Hadházy Ákos szerint a "Fidesz nagyon büszke rá, hogy „megtisztította” a végrehajtó szakmát", úgy gondolja az elmúlt napok eseményei jól mutatják azt, hogy ez nem igaz.

Hadházy: "A bírósági végrehajtás világa igazi szürke zóna, ahol az ügyeskedőknek és gazembereknek bőven terem babér"
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A bírósági végrehajtás világa igazi szürke zóna, ahol az ügyeskedőknek és gazembereknek bőven terem babér.

- írja bejegyzésében, amiben azt is megemlíti, hogy a későbbiekben mutat erre példákat, most azonban a végrehajtói kar honlapjáról hozott egy közleményt.

Schadl György elnökről tudjuk, hogy valószínűleg előzetes letartóztatásban van. Ki helyettesíti? A kedves felesége, Schadl-Baranyai Helga) aki szintén végrehajtó. Ez már önmagában összeférhetetlen, még akkor is, ha a törvény egyébként nem tiltja. Hiszen ki felügyeli Baranyai Helgát, mint végrehajtót? Igen, a férje.

- írja bejegyzésében, majd azt is megfogalmazza, hogy szerinte még több kérdést vet fel az, hogy a hírek szerint Schadl-Baranyai Helga is gyanúsított az ügyben.

Csak éppen ő nincs előzetesben. Egy korrupciós ügyben gyanúsított végrehajtó gond nélkül működhet, sőt, helyettesíthet egy másik gyanúsítottat, hozzáférve annak minden adatához, dokumentumaihoz. Ez lenne a megtisztított végrehajtói szakma? 

- tette fel a kérdést közösségi oldalán.

Forrás: Facebook
Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ESCOBAR
Ki helyettesíti?! Ha-ha-ha! Akár Andresin Konsztantin...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
KisTehen
mondjad már aranyom,, és milyen világ a városháza értékesítések világa?
ESCOBAR
Ki helyettesíti?! Ha-ha-ha! Akár Andresin Konsztantin...
Berklac
Most lehet igazán takarítani , és bizonyítékok hiányában , na mi lesz ...???
csapnivalo
A behajtókkal együttműködve "ügyeskedőknek és gazembereknek bőven terem babér".

Ilyen behajtó pl. az Intrum, régebben Justitia kiegészítő névvel, ami "igazság"-ot jelent. Ami eleve nonszensz, és végül nem volt képük tovább viselni a névben, mert égetett, így levették belőle.

Végrehajtásra vitték egy barátom tartozását, amit az abban a formában sosem ismert el, azaz ellent mondott. Bírósági ügy lett belőle, ahol a bírónak volt szerencsére némi jártassága a témában és lefelezte - jogosan - a tartozást. A felperes (Intrum) nem is fellebbezett, hanem azonnal elfogadta, hogy akkor legyen úgy.

Élősködő kretén banda. Vajon hány ilyen "ügyfelük" lehet, akik szerencsétlenek nem ennyire tudatosak, csak fizetik a dupla-tripla pénzeket, amit az Intrum-szorzó kiszámol nekik?
Rizikó
Több demokráciát! Nagyobb szabadságot! Jólétet!
Van még valami, amit Hadházy ennyire a konkrétumok szintjén határozott meg?
Lám, már a végrehajtásban is szakértő!
kereső
@csapnivalo: Az a helyzet, hogy a "behajtó cégek"- teljeseen törvényesen járnak el. Megveszik a bankoktól a bezuhant követelést a névérték 20-35%-ért, viszont a törvényi szabályozás szerint az eredeti szerződés szerinti jogosultságokkal rendelkeznek- azaz ugyanazt a kamatot, költségeket követelhetik az adóstól , mint az eredeti hitelező ban. és erre jönnek még a saját költségei és késedelmi pótlékai. Ha átadja birósági végrehajtónak az ügyet, akkor ugye még ezekre jön a vh.dija8-15%, és a vh .iroda költségei. Vannak, akik ezt életük végéig sem tudják törleszteni- és apelláta nincs, minden vihető- még a koporsó szeg is.
ómió
A ti időtökben (is) így volt, Hullaházy efftárs!?
Horizont
Nyár óta nyomoznak Völner után is. Lehallgatják, gyűlnek a bizonyítékok csak titkolóztak.
Nem hiszem el, hogy erről orbán és Varga Juci ne értesültek volna. És mégis ment minden tovább. Annyira magabiztosak voltak, hogy ezt (is!!!) el lehet titkolni. Csináltak gyorsan provokációval egy szánalmas Városháza ügyet elterelésnek. De nem jött össze. Rábasztak.
A fidesz nyaloncok és szektaagyú hívők nem tudnak mással takarózni csak a baloldal csak a főpolgi. Mintha ez felmentené Völnert és a Végrehajtói szervezetet. Még ha igaz lenne sem mentené fel. Annyira szánalmasak .
csapnivalo
@kereső: Ezzel egyébként egyetértek, mármint a folyamattal, amit leírtál. Az említett esetben azért feleződött le a tartozás, mert az Intrum (akkor még) Justitia úgy viselkedett tovább, mintha ő adta volna a hitelt eredetileg, ami egyébként svájci frank alapú volt, és attól kezdve is bármi árfolyamváltozás volt, mindig érvényesítette azt a tartozáson.

És hát nem a forint erősödött. Na, erre bukott ki a bíró is. :D

Ehhez ugyanis már nem volt meg a jogalapja a cégnek, és Te sem írtad a folyamatban, hogy ilyen is volna. A 20-35%-kal szemben ebben az esetben egész pontosan 5%-ot SE fizetett az Intrum annak a pénzintézetnek, amelyik éppen megyszűnt, így valószínűleg bármi bevétel jó volt neki a megszűnéséhez, ha még jött be pénz valahonnan.

A százalékot onnan tudja a barátom (és direkt nem írom ide a pontos százalékot), hogy ismerte a megszűnt pénzintézet kontrollingosát, aki a pontos értéket árulta el neki. Szóval a véleményem változatlan róluk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.