Hadházy Ákos szerint a "Fidesz nagyon büszke rá, hogy „megtisztította” a végrehajtó szakmát", úgy gondolja az elmúlt napok eseményei jól mutatják azt, hogy ez nem igaz.

Hadházy: "A bírósági végrehajtás világa igazi szürke zóna, ahol az ügyeskedőknek és gazembereknek bőven terem babér"
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A bírósági végrehajtás világa igazi szürke zóna, ahol az ügyeskedőknek és gazembereknek bőven terem babér.

- írja bejegyzésében, amiben azt is megemlíti, hogy a későbbiekben mutat erre példákat, most azonban a végrehajtói kar honlapjáról hozott egy közleményt.

Schadl György elnökről tudjuk, hogy valószínűleg előzetes letartóztatásban van. Ki helyettesíti? A kedves felesége, Schadl-Baranyai Helga) aki szintén végrehajtó. Ez már önmagában összeférhetetlen, még akkor is, ha a törvény egyébként nem tiltja. Hiszen ki felügyeli Baranyai Helgát, mint végrehajtót? Igen, a férje.

- írja bejegyzésében, majd azt is megfogalmazza, hogy szerinte még több kérdést vet fel az, hogy a hírek szerint Schadl-Baranyai Helga is gyanúsított az ügyben.

Csak éppen ő nincs előzetesben. Egy korrupciós ügyben gyanúsított végrehajtó gond nélkül működhet, sőt, helyettesíthet egy másik gyanúsítottat, hozzáférve annak minden adatához, dokumentumaihoz. Ez lenne a megtisztított végrehajtói szakma? 

- tette fel a kérdést közösségi oldalán.

Forrás: Facebook
Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ESCOBAR
Ki helyettesíti?! Ha-ha-ha! Akár Andresin Konsztantin...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ESCOBAR
Ki helyettesíti?! Ha-ha-ha! Akár Andresin Konsztantin...
Berklac
Most lehet igazán takarítani , és bizonyítékok hiányában , na mi lesz ...???
csapnivalo
A behajtókkal együttműködve "ügyeskedőknek és gazembereknek bőven terem babér".

Ilyen behajtó pl. az Intrum, régebben Justitia kiegészítő névvel, ami "igazság"-ot jelent. Ami eleve nonszensz, és végül nem volt képük tovább viselni a névben, mert égetett, így levették belőle.

Végrehajtásra vitték egy barátom tartozását, amit az abban a formában sosem ismert el, azaz ellent mondott. Bírósági ügy lett belőle, ahol a bírónak volt szerencsére némi jártassága a témában és lefelezte - jogosan - a tartozást. A felperes (Intrum) nem is fellebbezett, hanem azonnal elfogadta, hogy akkor legyen úgy.

Élősködő kretén banda. Vajon hány ilyen "ügyfelük" lehet, akik szerencsétlenek nem ennyire tudatosak, csak fizetik a dupla-tripla pénzeket, amit az Intrum-szorzó kiszámol nekik?
Rizikó
Több demokráciát! Nagyobb szabadságot! Jólétet!
Van még valami, amit Hadházy ennyire a konkrétumok szintjén határozott meg?
Lám, már a végrehajtásban is szakértő!
kereső
@csapnivalo: Az a helyzet, hogy a "behajtó cégek"- teljeseen törvényesen járnak el. Megveszik a bankoktól a bezuhant követelést a névérték 20-35%-ért, viszont a törvényi szabályozás szerint az eredeti szerződés szerinti jogosultságokkal rendelkeznek- azaz ugyanazt a kamatot, költségeket követelhetik az adóstól , mint az eredeti hitelező ban. és erre jönnek még a saját költségei és késedelmi pótlékai. Ha átadja birósági végrehajtónak az ügyet, akkor ugye még ezekre jön a vh.dija8-15%, és a vh .iroda költségei. Vannak, akik ezt életük végéig sem tudják törleszteni- és apelláta nincs, minden vihető- még a koporsó szeg is.
ómió
A ti időtökben (is) így volt, Hullaházy efftárs!?
csapnivalo
@kereső: Ezzel egyébként egyetértek, mármint a folyamattal, amit leírtál. Az említett esetben azért feleződött le a tartozás, mert az Intrum (akkor még) Justitia úgy viselkedett tovább, mintha ő adta volna a hitelt eredetileg, ami egyébként svájci frank alapú volt, és attól kezdve is bármi árfolyamváltozás volt, mindig érvényesítette azt a tartozáson.

És hát nem a forint erősödött. Na, erre bukott ki a bíró is. :D

Ehhez ugyanis már nem volt meg a jogalapja a cégnek, és Te sem írtad a folyamatban, hogy ilyen is volna. A 20-35%-kal szemben ebben az esetben egész pontosan 5%-ot SE fizetett az Intrum annak a pénzintézetnek, amelyik éppen megyszűnt, így valószínűleg bármi bevétel jó volt neki a megszűnéséhez, ha még jött be pénz valahonnan.

A százalékot onnan tudja a barátom (és direkt nem írom ide a pontos százalékot), hogy ismerte a megszűnt pénzintézet kontrollingosát, aki a pontos értéket árulta el neki. Szóval a véleményem változatlan róluk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.