Jelentős változás jön. 

Durva korlátozások lesznek jövőre a hazai patikákban – itt vannak a részletek

MTI Fotó: Krizsán Csaba

Jövő év elejéről nem lesz gyógyszer a kiszállított csomagokban, a gyógyszertárban árult egyéb termékeket lehet majd csak megvenni tőlünk online – mondta a 24.hu-nak egy patikalánc neve elhallgatását kérő vezetője.

Szavai szerint ez rendkívüli veszteség. Folytatjuk így a webes kiszolgálást, abban bízva, hogy a döntéshozó végül belátja, hogy az online (vény nélküli) gyógyszerkiadás a betegeknek is hasznos. Mert úgy látjuk, most senki nem nézi a betegek érdekeit. Nyakunkon a Covid, ám januártól ezek szerint mindenképpen be kell jönniük az embereknek hozzánk a patikába, ha gyógyszert akarnak kiváltani.

Ez várható, ha életbe lép a gyógyszerpiacot felforgató törvénymódosítás, amelyet Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kezdeményezett, és amely megtiltja a nem vényköteles gyógyszerek a csomagküldését. Most kellett lépni, mert még a folyamat elején voltunk – indokolta a jogszabályváltozás időzítését Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke. A kamara becslése szerint az online gyógyszerforgalom jelenleg egy százalékot tehet ki, de 3-5 éven belül 15 százalékra növekedhetett volna.

A cikk szerint azért szorgalmazták az intézkedést, mert az utóbbi időkben több újabb, nagy volumenű csomagküldési szerződésről szereztek tudomást. A

Forrás: 24.hu, napi.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Még egy szakma, amit egy fideszes ""mekkelek"" bölcs döntése sikresen romlásba dönthet.
Honnan szedhetik elő ezt a sok hülye, a mai világtól ennyire elzártan élő barmot?
Adnék egy ötletet. Talán az élelmiszer-házhozszállítás lehetne a következő. Hiszen az összes kaja tele van a vegyipari ""E jellegű"" adalékokkal. Villámgyorsan lezárni ezt a kiskaput is. Aki mérgezni akarja magát, annak legalább el kelljen menni érte.
magyar1
De hiszen nem is lehetett a vényköteles gyógyszert megrendelni sehol, mi a szart kavarnak már megint?
magyar1
Pedig én nagyon szeretnék megrendelni egy Algoflex 600-ast de azt még a patikában sem adják ki vény nélkül.
kereső
Teljesen logikus és életszerú a magyarázat , amit a mekk elekek alkottak. Ugyanis sok-sok kis faluban nincs, vagy csak korlátozottan elérhető a gyógyszertár. Ify aztán, amit lehetett, azt az ott élők- de sok városi idős ember is, megrendelte és házhoz szállitatta , amire szüksége volt. 10 emberből- négy!.Most meg majd utazik egy fél napot a tömegközlekedéssel,sorban áll a patikában. És akkor hol marad a szlogen?"Magyarország előre megy, nem hátra".
Eszementek- vagy csak egy újabb lenyúlás körvonalazódik? A futárszolgálatok jönnek a sorban?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.