Mondhatni, nincs új a nap alatt. 

Döntött a parlament, 2022. június 1-jéig meghosszabbították a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet.

A Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által jegyzett, a veszélyhelyzettel összefüggő egyes szabályozási kérdésekről szóló törvényjavaslatot 133 igen, két nem szavazattal és egy tartózkodás mellett fogadták el. 63 képviselő, vagyis az ellenzék többsége nem szavazott. A szavazásokkal egy időben a parlament előtt Márki-Zay Péter és az ellenzéki összefogás közös sajtótájékoztatót tartott, erről szintén tudósítunk.

Mint ismert, a koronavírus magyarországi megjelenése után, 2020. március 11-én országos veszélyhelyzetet léptettek életbe, és idővel korlátozó intézkedéseket vezettek be. 2020. június 18-án szűnt meg a veszélyhelyzet, de érvényben maradt a járványügyi készültség.

Nem hiszi el, ezúttal meddig hosszabbította meg a kormány a teljhatalommal egyenértékű veszélyhelyzetet

Fotó: KOSZTICSAK SZILARD / POOL / MTI / AFP

2020 őszén érkezett a járvány második hulláma, november 10-én az Országgyűlés megszavazta a 2020. évi CIX. törvényt, a koronavírus-világjárvány második hulláma elleni védekezésről szóló beadványt. Először februárban, aztán májusban újra meghosszabbították a veszélyhelyzetet, utóbbi esetben a parlament őszi ülésszakának kezdete utáni 15. napig. Szeptemberben január 1-ig bezárólag ugyanakkor ismét hosszabbítottak, az ellenzék ezt a döntést akkor „indokolatlannak és megalázónak„ tartotta, a kormány ugyanakkor jelezte, hogy „így biztosítható a hatékony és gyors döntéshozatal ahhoz, hogy a járvány okozta nehézségekre rugalmasan lehessen válaszokat adni.”

A törvénymódosítás indoklásában most is azt hangsúlyozták, hogy amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi, a kormány kezdeményezni fogja a veszélyhelyzet korábbi megszüntetését.

György István államtitkár a parlament egy már korábbi ülését jelezte, hogy a veszélyhelyzet meghosszabbítása nincs hatással a jövő évi országgyűlési választások, sem pedig az országos népszavazások megtartására.

Arról, hogy mit jelent ez a gyakorlatban, az Index.hu cikkében olvashat.

Forrás: Index.hu 

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
ezek abban mesterkednek,hogy tavasszal ne lehessen választás..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Emmersson71
Hééélóóóó..addig nem győzzük le az 5. hullámot is, nem lesz a nemzet 15 millió magyarja átoltva a 7. vakcinával ?!
lusta
A fene vigye el. Minek vizsgáztattam le az autómat?
csak úgy....
ezek abban mesterkednek,hogy tavasszal ne lehessen választás..
tudode
Az egyeduralkodó megteheti azok után, hogy "megvalósúlt" minden álma azzal a talentummal, amellyel megáldotta az ég, hiszen a rendeleti költségvetéssel veszélyhelyzet nélkül is teljhatalMÁJA van
.
---- Elfogadták Orbán álmát, a rendeleti költségvetést
24.hu/fn/gazdasag/2016/03/23/elfogadtak-orban-almat-a-rendeleti-koltsegvetest/
.
""""Egyedül a (mindenkori) miniszterelnök kezébe került a költségvetési előirányzatok és a kötelezettségvállalások kérdése."""
------------------
.
Más: a 2014 óta függőben lévő, un. szociális temetést halasztGATYA, 2022-re halasztva, a pandémiára való hivatkozással:
.
----, Megerősítve: csak 2022-től vezetik be a szociális temetést
mfor.hu/cikkek/makro/megerositve-csak-2022-tol-vezetik-be-a-szocialis-temetest.html
.
(…) „”””A szociális temetést, mint lehetőséget eredetileg 2014-ben vezette volna be az Orbán-kormány. A végtisztesség megadásának költségei több százezer forintot jelentenek, a szociális temetés pedig emiatt pont azoknak lenne segítség, akik szűkösebb anyagi körülmények között élnek. „”” (…)
------------
.
Ami a veszélyhelyzetet illeti:
.
---- MESTERTERV ÉS SLAMPERÁJ A KÜLÖNLEGES JOGREND VILÁGA
jelen.media/interju/mesterterv-es-slamperaj-a-kulonleges-jogrend-vilaga-1408
----------------------
.
No komment! A linkek magától beszélnek!
csak úgy....
@Nessy: ismerek egy ügyes balzsamozót! ;)
Nessy
@csak úgy...: Előbb még fel kell építeni a családi birtokon a Kheopsz piramisnál nagyobb piramist!
CsipkeRózsa
A járványhelyzet eddig sem kívánta meg Orbán teljhatalmát. Most már nem is érdekli a járvány, csak az, hogy kimondhassa, járványhelyzet van.
csak úgy....
@Nessy: ennyi rabszolgával gyorsan fog menni...-de márványt csak carrarából,ne spóroljatok semmin!
Eladott Ország
@durbincs: ma, 17:22 ♦ Üzenjük Brüsszelnek:….és vigyázzál magadra, mert nem csak szellemi, hanem inkontinencia zavarban is szenvedsz.
i.imgflip.com/3b8meq.jpg
JAJMÁR
A választások előtt már ne lehessen tünti, se népgyüli, de ha mégis alulmaradnának, akkor bizony ők szívnak. Mert akkor csak csöndben "kiabálhatnak"m hogy csalás!!!
ómió
Pedig, ugye, efftársilag a jövő héten már nem is lesz pandémia!?
teuton57
@ómió: Az nem tünt fel neked, hogy mas orszagokban nincs "veszelyhelyzet", vagyis diktatura? Ja, te olvasni nem tudsz, csak efftarsilag... Azt meg sem emlitem, hogy bar nincs putyin labvize meg occo-occo vakcina, de mindegyik nyugat-europai orszagban kevesebb halott van...
evacica
Orbán biztosítja magát, mivel a 133 "bátor" emberből lassan megalakul a börtön válogatott!Van egy rossz hírem 2022 veszteni fogsz Viktor!!!
ómió
@teuton57: Diktatúra itt utoljára még az efftársaid "regnálása" idején volt! Tudod:amikor egy ilyen "szösszenetért" még a "Fő utcán" találtad volna magadat! Ja! "Kóstolót" is belőle legutóbb még az efftársi szemkilövetésetek idején kaptunk! A "kevesebb halottat" meg majd akkor hazudd ide, ha a nyilvántartás, a covidban elhunytak "megítélése" azonos mérce alapján történik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.