A magyar gazdaság újraindítása sikeres: a gazdaság teljesítménye 6,1 százalékkal nőtt, a beruházások 12 százalék felett bővültek, a foglalkoztatottak száma 4,7 millióra emelkedett, a munkanélküliségi ráta pedig 4 százalék alá javult. Mindez azt jelenti, hogy a magyar gazdaság teljesítményét már kisebb mértékben szükséges állami beruházásokon keresztül is ösztönözni – ismertetik.

Pénzügyminisztérium: jelentősen növeli pénzügyi tartalékait Magyarország

Fotó: 123RF.com

A közlemény szerint a kormány úgy döntött, hogy egyes beruházásokat később valósít meg, ezzel jelentősen, összesen 350 milliárd forinttal növeli Magyarország idei évi pénzügyi tartalékait az államadósság csökkentése mellett.

A hamarosan megjelenő, a költségvetés pénzügyi tartalékainak növeléséről szóló kormányhatározat rögzíti, hogy az államadósság-mutató csökkenésének a Kincstári Egységes Számla magas szintje mellett kell megvalósulnia – tették hozzá.

Kiemelték, hogy Magyarország nemcsak az elsők között indította újra a gazdaságát, a magyar gazdaság mára meghaladta a járvány előtti teljesítményét. Ez lehetőséget ad az egyensúlyi mutatók javítására, amellyel erősödik hazánk pénzügyi stabilitása, tovább javul befektetői megítélése. A pénzügyi tartalékokat oly módon növeli a kormány, hogy közben jut forrás a 13. havi nyugdíjra, a családi adóvisszatérítésre, a 25 év alattiak adómentességére, és a munkát terhelő adók 750 milliárd forintos csökkentésére is – áll a PM közleményében.

Forrás: MTI 

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Mennyi államkötvényt (lásd még növekvő adósság) kellett ezért megint kiadni?
Hitelkormányunk ismét pénzhez jutott!?!?!
verőce21
Nemcsak a pénzügyi tartalékait, de az aranytartalékait is jelentősen "emelni", sőt újra tudta tudta teremteni Magyarország!

"Hosszú távú nemzet- és gazdaságstratégiai céljait szem előtt tartva - a háromszorosára -, 31,5 tonnáról 94,5 tonnára emelte Magyarország aranytartalékát."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.