Ahogy az korábban kiderült, közeledik annak a határideje, hogy az oltatlan tanárokat hamarosan fizetés nélküli szabadságra küldjék. A 444.hu beszélt az egyik iskolaigazgatóval, aki két kollégától készül megválni. Van, akit így is meggyőzött, legalább adassa be a kínai vakcinát.

"Ugyanúgy jogom van ettől félni, mint másnak a vírustól" – több tanár is tart az oltás mellékhatásaitól, van, aki 25 éve tanít, most álláshirdetéseket néz
Fotó: Pixabay

Egy oltást elutasító tanárnál viszont hiába is próbálkoznának:

fél a mellékhatásoktól, az oltást emberkísérletnek tartja, és ha kell, inkább kétkezi munkát fog végezni.

Egy dunántúli általános iskola igazgatója azt mondta:

Nem állnak sorban odakint a munkanélküli tanárok. Ősszel sem találtunk embert, most sem fogunk

Kénytelen lesz fizetés nélküli szabadságra küldeni két beosztottját, mert nem oltatták be magukat koronavírus ellen. Van még egy harmadik oltatlan is a tantestületben, de ő éppen covidos, úgyhogy néhány hónapra megmenekült a kötelezettség elől. Az oltatlan tanárok távozása miatt idegen nyelvi csoportokat fognak összevonni, így 20 gyerek fog ülni az osztályteremben a 10-12 helyett, az igazgató szerint ez nem segíti a hatékonyságot.

Az igazgató próbálta meggyőzni a kollégáit, adassák be mégis az oltást. Azt is elmondta, elfogadja a döntésüket, csak kérte, hogy ne nevezzék felelős döntésnek.

Azt mondtam nekik, bukósisakot sem azért viselünk, hogy ne érjen minket baleset, hanem, hogy ha baleset ér minket, akkor koponyatörés helyett csak agyrázkódást szenvedjünk.

Volt, akinél sikerrel járt. Az egyik kolléga nagyon félt az oltástól, de végül beadatta a kínait, "mert az régebbi, ismert technológiával készült".

A lap szerint a modernebb mRNS-vakcináktól való félelem nem egyedi jelenség és nem csak a tanárok között fordul elő. Egy múlt hónapban publikált kutatás szerint  az oltóanyagok technológiája erősen befolyásolja Magyarországon a vakcinaválasztást. Bár ennek ellenére a Pfizer a legnépszerűbb, de nem elhanyagolható azok száma, akik kifejezetten a Sinopharmot kérnek.

Az igazgat azt mondta azzal érveltek, hogy rajtuk ne kísérletezzenek, hiába mondta, hogy emberek milliárdjait oltották be. Úgy gondolja nincs agy fenyegetettség, ha "elmehetnek bolti eladónak, és nagyjából ugyanannyit fognak keresni, mint most”. 

A kormányrendelet értelmében az állami iskolák dolgozóinak december 15-ig kell beadatniuk az első oltást, különben egy év fizetés nélküli szabadság után el is bocsáthatják őket.

Ez vonatkozik az állami szféra más területeire is, például a rendvédelemre, ahol mindössze 70 százalék körüli az oltottság.

Egy vidéki művészeti általános iskola zenetanára 25 éve van a pályán, a diákokkal való kapcsolatot különleges, bizalmi viszonynak látja, ami nemcsak a tananyag átadásáról szól. Azonban mivel nem akarja beoltatni magát mostanában mégis álláshirdetéseket nézeget. Két egyetemi diplomája is van, azt nem tudja, hogy ez előny vagy inkább hátrány. Még attól sem riadva vissza, ha kétkezi munkát kellne végeznie, de továbbra is bízik abban, hogy visszavonják a rendeletet az utolsó pillanatban.

Úgy gondolja akkora a pedagógushiány mellett nem engedhetik meg maguknak, hogy több ezren távozzanak a rendszerből. Még mindig kicsit nehezen tudja elhinni, hogy ez bekövetkezzen.

Amikor megjelentek az oltások, még nem volt teljesen elutasító, de a napokig tartó mellékhatásokról szóló beszámolók eltántorították.

Megmondom őszintén, félek egy kísérleti vakcina mellékhatásaitól, ez a legfőbb oka, hogy nem oltatom be magam. Ugyanúgy jogom van ettől félni, mint másnak a vírustól.

Azért nevezi őket kísérleti vakcinának, mert szerinte nem tudhatjuk, milyen hatásai lehetnek évek múltán. A kötelező oltást szinte fasizmusnak, orwellinek tartja, és nem érti, miért nem fogadják el legalább azt, ha valaki átesett a betegségen. „Világszinten hülyének van nézve az emberiség”, szerinte emberkísérlet zajlik, és etikátlannak tartja, ha bárkire ráerőltetik az oltást.

Egyébként is természetközeli életfelfogásom van, ami nem jelenti azt, hogy ne tartanám nagyra az orvostudományt. Az édesapámnak is többször műtötték a szívét, semminek sem vagyok az ellenzője vagy tagadója, egyszerűen jó egészséget kaptam a Jóistentől.

Érvei egybeesnek egy hónapok óta tartó felmérés eredményeivel, miszerint az oltástól elzárkózó magyarok jelentős része az immunrendszerében bízik, még ha nem is tagadja a vírus jelentőségét. Nyárra országos szinten is sokakban megerősödött az érzés, hogy nem akarnak „kísérleti nyulak lenni”.

Egy igazgató felvetette azt is, hogy ha esetleg talál új kollégát, fogalma sincs, milyen szerződést kínáljon neki, mert a szabály szerint a fizetés nélküli szabadságra küldött tanárokat azonnal vissza kell venni, ha mégis beoltatják magukat. „De nem valószínű, hogy fel tudok venni bárkit, úgyhogy ez csak ilyen elméleti dolog.”

Forrás: 444.hu
Címlapkép: Pixabay

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
És másokat veszélyeztetni is ugyanúgy "van jogod", Pubi!?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyar1
@division: Van sejtes immunitás,nyálkahártya immunitás és autoimmunitás. Ezt el lehet érni ha simán elkapod a vírusokat, de a vakcina csak az autoimmunitást indítja. Valamiféle vírussal már találkozott mindenki az élete folyamán tehát az immunrendszer nagyjából felismeri. Bizony igaz, hogy járvány idején nem oltatunk, rosszabb mintha simán elkapod. Minimum náthás már mindenki volt.
division
@magyar1: Tünetmentes esetben járvány idején is lehet oltani, a nyájimmunitás meg nem minden vírus esetében jó megoldás, főleg nem a covidnál. Két rokonom is mikrobiológus, immunológus, rákkutató, szóval inkább ne nekem írd a butaságaidat.
magyar1
@division: Akkor tájékozódj már te is, én ösztönből írogattam eddig, de most hivatalos és professzori tájékoztatást néztem.
division
@magyar1: Tájékozott vagyok, pont ezért merem leírni, és nem a netről nézem az ilyeneket ki. Tudom, hogy ösztönből szoktál írni (ami nem a legjobb), nekem viszont a rokonaim révén nem kell 10 virológus különböző álláspontját elolvasnom egy adott témában.
magyar1
@division: Az ösztön azért jobb mert nem áll mögötte nagy halom zs.
division
@magyar1: Neked mániád már ez a pénz dolog. Ja, az oltástagadók is ösztönből teszik tönkre az oltott gyerekek lelki világát a kommentjeikkel. Buta senkik mind.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.