Párás, ködös idő várható szerdán.

Olyan erős köd lesz ma az országban, hogy riasztást adtak kiFotó: MTI/Varga György

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint a látási viszonyok általában javulnak, de egyes részeken tartósan párás, ködös maradhat az idő. Döntően felhős lesz az ég, de átmeneti szakadozások, így rövidebb-hosszabb napos időszakok előfordulhatnak. A ködös tájakon szitálás, a fagypont alatti részeken ónos szitálás is előfordulhat. A Dunántúlon gyenge eső sem kizárt – írják a met.hu-n.

Az északnyugati, északi szél a nyugati megyékben időnként megélénkül, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +8 fok között valószínű. Késő estére általában -4 és +4 fok közé hűl le a levegő.

A köd okozta rossz látási viszonyok miatt figyelmeztető előrejelzést adtak ki Magyarország területére 2021.12.15. szerda éjfélig.

Főként a Dunántúl keleti felében, és az Alföldön rosszak a látási viszonyok. Helyenként sűrű, zúzmarás köd is előfordul, melyből gyenge ónos szitálás lehetséges. Napközben fokozatosan javulnak a látási viszonyok, legtovább a Dél-Alföldön maradhat párás, ködös az idő.

Forrás: met.hu
Fotó: MTI/Varga György

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.