A politikus szerint amikor a befagyasztott áraknál olcsóbban szereztek be fideszes oligarchák például a MET-en keresztül földgázt a világpiacról, akkor azt az árkedvezményt nem adták tovább a fogyasztóknak, hanem ők tettek szert milliárdos haszonra.

Meglopja a magyarokat Orbán a rezsicsökkentéssel, trükközik a kormány állítja Márki-Zay

Márki-Zay szerint, amikor a világpiaci árak elszálltak, a különbséget a magyar adózók fizetik meg, nem a fideszes oligarchák.

A befagyasztott és a piaci ár közötti különbség miatt óriási veszteségek keletkeznek az állami cégeknél, amelyet a mi adónkból és ellopott nyugdíjpénztári befizetéseinkből, az egészségügy és az oktatás terhére fog az Orbán-kormány kiegyenlíteni.

- állítja.

A miniszterelnök-jelölt azt is kijelentette, hogy Orbán Viktor semmilyen zseniálisat nem talált ki a rezsicsökkentéssel, pusztán azt érte el, hogy amikor ebből lopni lehet, akkor azt ők lopják el, amikor ez veszteséges, akkor azt a magyar emberekkel fizettessék meg.

Egy igazságos, okos és fenntartható rezsicsökkentésre van szükség.

- tette hozzá.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
csak egy áramszámlát kellene végig ellenőrizni áttalány azaz egyszeri leolvasás és a ft összeg havonta akkor nem kéne azonosnak lenni de az ? persze hogy nem aztán ami még árnyalja a képet egy közvetitő aki imélt küld hogy 1800 ft a hátraléka ja ? csaló szélhámos is akad a hálón ? hogy bankkártyával is fizethetek mert ugye azonositó száma is és pont szöged hirős városa mentéről? bé kellett ballagnom az eon hoz hogy tisztán lássunk aztán a közvetitő lelépett . amiről irom az a fogyasztóhely azonositó ami nem egyezett . hónapokig??
Sámannus
Hát ha csak azzal lopta volna meg őket akkor én azt mondanám hogy ügyes. Ez koábban is így szajkózta a média..
Van ennek viszont egy olyan oldala, amit egy demokráciában meg kérdeznek. Hová lett a lakosság energia megtakarításra fordítható pénze?
Mert az nem járja ám, hogy a fogyasztásunkat az egekbe emeljük, de az sem hogy ne csökkentsük!
Emlékezetem szerint amikor az unió meghirdette a klímavédelmi célokat, a pohos megelevenedett, mint aki tökön szúrtak
Sokba fog ám az kerülni óbégázta rögtön, és dörzsölte a jó bizniszhez a kezét.
Úgy tett mint aki még nem is hallott a klímavédelemről korábban, de már a z elkövetkező időszakra igyekezett bő apanázs leemelésére. szert tenni. Pedig Gyurcsány ferenc miniszterelnökúr idejében, még elindult, és eredményesen folyt a panelprogram, és akinél ezt megcsinálták, annak nem jelentett érdemi változást a rezsicsökkentés nevezetű szélhámos országrombolás.
Eladott Ország
Miközben dicsőséges hadurunk/kipcsak harcos a rezsicsökkentésért harcol, a testvéri Lengyelország más megoldást talált ki. Csökkentik az üzemanyagok jövedéki adóját arra a szintre, ami az Európai Unióban még megengedett. A földgáz áfáját 23-ról 8, az áram áfáját 5 százalékra csökkentik, valamint a lakossági fogyasztók számára elengedik a jövedéki adót. Nálunk marad a 27 százalékos áfa, ámde vigaszdíjként van egy harcos kormányunk, és ők megvédik a rezsit árkon-bokron keresztül. De sajnos nem csak a rezsit, a családokat és kiemelten a gyerekeket is védik. Akkor is, ha erre nincs különösebb igény. Már csak azért sem, mert a tapasztalatok azt mutatják, hogy amit eddig ártunk és ormányunk megvédett, annak lába kélt valamilyen módon. A nyugdíjvagyonnak, a termőföldeknek, az egyetemeknek, az uniós forrásoknak sőt, komplett gazdasági ágazatoknak is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.