Javarészt titkos telefonlehallgatások jegyzőkönyvei teszik ki az iratanyag nagy részét, amely annyira titkosított, hogy még a gyanúsítottak védői is csak egy "titokszobában" tekinthetnek bele, de jegyzetet vagy másolat nem készíthetnek az iratokról.

A hvg.hu szerda reggeli cikke szerint több ezer oldalnyi bizonyíték, javarészt lehallgatási jegyzőkönyvek gyűltek már most össze abban az ügyben, amelyben kedden Polt Péter legfőbb ügyész Völner Pált, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárát, miniszter-helyettest meggyanúsította azzal, hogy kenőpénzeket fogadott el. A gyanúsítás szerint Völner a Magyar Bírósági Végrehajtói Kart vezető Schadl Györgytől alkalmanként 2-5 millió forintot fogadott el, hogy konkrét ügyeket elintézzen a végrehajtók elnökének.

Hvg.hu Több ezer oldalnyi bizonyíték gyűlt össze már most a Völner-ügyben

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 29-én.

Fotó, címlapkép: MTI/Kovács Tamás

A cikk szerint "fix áras, illetve “havidíjas” opciók is léteztek a gyakorlatilag pénzért “árult” bírósági végrehajtói praxisok megszerzésénél. Ezek a csúszópénzek lehettek hivatottak egyrészt javítani a megüresedő végrehajtói helyek betöltésére kiírt pályázatokon indulók kinevezési esélyeit, illetve ez jelenthette a praxis elnyerése után a jól fizető munka profitjából való részesedést. Az ügyben jelenleg összesen tizenkét gyanúsított van – közülük nyolc végrehajtó és egy végrehajtó helyettes. Jelenleg hat gyanúsított letartóztatásban van, egy személy pedig bűnügyi felügyelet alatt áll."

A lap szerint a titkos információgyűjtést telefonlehallgatás útján már hónapok óta végezte a Pintér Sándor belügyminiszter felügyelete alá tartozó Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ), amely a rendvédelmi, köz- és államigazgatási szerveknél végzi a korrupció- és más bűncselekmények elleni munkáját. A lap értesülése szerint egyelőre az összegyűlt bizonyítékok még titkosítottak, ám várhatóan ezt a titkosítást fel fogják oldani. 

A lehallgatások nagyon széles kört érintettek, a lap információi szerint az NVSZ így jutott Völner nyomára. A hvg.hu úgy értesült, hogy a gyanúsított végrehajtók nagyon meglepődtek, mikor kiderült a titkos megfigyelésük ténye, mivel azt hitték, hogy Völner által be vannak védve.

A hvg.hu úgy értesült több szakértőtől, hogy ilyen magas szintű korrupció esetén az NVSZ gyaníthatóan egyből Pintér Sándor belügyminiszternek jelentett, aki ezt jelezte Orbán Viktor miniszterelnök felé. Az ügyet a politikai vezetés és az igazságszolgálatás igyekezett titkolni a közvélemény előtt, jelenleg is akkora a titkosítás továbbra is, hogy a lap információi szerint a gyanúsítottak védői is csak egy "titokszobában" ismerhetik meg az ügyben eddig keletkezett iratokkal, amikről se másolatot, se jegyzetet nem készíthetnek.

A lap szerint bár igyekeztek titkolni az ügyet, ám Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő és a sajtó kitartó érdeklődése nyomán végül kedden Polt Péter legfőbb ügyész maga jött elő a farbával. Ugyanakkor Polt már hamarabb fel akarta függesztetni Völner mentelmi jogát, ám erre a politikai felsővezetésnek is rá kellett bólintania, ami végül kedd előtt történhetett meg a cikk szerint. Völner pedig azzal, hogy az ügy kipattanása után pár órával lemondott államtitkári posztjáról, azzal igyekezett a politikai élét kisebbíteni az ügynek. 

"Az más kérdés, hogy ha beigazolódik az alapos gyanú, miszerint Völnert tényleg rendszeresen lefizették, akkor közvetlen főnöke, Varga Judit is nehéz helyzetbe kerülhet – persze ő csak politikailag. Hiszen mégiscsak Varga az, aki idővel egyre több feladatát ruházta át Völnerre, akinek ennek köszönhetően arra is naprakész rálátása volt, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok kit és miért hallgatnak le. A nemzetbiztonsági szolgálatok által kért lehallgatásokat ugyanis az igazságügyi miniszter engedélyezi, de Varga Judit – nem feltétlenül teljesen jogszerűen – ezt a jogkörét Völnerre ruházta át. Szerencsétlenségére az NVSZ felderítésére és lehallgatásaira viszont Völnernek nem volt rálátása, mert annak a szervezetnek a külső engedélyhez kötött titkos információgyűjtésére nem a miniszter által delegált államtitkár, hanem egy bíró adott engedélyt"

 - olvasható a cikkben.

Forrás: hvg.hu

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ennek fényében aláírt mindent amit elé toltak. Bárkinek a Pegazusos megfigyelését.
Mert volna ellentmondani, már rég lebukott volna.
Így kapott egy kis haladékot.
Maffia szervezet!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Németh István: Te színtiszta elmebeteg vagy, ez a napnál is világosabb.
Aki Én
@Németh István: @ómió: propeller.hu/itthon/3746787-volner-huszoneves-fianak-milliardos-cegvagyona-van-de-mibol#v3222065
Kevesen vagytok annyira elvetemült hazaárulók, ostoba fajankók, bolsi drukker idióták, hogy bármit képesek vagytok megpróbálni megmagyarázni úgy, hogy még személyes hasznotok sincs belőle.
És még hangosan hirdetitek is, hogy mennyire mélységesen buták vagytok.
És aki egy-egy ilyen történetből többet megért, mint ti, az a hülye szerintetek.
De ott van nektek Gyurcsány, aki végtelenül megnyugtat titeket.
Egész elképesztő, hihetetlen kategória vagytok.
És kibaszott ártalmasak.
Németh István
@ómió: és a többiek! Na elössssször is tisztázzuk >> miért kéne templom előtt kéregetnie, bármely hivatalos rangban lévő személy családjának!? Az nem csípi a csippás szemeteket, hogy a bige a nemzetet károsította meg 3600 milliárddal!? nem 36-al mert azzal csak a földmunkás földművelőket rövidítette meg! Aztán ezek a gecmarekok egy fillért sem jótékonykodnak mégűa saját melósaikat is alig fizetik meg, a kifizetések rendre késnek! A Mészáros Úr azon túl, hogy a legnagyobb foglalkoztató megbecsüli a melósait és ahol és amiben lehet segít, adományoz minden évben most ippeg 50 milliót! Te moslékos baromfasz te adtál egy telefon hívással egy fillért is! szégyelljétek a pofátokat azt a munkásőr parancsnok tetves részeges pofádat! Doktor marxisták!
nemkati
@Németh István: Végre valaki jól kiosztotta @ómió: -t, már ideje volt! :)))))
Aki Én
@nemkati: Még ha nem is neki szánta szerintem. Mindkettő egy eszméletlenül buta, suttyó, aljas, elmebeteg faszkalap.
Ha finom akarok lenni.
nemkati
@Aki Én: Finoman fogalmaztál. :)
"ezek a gecmarekok egy fillért sem jótékonykodnak" Na ezt honnan tudja? Mert nem verik a mellüket megfényezik magukat mint a fideszes oligarchák, hogy mennyi pénzt osztanak vissza "szívjóságból" a népnek abból, amit lenyúltak a közpénzből? Nekem az sokkal őszintébbnek hat, aki nem kérkedik a jótékonykodásával, pláne ha a sajátjából adja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.