Új-Zélandon a következő nemzedéktől kezdve betiltják a dohányzást – jelentette be a kormány csütörtökön.

Új-Zélandon fokozatosan betiltják a dohányzást

Fotó: pixabay.com

Ezt azt jelenti, hogy a törvény hatályba lépésekor a most 14 évesek vagy fiatalabbak már soha nem vásárolhatnak majd legálisan dohányterméket az országban – írja a 24.hu.

„Biztosak akarunk lenni abban, hogy a fiatalok soha nem szoknak rá a dohányzásra, ezért bűncselekmény lesz nekik dohányterméket eladni ”

– mondta Ayesha Verall egészségügyiminiszter-helyettes.

Az új törvény értelmében csak rendkívül alacsony nikotintartalmú termékek kerülhetnek majd forgalomba, és a dohánytermékeket árusító üzletek számát is csökkentik.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: pixabay.com

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@csak úgy...: Mivel sajnos ebben a pillanatban Kina-barat kormanyunk van, egyre jobban kezdenek hasonlitani az intezkedesek orban baromsagaira.
Ahogy orban torvenybe foglalta, hogy a maci csoport tagjainak marpedig tilos lesz a nematalakito mutet 18 eves korukig, igy most nalunk is hoztak egy bolcs dontest, ami kb. 80 eve amugyis torveny az orszagban: 18 eves eletkor alatt sem cigit, sem piat nem lehet eladni senkinek sem. Szoval adtak a szarnak egy oriasi pofont - viszont midenki atment az Ecigire, ami szerintem - es a szakertok szerint is - sokkal kartekonyabb! (A vape). Viszont hurra, mar onallo boltok nyithatnak ki, ahol lehet venni kulon narkot is , hivatalosan engedelyezett ecstasy rablettat , es HEMP-et - ami az egyik mari honaljanak az elnevezese.
A barmok. Hat ez eddig is ugy mukodott, hogy a dohanyzo szulok megvettek a gyerekeiknek a cigit, piat, es mindenki szepen otthon rugott be, szoros csaladi korben (altalaban a maoriknal, mert nekik volt olyanjuk, hogy 3 generacio is elt egy-ket egymas mellett levo hazban) ugyhogy adtak most a szarnak egy rendes nagy maflast. Egyebkent pedig - kinai es putyini mintara - mivel sok mindent elkurtak -( foleg az elmult fel evben a lezarasokkal kapcsolatban ) , most terelik a nepet, ezt a gumicsontot dobtak be, amirol mar 15 eve szuletett dontes: 2025-re LEHETOLEG fustmentesse akarjak tenni az orszagot. Bevetettek tovabba azt is, hogy legyen Aoteaora (az eredeti maori neve) az orszagnak New Zealand helyett, ami oriasi penzkidobas, rengeteg felesleges adminisztracio, es mint orszag, lehet kezdeni megint a legmelyebbrol. Jacinda nagyon nyalja a maoriak segget, hogy ra szavazzanak, (mert ertelmes ember a labour -munkas- partra mar nem szavazna), de ugy latszik, a populista politikusok minden orszagban egy srofra jarnak.
Szoval nem kell ezt komolyan venni - most is bunteti a rendorseg, ha valaki 18 eves kor alatti fiatalt szolgal ki cigivel, piaval.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Csizmás Kond: cirmim,te is egy gyenge drog kategória...
Rizikó
@Rizikó: Bocsáss meg, ezt a "csak úgy" nevezetű emberszabásúnak szántam és elütöttem. Amúgy nem kell fenyegetned, eszembe sincs társalogni veled!
Rizikó
@Nyírfa: Bocsáss meg, ezt a "csak úgy" nevezetű emberszabásúnak szántam és elütöttem. Amúgy nem kell fenyegetned, eszembe sincs társalogni veled!
csak úgy....
@Rizikó: kezdesz alaposan megkergülni shikim! :) még magadtól is bocsánatot kértél..,remélem nem mész magaddal ölre!
karma1
@Csizmás Kond: Csak a gyogyaszatban, nagyon szigoru eloirasok eseten, kizarolag orvosi rendeletre. De ezen most kenytelenek lesznek engedni - egy beduhodott maori gyerek csodakat tud am muvelni, ha bedurvul!
karma1
@csak úgy...: De, menjen csak olre, legalabb az egyik hulye kiesik a tovabb@csak úgy...: kommentelesbol...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.