Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérei a Pécsi Sörfőzde Zrt. kapcsán akaszkodtak össze. 

Matolcsy György unokatestvérei csúnyán összevesztek a Pécsi Sörfőzde miatt

Fotó: MTI/Soós Lajos

Az Mfor.hu írta meg, hogy a Pécsi Sörfőzde Zrt. tulajdoni arányai 2020. december 31-én így néztek ki:

- a cég 552,6 millió forintos jegyzett tőkéjének közel 49,96 százalékát a MAVA Befektetési Tanácsadó Kft. adta, míg

- a 49,89 százalékát a BanKonzult Commerce Kereskedelmi Kft. A maradék papírok dolgozók kezében voltak.

A két cégről a következőket lehet tudni. A MAVA Befektetési Tanácsadó Kft. minősített többségi (a törvény szerint ez legalább 75 százalékot jelent) tulajdonosa Szemerey Zoltán András, aki Matolcsy György unokatestvére (a MAVA-ban tulajdonos még Szemerey Bertalan Zoltán, aki születési ideje alapján Szemerey Zoltán András fia lehet). A BanKonzult Commerce Kereskedelmi Kft. tulajdonosa a BanKonzult Pénzügyi és Gazdasági Tanácsadó Kft., amely egyedüli gazdájaként Szemerey Tamás Béla, vagyis az MNB-elnök másik unokatestvére van bejegyezve.

A portál cikke szerint a Szemereyek közötti status quo borult fel azzal, hogy az igazgatóság még a nyár elején úgy rendelkezett, a MAVA Befektetési Kft. részére jegyezzenek be további 3632 darab Pécsi Sörfőzde-részvényt a társaság részvénykönyvébe. A bejegyzést azonban csak szeptember végén kérték. A tranzakció pont annyival növelné meg a MAVA részesedését, hogy az – ha hajszállal is, de – átlépné az 50 százalékos határt. Ez azt jelentené, hogy az egy évvel idősebb Szemerey-testvér cégéé lett a döntő szó a Pécsi Sörfőzde irányításában.

BanKonzultnak ez nem tetszett, ezért törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezett. A bíróság pedig a változás-cégbejegyzési eljárást október 8-án 60 napra függesztette fel, ez a határidő pedig december 7-én, azaz pont kedden jár le. Közben november 11-én már per is indult a Pécsi Törvényszéken az ügyben.

Forrás: Mfor.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Szivárog a szar. Megállíthatatlanul, feltartóztathatatlanul, bűzösen, egyre szélesebb sugárban. Emlékezik még valaki arra, 2007 körül volt, amikor a 20 milliós Románia GDP-je nagyobb lett, mint a 10 milliós Magyarországé, a sok hülye fideszes szórta a baromságot, hogy már Románia is elhagyott? Hát most elhagyott sok mindenben, az egy főre esőben is. És amiben még nem, abban 2-3 éven belül elhagy. Most Magyarország éli Románia dicsőséges Ceaușescu korszakát, amiből Romániának 15 év kellett az ébredéshez.
Matolcsy: 7,5 milliárd rokonom van.. ennek a cinikus trógernek van bőr a pofáján...
youtu.be/WBEvlgIIxDc

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.