A kórház módszertani igazgatója beszélt arról, hogy a gyerekeknek is emberi joguk a hatékony védőoltásból való részesedés.

Dr. Mészner Zsófia, a Heim Pál kórház módszertani igazgatója volt a vendég a Spirit FM Aktuál című műsorában, a főorvos pedig elmondta, jelenleg is van olyan beteg a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézményben, akit lélegeztetni kell – írta meg a Telex a rádióműsor nyomán.

Van olyan gyermek, aki jelenleg is lélegeztetőgépen van koronavírus miatt a Heim Pál Gyermekkórházban

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A főorvos elmondta, ugyan valóban ritkábban jelentkeznek súlyos tüneteke a gyerekeknél, mint a felnőtteknél, de az egyáltalán nem igaz, hogy a gyerekeknek nincs szüksége az oltásra, mert könnyen átvészelik a koronavírus tüneteit. 

„Ha van hatékony védőoltás, akkor a gyerekeknek is emberi jogu, hogy ne kelljen kipróbálniuk egy betegséget, ha elkerülhetik”

– fogalmazta meg a főorvos.

A módszertani igazgató azt is kiemelte, hogy a gyerekek enyhe tünetei ellenére rájuk is ugyanolyan veszélyes a hosszú covid, amiről még pontosan nem lehet tudni, hogyan befolyásolja az emberek életét. Ráadásul a gyerekek egy esetleges fertőzés esetén olyan dolgokból maradhatnak ki (szociális események, tanórák), amik fontosak a fejlődésük szempontjából. 

A főorvos elmondta, világszerte már 6 milliárd védőoltást adtak be így már tudható, hogy nem kell félni tőlük. Arra is kitért, hogy a vakcinákra való túlérzékenység szintén rendkívül ritka, gyerekeknél pedig csak akkor nem javallott az oltás, ha 3-6 hónapon belül igazoltan volt koronavírusos.

Mint ismert, december 15-én kezdődik az 5-11 éves korosztályok oltása, amihez ugyanúgy regisztrálni kell, mint a felnőttek és kamaszok esetében.

Forrás: youtube.com/Spirit FM Hírek, telex.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
ez az új direktíva?...most hogy kitaláltátok a gyermekeken a kísérletezést, hirtelen ők lettek veszélyben,féreg horda...ide teszek egy számot...
7 190 655 Idei 5 év alatti gyerekhalandóság
sajnos halnak meg gyermekek, ahogy látom többen ,mint 2 év alatt az agg ,beteg " covid halottak "..
Macskaszem
@Pálinkás Pál: Értem én, hogy hülye vagy, de mért reklámozod?
Pálinkás Pál
@Macskaszem: cáfolj nyomi...lehet " hülye " vagyok, de nem birka..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.