Ma több lap is arról számolt be, hogy információik szerint „házkutatást tarthattak egy Cseh Katalin cégügyeihez kapcsolódó telephelyen”, Vácott, a Nádas utca 2. szám alatt – írta meg a mandiner.hu és a magyarhírlap.hu.

Korrupciós botrány: "Ezzel próbálják elterelni a figyelmet az elmúlt évek legsúlyosabb politikai korrupciós ügyéről" – Cseh Katalin „cégügyeihez” köthető házkutatást tartott a NAV
Fotó: MTI/Kovács Attila

A mandiner olvasói információra és a hozzájuk eljuttatott fotókra hivatkozott, továbbá két képet is megjelentettek a NAV feltételezett akciójáról – írja az Index.hu.

A felvételek a Cseh Katalin momentumos politikus cégügyeihez köthető telephely közelében készültek, ahol olvasónk éppen kutyáját sétáltatta

- számolt be a Mandiner a közzétett képekkel összefüggésben.

A feltételezett házkutatással kapcsolatban a Mandiner a NAV-hoz fordult kérdéssel. Szeptember elején jelentette be Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő, hogy különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt feljelentést tett Cseh Katalin ellen a NAV-nál.

Az Index telefonon kereste a Momentum sajtóosztályát, ők is a sajtóból értesültek a feltételezett házkutatásról. A lap kérdésére elmondták, hogy Cseh Katalin európai parlamenti képviselő jelenleg Brüsszelben tartózkodik.

A párt későbbre ígért tájékoztatást, ez kora délután meg is érkezett. Cseh Katalin válaszát szó szerint, változtatás nélkül közölte az Index:

A NAV akciója egyértelműen politikai töltetű: ezzel próbálják elterelni a figyelmet az elmúlt évek legsúlyosabb politikai korrupciós ügyéről, arról, hogy Orbán Viktor bizalmasa, Völner Pál csődbe ment embereken nyerészkedve sokmilliós kenőpénzeket fogadott el a bírói végrehajtói kar elnökétől. Nagyon szomorúnak tartom, hogy a NAV ma a hatalom politikai fegyvereként működik, de ez aligha lep meg bárkit is az Orbán-kormány tizenegyedik évében. Ahogyan az sem meglepetés, hogy ezzel próbálják meg elterelni a figyelmet a hazugságspirálba keveredett, korrupt fideszes politikus ügyéről. Javaslom, a propagandagyár inkább Orbán Viktor bizalmi emberének ügyét járja körbe, ott még találni is fognak valamit.

A lap kérdéssel fordult a NAV felé is, tőlük rövid válasz érkezett:

A helyszínen a NAV nyomozói tartottak kutatást. Folyamatban lévő ügyről azonban a NAV nem hozhat nyilvánosságra részleteket.

Az ügy előzménye, hogy még júliusban a Bennfentes.net nevű portálon, Anonymus-álarcos figurák videókban arról beszéltek, „lelepleznek egy kétszínű ellenzéki politikust”, aki „haveri cégek” révén több milliárd forint európai uniós támogatást nyerhetett el. Néhány nappal később kiderült, hogy Cseh Katalinra, a Momentum európai parlamenti képviselőjére gondoltak.

A Magyar Hírlap azt írja: 

a NOVA-INN Kft., a Mondat Kft., és a Holotech Kft. ugyanarra a váci címre van bejegyezve, ahol a Pannónia Nyomda Kft. megnyerte a csaknem 70 millió forintos EU-s támogatást. Továbbá kiderült az is: a Cseh Katalin által korábban vezetett cég és a hozzá köthető egyéb cégek összesen csaknem 4,8 milliárd, egészen pontosan 4 779 159 113 forintot zsebeltek be uniós pályázatokon.

A Fidesz most arra vár választ Cseh Katalintól, a Momentum európai parlamenti (EP) képviselőjétől, hogy "mikor fog végre lemondani mandátumáról korrupciós botránya miatt".

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdai videónyilatkozatában azt mondta:

hónapok óta tudható, hogy Cseh Katalin és családjának cégei "EU-s pénzek visszaélésszerű felhasználásával kerültek összefüggésbe".

Szerinte a felmerült információkkal kapcsolatban Cseh Katalin több hónapja hallgat, semmit nem hajlandó mondani.

Arra hívta fel a figyelmet: az ügyben most új fejlemények vannak, sajtóértesülések szerint az illetékes hatóságok házkutatást tarthattak a Cseh Katalin családjához köthető cégek váci telephelyén.

A friss fejlemények ügyében egy nagyon egyszerű kérdésünk van Cseh Katalin felé, aki európai uniós pénzek visszaélésszerű felhasználásával került kapcsolatba úgy, hogy ő maga is európai parlamenti képviselő: mikor fog ennek a korrupciós botránynak a hatására végre lemondani az európai parlamenti mandátumáról?

- fogalmazott Hollik István.

Forrás: MTI, Index.hu, Mandiner.hu, Magyarhirlap.hu
Címlapkép: MTI/Kovács Attila

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
"A NAV akciója egyértelműen politikai töltetű: ezzel próbálják elterelni a figyelmet az elmúlt évek legsúlyosabb politikai korrupciós ügyéről, arról, hogy Orbán Viktor bizalmasa, Völner Pál csődbe ment embereken nyerészkedve sokmilliós kenőpénzeket fogadott el a bírói végrehajtói kar elnökétől."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Nagyon érzi már a vesztét a csútkány, vagdalkozik...
csak úgy....
"A NAV akciója egyértelműen politikai töltetű: ezzel próbálják elterelni a figyelmet az elmúlt évek legsúlyosabb politikai korrupciós ügyéről, arról, hogy Orbán Viktor bizalmasa, Völner Pál csődbe ment embereken nyerészkedve sokmilliós kenőpénzeket fogadott el a bírói végrehajtói kar elnökétől."
Rizikó
Nagyon szorul a hurok Cseh Katika nyaka körül. A tiszta kezűek! Ejnye!
csak úgy....
@Rizikó: A NAV akciója egyértelműen politikai töltetű: ezzel próbálják elterelni a figyelmet az elmúlt évek legsúlyosabb politikai korrupciós ügyéről, arról, hogy Orbán Viktor bizalmasa, Völner Pál csődbe ment embereken nyerészkedve sokmilliós kenőpénzeket fogadott el a bírói végrehajtói kar elnökétől.
Rizikó
A tiszta kezűek! Már nevetek egy ideje!
lampa laz
mandiner.hu+magyarnemzet.hu+index.hu+hollik+budai, ennyi elég is.
Macskaszem
Mért is kéne lemondania? Mocskos fideszes szarkeverés miatt? Előbb kéne valami bizonyíték is, de azt még nem sikerült felmutatni.
kereső
Érdeklődöm tisztelettel, a MH megirja, hogy Cseh Katalin jelenleg ellenzéki eu-s parlamenti képviselő korábbi cégei úniós támogatást nyertek. Pont.
Ez mióta ad okot a NAV házkutatásra? Azzal a pénzzel anno a Kincstárnak tételesen el kellett számolni- akkor nem találtak szabálytalanságot, akkor most évekkel később mi is történt?
Mióta bún!!! olyan személy által vezetett társaságnak támogatást nyerni, aki ma már ellenzéki politikus?
namihami
Ez a Cseh Katalin a lánykori neve a Volner Pálnak?
Neeeemmmmm?!?! Ja, az fideszes, ez pedig nem.
K-2SO
@Pegero: ma, 17:18

Szánalmas az erőlködésed.

@Rizikó: ma, 17:17

Egyáltalán nem szorul.
Sámannus
A muszkák beindították a hazugsággyárakat, de nem lehet elnyomni a kicsapott a moslék a Kárpát-medencéből. Gecik ha boldog karácsonyt akartok, mongyatok le gyorsan és húzzatok Szibériába vagy távol-keletre.
Kövér bájer mehettek lapos kúszásban a jó qurva fenébe.
namihami
@KisTehen: 19.13:. Ez milyen Kati? A Volner féle? Ahogy a Hofi mondta:: ""Kati legyek, ha ez nem a Volner Pali""?
tudode
Csxak úgy kapásból azokról, akik más szemében a szálKÁT, saját szemükben a gerencát sem isMERIK el/fel, előzményként::
.
---- Fidesz közeli fantomcégek: megszüntették a nyomozást - Magyar népmese
magyarnarancs.hu/belpol/fidesz_kozeli_fantomcegek_megszuntettek_a_nyomozast_-_magyar_nepmese-60584
----------------
.
------ 25 éve lett vége az ártatlan srácok korszakának
index.hu/belfold/2018/01/10/fidesz_szekhaz_botrany_mdf_tiszti_kaszino_1993_orban_viktor_simicska_lajos_varga_tamas/
-------------
.
----- ÖSSZEFOGLALÓ RÉSZJELENTÉS
AZ ORBÁN CSALÁD ÁLLAMI FORRÁSBÓL TÖRTÉNŐ GAZDAGODÁSA, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A SZŐLŐBIRTOKOKRA VIZSGÁLÓBIZOTTSÁGA MUNKÁJÁRÓL
.
www.parlament.hu/irom37/18470/18470.pdf
----------------------
.
Majd izelító az átlátszó oknyomozói tollából:
.
----- Átlátszó – Heti lapszemle 18 oldalon
atlatszo.hu/category/heti-lapszemle/
2021. december 3. 2018. június 2
--------------------
.
Amerre járnak, kelnek macska, egeret játszva évtizedek óta
.
---- Hofi & Koós - Megalkuvó macskák (Macskaduett)
www.youtube.com/watch?v=6MRSoAZixJw&t=58s
-----------------
.
Ennyi!!!
cirip
A stúdióban vagy ahol a riport készült, ugyancsak erős plafonokkal készülhetnek : különben ma is leszakadt volna (kár, hogy mégsem... :( ) Mert másképp hogy bírta volna ki leszakadás nélkül az a plafon?!
Ezt:
Mindig tisztességesen éltem és tisztességesen politizáltam... -bazsalyogta szendén , szemrebbenés nélkül ez a csekatalin.
Komolyan, létezik olyan vastag bőr, amilyen ezeknek a hazug p*fáján van?!
Tényleg nem félnek se Istentől, se embertől?!
human
Huhh. Remélem a cégnél az üres oldalak is alá voltak írva minden aktánál, mert ha nem a maffiakormány le szokott ezért csapni.
Gyurka80
@tudode: Tudod-e, hogy a dobrev klán és barátai, hogyan gazdagodtak meg. Csak ne azt mond, hogy böszmeferi olyan tehetséges.
Gyurka80
A boszorkánytekintetű katka terel, ha völner 4 millát kapott? sok ügyletet kellett bonyolítania, hogy utolérje katka milliárdjait, amit felvett és még a telephely kulcsát sem vette fel.
Németh István
AZTAT TESSEN MEGMONDANI NEKEM; hogy miért csak most került sor a házkutakodásira! Nem előbb köllött volna aztat megejteni! ??? Hamán felhoztátok a Völner urat, akkor érzitek-e azt a gyors közérdekű reagálását amit tett a kivizsgálás és lehető leggyorsabb lebonyolítható-sága érdekében??? Nem érdekes ez??? egy tetves nemzetközi részeges ribanc a hazánk megszégyenítője moslékos edényét "jegelni" kellett, hogy idáig eljusson a nyilvánvaló törvényeket sértő folyamat! ??? Nem érdekes ez!??? lehetővé tették a dokumentumok eltüntetését!???
kissé felnőttem
az kiabál akinek a HÁZA ég, legegyszerübb módi a mocskolódás sárdobálás. Jézus a megtévedt nőnél azt mondta AZ DOBJA rá az első követ aki makulátlan ésssss ... A másik legjobb védekezés ugye támadsás na akkor bukjon a vétkese. A másik 3 x nőtt a kormány vizfeje ( kamu pinzek? ) bérkeretük ötszörösére ?? BEzzeg pedagogusokra nem telik???
Dr. Proktor
A Fideszt és módszereit ismerve így kiderült hogy nincs ügy...
Felfújták a luftbalont és az jó nagyot durrant a fideszes fülekbe, eltakarva előlük a Völner ügyet!
Dr. Proktor
Majd a választások után elnézést kérnek és ezzel az ügy el lesz intézve...
Legfeljebb a Mogor Nemzet és társai fizetnek 25 ezer ficcses büntit és megjelentetnek egy kisbetűs helyreigazítást valamelyik olvasatlan oldalon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.