A Nézőpont Intézet kutatásából az derül ki, hogy a választási részvételüket biztosra ígérő, politikailag aktív budapesti lakosok abszolút többsége (51 százalék) gondolja úgy, hogy Karácsony Gergelyt politikai felelősség terheli a Városháza-botránnyal kapcsolatban – olvasható a nezopont.hu oldalon.

"Karácsonyt a budapestiek többsége felelősnek tartja a Városháza-ügyében" a Nézőpont felmérése szerint
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Budapest vezetése eladná a Városháza épületét címmel jelent meg egy anyag az Indexen, melyben azt írták, hogy a Főváros vezetése értékesítené a Városháza hatalmas értékű, műemléki védelem alatt álló épületegyüttesét. Karácsony Gergely ezt több ízben is cáfolta közösségi oldalán, azt is mondta, hogy feljelentést tesz, hogy kiderüljön, "keltette-e valaki azt a látszatot alaptalanul, hogy árulhatja a Városházát".

A Nézőpont ezzel szemben azt írja:

Két hónapja robbant a hír, hogy a Karácsony Gergely által vezetett főváros a 2010 előtti szocialista világ kulcsszereplőin keresztül értékesíteni próbálja a Városháza épületét. A sajtó számára szivárogtatott információkból mára kirajzolódni látszik, hogy az ügyben az egykori szocialista világ prominensei érintettek, akik mára behálózták Karácsony közvetlen környezetét. A főpolgármester a mai napig nem tisztázta helyzetét az üggyel kapcsolatban.

A fent említett kutatás eredményei szerint:

Az aktív választók négyötöde (78 százalék) igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy hallottak-e a budapesti Városháza eladása kapcsán kialakult ügyről. Akik hallottak a botrányról, 60 százalékuk gondolja úgy, hogy Karácsony Gergelyt politikai felelősség terheli a Városháza-ügy kapcsán, míg csupán egyötödük (21 százalék) szerint nem felelős. Még Karácsony Gergely egykori választói is kritikusak a főpolgármesterrel szemben: a budapesti aktív szavazók több mint fele (51 százalék) ugyanis a főpolgármestert felelősnek tartja a Városháza-ügyben (25 százalékuk nem).

A Nézőpont azt írja, hogy a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása 2021. december 6. és 8. között 1000 fő telefonos megkérdezésével készült. A minta minden kutatás esetében reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. 1000 fős mintanagyság és 95 százalékos megbízhatósági szint esetén a mintavételi hiba ± 3,16 százalék.

Forrás: nezopont.hu
Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Csak neeeem!? A "kisebbség" meg biztos a Tarlóst!
RonaGyuri
Legalább is a Nézőpontnak ez a gügyűje!! =))
simmering73
Megkérdeztek ezer birkát és már csak annak is a fele szopja csak be.
namihami
""...a Nézöpont Intézete szerint...""
Itt a vége, ennyi!
Macskaszem
Csak szeretnétek köcsögök, de ez nem a kívánságműsor.
bencemacska
Megkérdeztek EGYEZER birkát telefonon - akik a hűség lista legelején állnak- és még így is gyenge az eredmény!
Tartanak már gondolat ellenőrzést is? Milyen módszerrel?
ómió
Csak neeeem!? A "kisebbség" meg biztos a Tarlóst!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.