Völner Pál igazásgügyi államtitkár mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte a legfőbb ügyész hivatali vesztegetés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt.

A legfőbb ügyész kezdeményezte Völner Pál fideszes parlamenti képviselő, igazágügyi államtitkár mentelmi jogának felfüggesztését hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt, ezt közölte a Telex cikke szerint kedd reggel a Legfőbb Ügyészség.

Hivatali vesztegetéssel gyanúsítja az ügyészség Völner Pál fideszes államtitkárt

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára expozét tart a büntetőjogi tárgyú törvények módosítását célzó javaslatról az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 10-én

Fotó, címlapkép: MTI/Soós Lajos

„A Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozásban megalapozott gyanú merült fel arra, hogy Völner Pál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott. Völner Pál a gyanú szerint a jogtalan előny ellentételezéseként – felügyeleti, hatósági, igazgatási jogkörével visszaélve – vállalta, hogy konkrét ügyeket intéz, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke kérésének megfelelően”

– áll a Legfőbb Ügyészség közleményében.

A kommünikében az is szerepel, hogy Völner Pál cselekménye 

"vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért a hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette megalapozott gyanúját kelti”.

A cikk szerint az ügynek jelenleg 12 gyanúsítottja van, nyolcan közülük végrehajtók, egyikük pedig végrehajtó-helyettes. Hatan már letartóztatásban vannak, egy személy pedig bűnügyi felügyelet alatt áll. 

Völner az ügyészségi sajtóközlemény szerint "2019 augusztusától a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral kapcsolatos feladatokat ellátó miniszteri biztos is egyben."

A Telex a kormány hivatalos honlapján közzétettek alapján felidézte, hogy Völner Pál 2010 óta egyéni országgyűlési képviselő, és szintén 2010-ben lett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkárává. 2014 és 2015 között az Országgyűlés Gazdasági bizottságának alelnöke volt, 2015-től 2018-ig pedig Komárom-Esztergom megye fejlesztési biztosa. 2015-től az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára.

A Fidesz–Magyar Polgári Szövetség Komárom-Esztergom megyei szervezetének 2006-tól, az esztergomi szervezetének pedig 2015-től az elnöke. A Magyar Hajózási Országos Szövetséget szintén 2015-től vezeti elnökként.

Forrás: telex.hu, ugyeszseg.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@ómió: De két napja még ezt hazudtad ide, te tájékozatlan csicska:

,,ómió
De majd Hullaházy efftárs meghazudja nekünk!"

Kezded érezni, mekkora balfasz vagy???
Aki Én
@Horizont: Komolyan mondom, hogy az ilyen elmebetegek még a fidesznek is ártanak, nem is csak a hazának.
ómió
@Aki Én: És mennyi is szokott igaz lenni abból, amit Hullaházy efftársad meghazudik nekünk, bolsiék balfasza? Nem "mérted" még? Most ezzel a "vak tyúk is" (hát még a hazug!) jelenséggel így el vagy telve?
Gulyás
Nagyon úgy néz ki, hogy más helyett viszi el a balhét!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.