Délutánra megszűnik a csapadék, éjjel azonban már újra lehet havas eső a nyugati országrészben. Hétfő éjjel -10 fok is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn a kezdetben még felhős keleti tájakon lassanként csökken a felhőzet, és fokozatosan megszűnik a havazás, hószállingózás. A nyugati részeken viszont erősen felhős, borult marad az ég, ott gyenge eső, esetleg havas eső szórványosan előfordulhat. A legtöbb napsütésre a középső országrészben számíthatunk. Az északias szél már csak néhol erősödhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között várható. Késő estére +4 és -4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Nyugaton ónos eső, keleten havazás – így indul a hétfő

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A meteorológiai szolgálat szerint az ország keleti felén még havazásra, hószállingózásra lehet számítani hétfőn, amelyből a reggeli, kora délelőtti órákig lepel-5 cm hó hullhat, elsősorban Szabolcs és Hajdú megye környezetében. A csapadékzóna hétfőn napközben gyengülve lassan elhagyja az országot. Hajnalban, reggel a nyugati határvidéken átmenetileg gyenge ónos eső előfordulhat. Vas megyére az ónos eső veszélye miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adtak ki, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben pedig a havazás miatt van elsőfokú figyelmeztető előrejelzés érvényben.

Hétfő éjjel nyugaton lesznek erősen felhős területek is, másutt gyengén vagy közepesen felhős égkép lesz jellemző. Nyugaton gyenge eső, havas eső előfordulhat, másutt nem valószínű csapadék. Az északi szél csak a Zemplén körül élénkülhet meg. Kedd hajnalra -10 és +3 fok közé csökken a hőmérséklet, a felhősebb nyugati megyékben lehet fagymentes az éjszaka.

Kedden az ország nagy részén változóan felhős idő várható hosszabb-rövidebb napsütéssel, de főleg a Dunántúlon maradhatnak tartósabban felhős, párás, ködös vidékek is. Számottevő csapadék nem valószínű, de főként a nyugati megyékben néhol előfordulhat szitálás, gyenge eső. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.