Sajtóhírek szerint legalább két forrásból kaphat végkielégítést a hivatali vesztegetéssel gyanúsított ex-államtitkár. 

A 24.hu cikke szerint a korrupciós ügybe keveredett Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő legalább két forrásból is jogosult lehet végkielégítésre.

Összesen 7,6 milliós végkielégítést is kaphat Völner Pál

Völner Pál még államtitkárként mond beszédet 2021. október 28-án a Komráom-Esztergom megyei Bajnán az idei útfelújítási munkákról tartott sajtótájékoztatón Fotó, címlapkép: MTI/Kovács Attila

Az államtitkári posztjáról való lemondása után a lap számításai szerint 3,9 milliós búcsúpénzt kaphat. Ha képviselő marad még négy hónapig, akkor bruttó 3,7 millió forintot kaphat még, mivel a ciklus végén minden olyan képviselőt, aki kikerül a Parlamentből, háromhavi fizetésével megegyező összeg illet meg. A két végkielégítés bruttó 7,6 millió forintot jelent. Ha viszont a választás előtt lemond a képviselőségről, akkor az utóbbi végkielégítés nem jár neki.

Völner mentelmi jogának felfüggesztését december 7-én kezdeményezte Polt Péter legfőbb ügyész, az országgyűlés mentelmi bizottsága december 13-án tárgyalta az ügyet, ott arról szavaztak, hogy fel kell függeszteni a mentelmi jogot. Ma, azaz december 14-én a parlament fogja tárgyalni az ügyet.

Forrás: 24.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Pedig "az efftársi gyanusítás", az "mindent visz"!
namihami
@Csizmás Kond: Nem is volt bennem rossz szándék. Talán a szöveg stílusából is átjön.
A fiúknak nem a pénz szórása a nehéz, a megcimkézés ad több fejtörést.
Csizmás Kond
@namihami: ...mondom...most nem adni akarnak hanem elvenni...
namihami
@Csizmás Kond: Azért az ilyen fajta ""elvételbe"" néhányszor bevehetnének.
Eladott Ország
"Alattvalók! Senkit nem hagyunk az út szélén! Beletaposunk mindenkit az árokba, a sárba, a szarba! Kétpofára szidjuk a bankokat a devizahitelek miatt, amit mi vezettünk be annak idején, és amiből Matolcsy cimbora olyan nyereséget ért el, hogy a csodájára járok azóta is. Hát hol van még ilyen Európában, mondjátok meg! Sehol! Sehol nincs olyan barom nép, amelyik rommá adósítja magát azért, hogy a jegybank milliárdos nyereséget érjen el, amit aztán szétfolyathat alapítványokba, műkincseket és ingatlanokat vehet rajta. És ti még örültök is ennek, tapsikoltok és büszkék vagytok! Még a híd alól is éljeneztek, a bokorból, a kartondobozokból összetákolt vityillóitokból.Felvirágoztattuk nektek a vidéket, elvtársak, csirkefarháton élő boldog tudatlanok. Fogjátok a gyerekeiteket és költözzetek falura. Fillérekért vehettek családi házat, még támogatást is kaptok hozzá, meg ingyenhitelt. Olcsó a vidék, olcsó az egész ország. Mi intéztük el ezt is. Úgy lepusztítottuk a vidéket, hogy elértéktelenedtek a házak, kertek, az emberi élet. Fogjátok a gyerekeiteket és menjetek az Európai Unió legreménytelenebb régiójába. Vigyétek a kölykeiteket oda, ahol nincs orvos, nincs orvosi ügyelet, nincs kórház, nincs gyógyszertár, üzlet, posta, iskola, közlekedés, járható utak, iható víz, internet, mobilhálózat. Termeljetek krumplit, babot és kuss legyen! Szavazzatok ránk, aztán dögöljetek halomra a sárban, nincstelenségben, reménytelenségben. Tündérország ez, sikertörténet és mindenki minket csodál, minket irigyel. Tündérország a Makovecz-stílusú kazánházzal, a fűtött gyeppel, milliárdokért feldíszített miniszterelnöki irodával, közpénzből fizetett propagandával, külföldre talicskázott pénzekkel, óvodáskorú villatulajdonosokkal, félanalfabéta milliárdosokkal, helikopteren röpködő politikusokkal, jó pénzért adott letelepedési kötvényekkel, szétrabolt termőföldekkel, szétmutyizott, lerabolt országgal."
Csizmás Kond
@namihami: ...ugyértve tőled is volna amit elvenni ?.:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.