Tízezer forintos büntetést róhatnak ki minden szétdobált bérroller után a szolgáltatókra egy formálódó fővárosi szabályozás nyomán – írta meg a Népszava.

10 ezer forintra bírságolhatják a szolgáltatókat a széthagyott fővárosi rollerek után

Fotó: Facebook

A Fővárosi Önkormányzat a kerületek és a bérroller-szolgáltatók bevonásával kidolgozott egy javaslatot a budapesti rollerhelyzet rendezésére. A javaslat úgynevezett mikromobilitási pontokat alakít ki, és csak ezeken a pontokon lehetne majd letenni a különböző bérrollereket és bicikliket. A szolgáltatókat akár rollerenként 10 ezer forintra is bírságolhatják, ha megsértik ezt a szabályt.

A rollerekre vonatkozó KRESZ-módosítást régóta várják az érintettek a kormánytól, több kerület és a BKK is elküldte már a javaslatait a szaktárcának, egyelőre azonban ez nem vezetett eredményre, ezért lépett inkább a Fővárosi Önkormányzat.

A fővárosi javaslat szerint a BKK Futár nevű alkalmazása feltünteti majd a mikromobilitási pontokat is. A pontok felállításáról kézikönyvet ad ki a főváros, az ebben lefektetett szabályok alapján a kerületek alakítják majd ki ezeket a helyszíneket.

Forrás: 444.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Dugógeri újabb pénzforrása? Hát, ha már "késik a jutalék"...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.