A Népszava átnézte a politikushoz közeli céghálót, és arra jutott: a felesége és fia nevén lévő, 2015-ben alapított vállalkozása ugyancsak jól működik.

Százmilliós vagyona van a vesztegetéssel gyanúsítható államtitkár családi cégeinek

Fotó: MTI/Soós Lajos

Az államtitkárként havonta bruttó 1,3 millió forintot, képviselőként további 1,2 milliót kereső Völner a vagyonbevallása szerint egy győri és egy nyergesújfalui ingatlan, és az oda bejelentett ügyvédi iroda tulajdonosa, és van 15 millió forintnyi bankbetéte.

Szűkebb családja érdekeltségeinél már nagyobb értékeket látni. Közös a cégekben, hogy jobbára Völner államtitkári kinevezése után fordultak termőre.

Kedden adták ki azt az ügyészségi közleményt, amely szerint az igazságügyi miniszterhelyettes mentelmi jogának felfüggesztését kérték súlyos vesztegetési bűntettek gyanúja miatt.

Völnerék családi – a politikus felesége és a fia nevén lévő – cége a főtevékenység szerint ingatlanüzlettel foglalkozó Tagba kft. A 2015-ben alapított cég igen hamar százmilliós forgalmat ért el, a cég eszközállománya közel egymilliárdosra hízott, ebből csak a pénzeszközök 552 milliót tesznek ki.

Völner családja megvetette a lábát a hajózási piacon is. Épp akkoriban, amikor a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban infrastruktúráért felelős államtitkár volt Völner, így hozzá tartozott a hajózás is.

2016-tól a volt KDNP-tag hajóskapitány Szalma Botondot váltva lett a Magyar Hajózási Országos Szövetség elnöke. A Tagba Kft.-nek 2017 óta résztulajdona van a nyergesújfalui Mahartlog Port Kft.-ben, ennek a cégnek pedig egyik vezetője az államtitkár 1994-ben született fia.

A néhány tízmilliós forgalmú Mahartlog Port Kft. másik vezetője Domán Beáta, aki a svájci Viking River Cruises magyar leányvállalatát is vezeti. (A svájci cég Viking Sygyn nevű óriáshajója volt, amely beborította a Hableány nevű hajót, 28 ember halálát okozva.)

Forrás: nepszava.hu

Címlapkép: MTI/Soós Lajos

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Mint a méhecskék! És, természetesen (!?!?!), nem a herecsapat.
jesz
ki van ez találva...a havi tiszeletdíjat a szorgalmas végrehajtók adták össze, hogy továbbr is szabadon foszthassák ki az elesett szegényeket az uolsó vagyonkájukból is.

Az a baj, hogy ezt a szemetet sem büntetik meg, sőt, tovább élősködhet...na bumm..legfeljebb többet ad vissza az épp nyalandó segg gazdájának..
Eladott Ország
Van itt pénz dögivel! Magyarország a vállalkozások Mekkája! Senkit nem hagyunk az út szélén. Mindenesetre különösnek találom, hogy Varga Judit nem érez feszítő késztetést a megszólalásra, pedig az ő jobbkezéről van szó. Régebben – vagy még most is – a versenyszférában divat volt megkérdezni a főnököt, hogy miért nem tűnt fel neki, ha a közvetlen beosztottja helytelenkedett. Talán most keresik a történet mögött minden bizonnyal ott húzódó Gyurcsány(Soros)-szálat. Majd szólnak, ha meglesz.
Eladott Ország
"Amúgy meg nincs is diktatúra, hanem ilyen speciális árvalányhajas-turulos demokrácia van. Ez ősi igényünk minekünk, mi ragaszkodunk ahhoz, hogy kivénült pártkáderek és egyházi elvtársak mondják meg nekünk, mikor, ki és hány gyereket szüljön, mire taníttassa a kölkét, milyen ruhát hordjon, milyen pálinkát igyon, hogyan főzze meg a csirkefarhátat. Mi szeretjük ezt, mert olyan ősmagyaros. Kicsi ország vagyunk ugyan, és egy lottyadt zsúrpubi focizik a nemzeti válogatottban. Mármint ő egyedül focizik, ő a csatár, a szélső, a kapus, a bíró az edző és az összes néző is. Ezt csinálja utánunk valaki! Na ugye! Nagyok vagyunk! Merünk nagyok lenni! Ez a valami, nem a pacalpörköltbe főzött orbánviktoros kitűző. Szerény nép vagyunk, mert van mire szerénynek lennünk. Csak azt követeljük meg mindenkitől, hogy csodáljanak, imádjanak és tiszteljenek minket. Meg persze azt, hogy mindenki úgy éljen, ahogy mi és mindenki azt csinálja, amit a mi fénylő csillagunk parancsol nekik. Nem olyan bonyolult dolog, csak szót kell fogadni és azt csinálni, amit mi csinálunk. Oda kell adni minden ingó és ingatlanvagyont a vezérnek, majd ő jól sáfárkodik vele. Nem tartja meg magának, aki ezt mondja, hazudik, mint a csörgedező kannásbor. Francokat. A vezér igénytelen. Ez jól látszik a trottyos gatyáin, a turkálóban vásárolt kismama ingein, a libafoszöld és lila nyakkendőin, kihízott zakóin. Ő nem magának akarja a vagyont, mert önzetlen, mint a kurvaélet. Szétosztja. Jut belőle apukának, a feleségének, a régi haveroknak. A kislányának, aki apuci kifinomult ízlését örökölte, ezért majd mostmár ő fogja irányítani a divatvilágot. Divatdiktátor lesz, ami teljesen jogos igény részéről, csak rá kell nézni a szentemre. Leginkább persze a pénzt és a hatalmat szereti a magáénak tudni a lányka, dehát mindenki gyűjt valamit, én például befőttesüveget." Dolgozik a kedves vezír'
sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_lossy,ret_img,w_960,h_640/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/06/olvas.jpg
Eladott Ország
Még egy történet, Völner Pál családi bizniszéről: Már javítani kell a 28 milliárdos utat, amit Orbán nagy büszkén adott át.
magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/mar-javitani-kell-a-28-milliardos-utat-amit-orban-nagy-buszken-adott-at-125583

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.