Dagad a botrány. 

A gyanú szerint Völner Pál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott, a jogtalan előny ellentételezéseként – felügyeleti, hatósági, igazgatási jogkörével visszaélve – vállalta, hogy konkrét ügyeket intéz a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke kérésére. 

Varga Judit lemondását követeli az ellenzék a Völner-botrány miatt – videó

Varga Judit igazságügyi miniszter beszél éves meghallgatásán az Országgyulés igazságügyi bizottságának ülésén az Országház Nagy Imre-termében 2021. október 26-án. Jobbról Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. MTI/Soós Lajos

Völner Pál azt állítja, hogy nem követett el bűncselekményt, államtitkári és miniszteri biztosi feladatait tisztességesen és a törvényeknek megfelelően végezte, azonban vállalja az ügy politikai következményeit, és a mai nappal lemond államtitkári posztjáról.

Az Index foglalta össze, hogy az ellenzéki pártok hogyan reagáltak minderre. 

Donáth Anna, a Momentum elnöke Facebook-posztjában arról írt, hogy Varga Juditnak is le kell mondania, mert a miniszter nemcsak képtelen ellátni feladatát és mással végezteti a lehallgatások engedélyeztetését, de saját minisztériumát és beosztottait is képtelen felügyelni.

Később a Jobbik közleményben követelte Varga Judit lemondását, feltéve a kérdést, hogy az igazságügyi miniszter mit tudott a kollégája ügyleteiről?

Az ellenzéki szövetség közös sajtótájékoztatóján Kocsis-Cake Olivio azzal kezdte, az Orbán-kormány legsúlyosabb korrupciós botrányának lehetünk szemtanúi, Varga Judit szerepét is vizsgálni kell, mert ő bízta meg Völner Pált a megfigyelések engedélyeztetésével és a végrehajtó karral összefüggő feladatokkal. A Párbeszéd képviselője kezdeményezni fogja, hogy minél gyorsabban függesszék fel Völner Pál mentelmi jogát.

A jobbikos Nunkovics Tibor többek között arról besélt, hogy Völner Pálnak nemcsak az államtitkári pozíciójáról, hanem a parlamenti mandátumáról is le kell mondania, mert méltatlanná vált arra, hogy képviselő legyen. A Mindenki Magyarországa Mozgalom részéről Bana Tibor is erre hívta fel a figyelmet, valamint megkérdőjelezhetetlennek nevezte Varga Judit felelősségét.

Szakács László a DK képviseletében elmondta: „senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy egy ilyen magas tisztséget betöltő ember semmi esetre sem kerülhetett volna az ügyészség látókörébe, ha ezt Orbán Viktor nem engedélyezi”. A DK tájékoztatást vár a kormánytól arról, hogy tudtak-e az ügyről, ha igen, mikor értesültek róla, tudnak-e más érintettekről, és Varga Judit fogadott-e el kenőpénzt Völner Páltól.

Keresztes László Lóránt Varga Judit azonnali lemondását követelte, az LMP-s politikus úgy látja, ha egy minisztériumban ilyen súlyos korrupciós eset derül ki, a miniszternek is távoznia kell, mert ő felel a tárcában történtekért.

Forrás: Index.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ez az ország már rég nem demokrácia, ez egy nagy büdös kupleráj!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
Donáth a meleg szobából üzent, hogy monnyon le?

Fasza...ez a jó ebben a szerencsétlen ellenzékben...a kormánynak nincs mitől félnie...nincs tüntikézés, nincs semmi baj...
jesz
@Eladott Ország: jóóóó...

A tüntikézéshez: most mondják, hogy ez a volner talpig becsületes ember..

Namost az igazságügy minisztérium előtt sem esik az eső, tehát lehetne fáklyás tüntetést tartani, ha kell folyamatosan...elismerem, a szobában jó meleg van, főleg ha muff, sör, ropi is kéznél van.
Medvepapa
Egy normális / demokratikus / országban az ilyen botrány után nem követelik a miniszter lemondását. A miniszter maga köszön le és húz a büdös francba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.