Jevgenyij Arnoldovics Szanyiszlavov, az Orosz Föderáció budapesti nagykövete azt mondta, az erőviszonyok eltolódását jól mutatja, hogy az elmúlt harminc évben jelentősen csökkent a világgazdaságban a G7-ek részesedése. Hasonló módon változik az Európai Unió globális gazdasági súlya is – írja az Index.hu.

“Putyin az Orbán-kormányt használja az Európai Unióval szemben” – cáfol az orosz nagykövet
Fotó: Pixabay

A nagykövet kiemelte, hogy

látja a magyar fél nyitottságát az együttműködésre való törekvésre.

Jevgenyij Arnoldovics kiemelte, hogy készen állnak a kétoldalú kereskedelmi és gazdasági együttműködés fejlesztésére, és ezen felül más kapcsolatok bővítésére is.

A diplomata a Demokratának adott interjújában elmondta, hogy

kiváló az együttműködés az energetika terén Oroszország és Magyarország között, ahogyan a környezetvédelem is egyre nagyobb szerepet kap a klímaváltozás elleni küzdelemben is.

Ezen kívül a nagykövet megemlítette, hogy Rosztszelmas traktorok és kombájnok érkeznek Magyarországra. Pozitívak az együttműködés bővítésének kilátásai a közlekedési infrastruktúra területén is.

Logisztikai központokat akarunk létrehozni Magyarországon a keletről érkező áruk elosztására. A következő napokban erről a tervek szerint már meg is születik a megállapodás

– emelte ki.

Az orosz oltóanyag magyarországi gyártásával kapcsolatban elmondta:

Tudomásunk szerint az előkészítés a magyar partnerek által felvázolt ütemterv szerint halad. Így abból indulunk ki, hogy 2022 végétől megkezdődik az orosz fejlesztésen alapuló vakcina magyarországi gyártása.

A nagykövet szerint pusztán spekuláció, hogy felhasználná Oroszország a magyar kormányt az Európai Unióval szemben.

Nincs másról szó, mint az egészséges kapcsolatokra törekvő országoknak Brüsszel rengeteg kárt okozó, mindent irányítani akaró hibás szemléletére adott reakciójáról

– fogalmazott Jevgenyij Arnoldovics.

Az Európában kialakult energiaválsággal kapcsolatban megjegyezte:

a Gazprom nem köteles senkit megmenteni, hiszen nem a rendkívüli helyzetek minisztériuma.

Mint mondta, a Gazprom megbízható, megalapozott hírnevű vállalatként maradéktalanul teljesíti a partnereivel szemben vállalt szerződéses kötelezettségeit, és zavartalan gázellátást nyújt, ezt pedig minden felelős politikus elismeri.

Hadd nyomatékosítsam, a Gazprom senkit sem utasított vissza. Még az ukrán tranzitútvonalon is mintegy tíz százalékkal túlteljesítjük idén a szerződéses kötelezettségeinket

– tette hozzá a diplomata.

Forrás: Index.hu
Címlapkép: Pixabay

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Összehúztam magamon a mellényemet, amíg ezt olvastam: nem akarom, hogy az oroszok itt logisztikázzanak, hogy a metróhoz hasonló szintű termékekkel árasszanak el minket! Velük együttműködni környezetvédelemben nagyjából egyet jelent a tudatosan megtervezett öngyilkossággal, úgyhogy felejtsük el egymást!
Erről is kéne már népszavazás!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Maxipocak
Hát akkor neked is: a ruszki anyád p***áját.
Nem változtok ti semmit, ugyanolyan bolsevik, aljas és hazug csürhe vagytok. És maradtok is. Csak most nem az mszmp hanem a fidesz nyalja a seggeteket.
ómió
@kulabombaafityiszre: Neked már a gondolataid is (már persze, ha vannak!) elmebetegek, vagy csak a leírásuk közben tör rád ez a kór, ahogy az értelmetlenség abszolutumát kifejezik!? Netán kanári agyat kaptál és annak ez a maximum?
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:25
Ez az igazság.Gyagyás vagy,gyagyás leszel.Neked ennyi jutoot az életből,gyagyás.
ómió
@kulabombaafityiszre: Szóval, a kanári-agyad az igazság! Hát, nem lep meg! Kreténségben vered is az efftársi mezőnyt!
kulabombaafityiszre
@ómió: tegnap, 15:47
Elment már a télapó,gyagyás maradt ómió.
ómió
@kulabombaafityiszre: Az elmeosztályról mindig ilyesmiket "látsz"? Inkább szedáltasd magad, mert csak romlik az állapotod!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.