úgy terjeszti a gender és homoszexuális ideológiát, mint ahogy a marxizmust terjesztették a kommunisták a munkahelyeken, és amely minden értéket, a férfi-nő viszonyt, a családi kötelék fontosságát, a szülő-gyerek kapcsolatot kiforgat, egyedül Közép-Európa tud ellenállni.

Vagyis magyaroknak, szlovákoknak szüksége van egymásra – mondta Vladimir Palko.

Makláry Ákos atya, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke azt emelte ki, hogy a világban nap-mint nap 300 millió keresztény szenved el üldöztetést. Eközben pedig az Európai Unióban az LMBTQ közösség jogai kapják a legtöbb figyelmet. Ugyanakkor a médiában rendszeres a kereszténység gyalázása és a keresztény élet beállítása világellenesként.

A bécsi székhelyű keresztényellenes intoleranciát figyelő központ szerint ma Európában törvényekben diszkriminálják a kereszténységet, korlátozzák a keresztények lelkiismerethez való jogát, szólás- és gyülekezési szabadságát – mondta a pap.

Surján László, a KDNP volt elnöke, korábbi európai parlamenti képviselő úgy fogalmazott, hogy "cseberből vederbe" kerültünk, amikor a kommunizmus bukása után beléptünk az Európai Unióba. De ha már megérkeztünk, maradjunk a nyugati parton és próbáljuk rendbe tenni a dolgokat – tette hozzá.

Európának ugyanis nem reformra van szüksége, hanem meg kell menteni, amit a szomszédos közép-európai országokkal összefogva lehet megvalósítani – mondta Surján László.

A 603 oldalas kötet a Gondolat Kiadó gondozásában jelent meg.

Forrás: mti.hu, propeller.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.