A Legfőbb Ügyészség múlt kedden kezdeményezte Völner Pál államtitkár mentelmi jogának felfüggesztését, mert azzal gyanúsítják, hogy hivatali vesztegetést fogadott el.

A hvg.hu cikke szerint ma, azaz december 13-án hétfőn tárgyalja az ügyészség által vesztegetéssel gyanúsított Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő, múlt keddig államtitkár és miniszterhelyettes ügyét a Parlament mentelmi bizottsága. Az ülés a cikk szerint várhatóan délben kezdődik. 

Ma döntenek a vesztegetéssel gyanúsított Völner Pál mentelmi jogáról a Parlamentben

Fotó: Facebook/Völner Pál

Kövér László házelnök múlt szerdán továbbította a bizottságnak a legfőbb ügyész átiratát, amelyben a vesztegetési ügy miatt Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta. 

Völnert – aki az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára és Varga Judit miniszter helyettese volt – múlt kedden gyanúsította meg a Legfőbb Ügyészség vesztegetés elfogadásával, a gyanú szerint alkalmanként 2-5 millió forintot fogadott el a politikus a végrehajtói kar vezetőjétól. Völner ezekre a hírekre úgy reagált, hogy nem követett el semmilyen bűncselekményt, de az államtitkári posztról lemondott – amely poszt betöltése alól Áder János köztársasági elnök szerdán mentette fel a cikk szerint.

A hvg.hu információi szerint egyszeri akár tízmilliós összeg, vagy néhány milliós havidíj is lehetett az árai a bírósági végrehajtói praxisoknak, amelyek megszerzésében a végrehajtói kamara elnöke segédkezhetett – ő ebből a pénzből juttathatott Völnernek a lap szerint. A hvg.hu emellett úgy értesült, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat több ezer oldalnyi bizonyítékot, javarészt lehallgatási anyagokat gyűjtött össze a kapcsolódó büntetőügyben.

Forrás: hvg.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A döntés rég megszüntetett. Gyalog-, na jó-nevezzük tisztáldozatnak. De a Király védelme mindenek előtt.
Ezt a hülyét bedobták és (ha marad a Fidesz), akkor max egy év múlva csendben elvonul a maradékkal. A kóterben pedig ""vigyáz rá"" az őrség. Védi a többi rabtól a gyenge, de korrupt testét.
Annyiért még én is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.