Ahogy arról korábban beszámoltunk közel 5 milliárd forint értékű, tavaly beszerzett és időközben lejárt PCR-teszt megsemmisítését rendelték el, aminek beszerzése úgy tűnik eleve felesleges is lehetett.

Szabó Tímea kiakadt a Belügyminisztérium válaszán a megsemmisített PCR-tesztek ügyében
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szabó Tímea egy korábbi bejegyzésében azt írta:

Melyik európai kormány csinálja meg tényleg, hogy 5 milliárd forint értékben PCR teszteket semmisít meg ahelyett, hogy odaadta volna ingyen az embereknek, ahogy azt Ausztriában vagy Angliában teszik? Ezek tényleg azt hiszik, hogy büntetlenül herdálhatják a pénzünket és az egészségünket.

A független országgyűlési képviselő azon kérdésére, hogy ki a felelős a kidobott PCR-tesztekért a Belügyminisztérium azt a választ adta:

Az ellátás kárt nem szenvedett, vizsgálat nem indokolt

A válaszlevélben kitértek arra, hogy a rövid idő alatt eredményt adó gyorstesztek megjelenése visszaszorította a PCR-tesztek felhasználási mennyiségét.

Azok szavatossági ideje az ellátórendszer rendelésállományának lecsökkenése következtében lejárt, az Országos Kórházi Főigazgatóság elrendelte megsemmisítésüket

- olvasható a Belügyminisztérum levelében, melyben hangsúlyozták, hogy az egészségügyben a legfontosabb szempont a betegbiztonság, éppen ezért az ellátás alatt nem használnak fel olyan készítményeket, amelyeknek lejárt a szavatossági ideje .

Korábban az Országgyűlés ülésén az MSZP-s Haragozó Tamás beszélt arról, hogy 5 milliárd forint értékben semmisítettek meg PCR-teszteket. A politikus szerint ez egymillió tesztet jelenthet. Orbán Viktor miniszterelnökhöz azzal a kérdéssel fordult, hogy normális dolognak tartja-e, hogy egymilliószámra semmisítenek meg PCR-teszteket – írja az Index.hu.

A kormányfő válaszában azt mondta, hogy szerinte a PCR-teszt semmin sem segít, csak az oltás. Mindenből kell valamennyit megsemmisíteni, mert kifut, kiszalad

- tette hozzá. Szerinte a védekezésnek az a lényege, hogy mindenből legyen elegendő, és van is.

Szabó Tímea a Belügyminisztérium válaszára is reagált, Facebook-oldalára azt írta:

Nincs felelőse a kormányban annak, hogy meg kellett semmisíteni 5 milliárd forint értékű PCR-tesztet – válaszolta kérdésemre Kontrát Károly belügyi államtitkár. Miért is lenne ebben a kormányban bárminek felelőse? De április után mi majd gondoskodunk arról, hogy ezeknek is meglegyen a felelőse.

Forrás: Index.hu, Facebook
Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
Kell lennie készletnyilvántartásnak, abban szerepelnie kell az egyes tételek lejárati dátumának. Némi odafigyeléssel ezeket a teszteket megsemmisítés/ártalmatlanítás helyett fel lehetett volna használni. Ennek elmulasztása bűnös hanyagság és súlyos gondatlanság, vagyis károkozás. Milyen büntetést kapott a felelős? Mert ugye több milliárd forint odalett, miközben több helyen is kérnek negatív teszteredményt, amit az állampolgár saját zsebből kénytelen finanszírozni.
És erre az a hivatalos reakció, hogy nincs itt kérem semmi látnivaló? Közpénzen megvettük, közpénzen ártalmatlanítjuk, a köznép emellett még saját zsebből fizet, felelősségre vonás meg semmi?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálffy
Nem az a baj, hogy megsemmisítik azokat a PCR teszteket, hanem az a felháborító, HOGY EGYÁLTALÁN MEG SEM VÁSÁROLTÁK! Persze a kormány azon képviselői inkább hülyének tetetik magukat, semhogy bevállalnák a sikkasztás lehetőségét.
ila51
megkeresztelik a mutyijukat ...ki látta akár bejönni , akár szanálni a szajrét ?
justhpeter
A magánnyugdíjpénztár, a rokkantak lerablása után az egészségügy pusztítása miatt is indolkolt az elszámoltatás.
jesz
ha már ilyen jóban van a belügyminiszterrel, kérdezze meg, mikor büntetik meg a két rendőrt, akik megerőszakokták a fiatal kolléganőjüket. vagy takeűargatják az ügyet, és a nőt rúgják ki? normális körülmények közt több milliós fájdalomdíjat kellene kapnia.
human
Orbánék a legnagyobb bajban is csak meglopják a magyarokat.
Orbán egy hazaáruló a cinkosaival együtt!
ómió
Pedig az elején Dugógeriék "oltáspártilag" igen intenzíven "teszteltek volna", fő mentora után mondhatni "reggel, éjjel meg este"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.