Idén nem hagyja jóvá a lengyel és a magyar gazdasági helyreállítási tervet az Európai Bizottság – számolt be róla az Index.hu a Politico hírlevele nyomán.

Úgy tűnik, nem hagyják jóvá Magyarország és Lengyelország helyreállítási tervét idén
Fotó: Pixabay

Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság elnökhelyettese szerint a bizottság még mindkét pályázatot vizsgálja.

Nem valószínű, hogy még ebben az évben sikerül befejeznünk ezt a munkát

- fogalmazott az Európai Bizottság elnökhelyettese.

Ez év végéig az Európai Bizottság és az Európai Tanács tagjai többségének jóváhagyására van szükség ahhoz, hogy hozzáférjenek az előfinanszírozáshoz.

Ez Lengyelország esetében 5 milliárd, míg Magyarország esetében egymilliárd eurót jelent.

Az uniós költségvetés két részből áll, a tagországoknak járó 1,211 ezer milliárd eurós támogatásból és a 806,14 milliárd eurós gazdasági helyreállítási alapból, amely a koronavírus-járvány okozta károkat hivatott enyhíteni.

Magyarországnak utóbbiból elvileg átszámítva összesen 5800 milliárd forintnyi támogatás járna.

A magyar kormány azonban csak kevesebb mint a felére, a vissza nem térítendő részt jelentő 2500 milliárd forintra tart igényt.

Az Európai Bizottság egyelőre jogállamisági kifogásokra hivatkozva nem támogatja azt a gazdasági helyreállítási tervet, amelyet Magyarország leadott, és reformokat követel.

Forrás: Index.hu
Címlapkép: Pixabay

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@csak úgy...: 16.05

Hát ez fontos. A rehabilitáció! :)
csak úgy....
@Nyírfa: jövöre az új szokások bejelentés kötelesek lesznek,föleg a kötekedöknél!
Nyírfa
@csak úgy...: Amikor a fantáziát osztogatták, Te mérted ki hozzá a humort. Tudom, ott voltam! Azt mondtad, Jézus hagyta rád a nevetésfunkciót, mert az olyan mint a só: nélkülözhetetlen! És csak nevettünk, nevettünk!
Emlékszel?
Eladott Ország
Brüsszel nem akarja elvenni a magyarok pénzét, az viszont igaz, hogy erről a 2500 milliárd forintról azért nincs megállapodás, mert a helyreállítási terv egy nagy rakás szar, amelyik bűzlik a korrupciótól. A homoszexualitás kvázi kriminalizálásánál, vagy legalábbis harsány megbélyegzésénél csak az az undorítóbb, hogy miután az Orbán-kormány felelőtlen, átláthatatlan, intézményesen korrupt, a helyreállítási tervükben is visszaköszönő működésének módját kifogásolja az Európai Bizottság, Varga Judit beleásítja az éterbe , hogy az ún. gyermekvédelmi törvényük miatt lettek újabb igényei az Európai Bizottságnak, amelyek eddig nem voltak.Brüsszel bizony kifogásokat emelt, mert elégedetlen azokkal a korrupcióellenes erőfeszítésekkel, amelyekre Orbánék készülnek a támogatásért benyújtott helyreállítási terv tanúsága szerint.
csak úgy....
@Nyírfa: nekem nem, csak a jó idös anyámnak! :) mivel mindíg meggondolatlan hülyegyerekezett.. :) pedagógus családba születni egy átok,föleg akkoriban a vonalas idökben..
Peller Anikó
Ez a Rohadt, szemét banda! képes és külföldről azt nézegeti mire költi a Magyarország felemelkedésére juttatott eurómilliárdokat a felcsútizi gányóbáró és nicsak, hát lóistállóra például alcsútdobozon, de legalább lesz mittel kobozon:

propeller.hu/images/cikk/2021_12/hadhazy-hatvanpuszta-e1629958903239.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.