Ez derült ki a nemzetbiztonsági bizottság csütörtöki ülésén. 

Szijjártó Pétert és Pintér Sándort hallgatták meg a nemzetbiztonsági bizottság csütörtöki ülésén, ahol a Pegasus-ügyről és a választásokról is kérdezték a két minisztert.

Ilyen nincs! Szijjártó azt hitte a Pegasust gyártó NSO-ról, hogy az a Nemzeti Sport Online

Rátgéber László, a róla elnevezett kosárlabda akadémia igazgatója (j) Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter társaságában az akadémia kosárlabdacsarnokában az intézmény bővítése alapkőletételének napján, 2021. november 2-án. MTI/Kiss Dániel

A Telex írta meg, hogy a meghallgatáson több kérdést is feltettek a külügyminiszternek a bizottságban ülő képviselők, szóba került a Pegasus-ügy is.

Az Információs Hivatal nem vásárolt a Pegasus szoftverből, nem üzemeltet és nem üzemeltetett ilyen szoftvert – jelentette ki Szijjártó. Amikor a Pegasus-ügy júliusi kirobbanása után először kérdezték a kémszoftver izraeli gyártójáról, az NSO-ról, állítása szerint azt se tuda, mi az.

„Azt hittem, a Nemzeti Sport Online-ról van szó. Furcsálltam is, hogy mi közünk van ehhez.”

- mondta Magyarország külügyminisztere. 

Megkérdezte a munkatársait, hogy a sportlap előfizetésével van-e probléma az Információs Hivatalban. De azt a választ kapta, hogy papír alapon veszik a Nemzeti Sportot – osztotta meg a hallgatósággal.

A külügyminiszter kijelentette, semmilyen együttműködése nincs az Információs Hivatalnak azokkal az országokkal, amelyekben használták a Pegasus szoftvert.

Forrás: Telex.hu

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
az lehet hogy ennyire korlátolt, de az biztos, hogy pofátlanul hazudik! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.