A magyar fiatalok túlnyomó többsége továbbra is úgy látja, hogy a nyugat-európai országokban messze magasabb színvonalon lehet boldogulni – derül a Medián HVG számára készített felméréséből.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A fidesz azt hiszi, hogy mindenki olyan hülye mint ők, és a szavazótáboruk. Nem csak nyugathoz viszonyítva nő a lemaradásunk, hanem Románia is kirakta az indexet és több mutatóban is megelőzött, ha így haladunk Bulgária következik. Egy biztos, mindkét országban hamarabb lesz Euró!
A Brit Guardian: Orbán egy rothadó rezsim szörnyű vezetője ,vagy ha úgy tetszik, egy rohadt rezsim szörnyű vezetője.
olkt.hu/wp-content/uploads/2020/02/84358945_721883521551717_4698173268060798976_n.jpg
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kissé felnőttem
Nekik nem kell a propaganda nem ostobák 15 - 30 - ig nagy ivben nem érdekli őket max a behülyitettekkel lehet, szavazáskor hol narancsba hol zőldbe akik futkároztak. Elvannak a mobilokkal és tőbb az információjuk viszont tesznek a politikára nagyot
Eladott Ország
A fidesz azt hiszi, hogy mindenki olyan hülye mint ők, és a szavazótáboruk. Nem csak nyugathoz viszonyítva nő a lemaradásunk, hanem Románia is kirakta az indexet és több mutatóban is megelőzött, ha így haladunk Bulgária következik. Egy biztos, mindkét országban hamarabb lesz Euró!
A Brit Guardian: Orbán egy rothadó rezsim szörnyű vezetője ,vagy ha úgy tetszik, egy rohadt rezsim szörnyű vezetője.
olkt.hu/wp-content/uploads/2020/02/84358945_721883521551717_4698173268060798976_n.jpg
Eladott Ország
"Valami érthetetlen okból nagyon kevesen célozták meg Oroszországot, Azerbajdzsánt még annál is kevesebben. Inkább az elnyomó Németországba mentek, az újra és újra megbukó Merkel vezette országba, vagy Ausztriába, ahol már el sem lehet férni a migránsoktól, vagy pedig az Egyesült Királyságot célozták meg. Az Orbán nevű jóslata szerint már nem csak a fiatal munkavállalók fogják elhagyni az országot, hanem a nyugdíjasok és a gyermekek is. Igaza lehet amúgy az embernek, mert én is egyre több olyan esetről hallok, amikor a néhány évvel ezelőtt külföldre költözött magyar fiatal már megkapaszkodott új hazájában, felépített egyfajta egzisztenciát és kiviszi a családot. Nem egy esetben a szülőket is. Ilyen formán tehát valóban minden korosztály lép egyet előre. Aki nem tud lépni sehová, az a piacképes szakmával, nyelvtudással, tanulási képességgel, agilitással és bátorsággal nem rendelkező réteg. Nekik sajnos marad, amit választottak maguknak. A melldöngetés olyan mondvacsinált erények ürügyén, mint a magyarság, a kereszténység és hasonló, nem saját erőből elért, sem munkát, sem különösebb szellemi beruházást nem igénylő teljesítmények. Hogy ők hová és hányat lépnek majd, azt én nem tudom megmondani, mert nem vagyok egy Orbán Viktor. Mindenki nagy szerencséjére. De gyanítom, hogy leginkább helyben fognak masírozni, ahogy eddig is tették. Lassan előkerülnek a kutyabőrök, használatba kerülnek a nemesi címek, a földesurak kihirdetik az első éjszaka jogát, a papok megkövetelik az egyház jussát. Az internet helyett bevezetik a füstadót, a jobbágyok lekapják a süveget, ha a nagyságos-tekintetes-méltóságos és kegyelmes urak átrobognak a falun olyan terepjáróval, aminek az árából megélne az egész falu öt évig. De mivel nem az övék a terepjáró, sem az ára, maradnak a vályogviskókban, eltemetik a gyógyítható, de kezeletlen betegségben meghalt gyermekeiket és sandán néznek a munkaképtelenné vénült szülőkre/nagyszülőkre, hiszen csak kenyérpusztítók, a dolgozók elől eszik el az ételt."
Nessy
Ha belegondolok, már több mint félévszázada hallom, hogy haldoklik a nyugat! Elég hosszan agonizál szegény! Apropó, a haldokló nyugat pénzéért tartják a markukat, és követelőznek Orbánék! Azért haldoklótól pénzt követelni, nem ildomos dolog!
Rockxy
morálisan a nyugat - velünk együtt - már régóta halott
verőce21
Valószínűleg jobban lehet boldogulni...!
Csak az a fránya magány és honvágy ne lenne...!
Juliusz48
@Eladott Ország: Érdekes írás, mintha a "Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még kormány nem csinált, mint amit mi csináltunk." mondat következményeit írta volna le, mert az bejött. én inkább a hazatérőket látom. Egyébként minket pont a megszerezhető szakembereink, és a piacunk miatt vettek be az EU-ba. Ezért aki azon kesereg, hogy vannak akiket meg akarnak fizetni, mert olcsóbb mint a sajátjaik kiképzése nem kellet volna a belépésre szavazni. Amíg tudnak többet fizetni addig mindig lesz aki elindul. Nem csak tőlünk, hanem a többiektől is. A velünk együtt belépettektől, ugyanígy viszik a munkáskezet, főleg bezzeg Romániából, bár Ők utánunk léptek be. Igaza van, ebben biztos előznek a románok.
Clavigo
@verőce21: ??? Néha muszáj haza néznem... Csak a tömény csömör van,,mikor " belépek" Hegyeshalomnál,,vagy a Liszt Ferencen... Elég csak meglátni a határon belüli " mosolygós arcokat ",,ahhoz,,hogy amint lehet ,forduljak is vissza ,,a hanyatló Nyugatra..
verőce21
@Clavigo: "a hanyatló Nyugatra.." - meg is vagy keseredve tőle! :)
Clavigo
@verőce21: ?? :):) Ez a ti ,,vagy a propagandátok szóhasználata..:):):) Én,kössz,,jól vagyok..:)
Clavigo
@KisTehen: Kicsit igazad van,,,mert tőled Kis Böcce,,csak szenvedni lehet... :) DDD...:):):) ,,annyira buta vagy. :):).. Azért kibírom..:):):):)
Clavigo
@KisTehen: Én nem miattad " járok ide "... Vannak itt nagyon jó arcok- hozzászólások... !! Te meg egyszerűen buta vagy... - mikor a hülye okoskodni próbál .. Kb. ez a szinted. Semmi extra...
csak úgy....
"Azt, hogy a nyugat hanyatlik
- már az 50-es és 60-as években sem hitte el senki
- a 70-es és 80-as években már röhögött rajta mindenki,
- ma meg kibaszott szánalmas, hogy megint ezzel próbálkoznak"
Eladott Ország
@Juliusz48: ma, 18:20 ♦ 2010-ig Csehországgal és Szlovákiával versenyeztünk, 2010 óta Romániával és Bulgáriával versenyzünk gazdaságilag. De már csak Bulgária van harcban velünk. Közép mezőnyből utolsó kettő közé fejlődtünk, ennyire jól repül a gazdaság. De viszont nálunk gazdagodtak meg a bűnözőink legjobban. Ebben azonban világszínvonalúak vagyunk.
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/126277736_874075133336909_535515165764213115_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=CBM5d2HpMMcAX8QEsL4&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT9bPF_pyGOpfZqr92buIBAyJkVSaS-Gny_9A_Nr2lkWDg&oe=61DF20F1
Eladott Ország
@Juliusz48: ma, 18:20 ♦ Az "elkúrtukon" és a süket dumádon kívül".. a tények: hogyan gyűrte le a román minimálbér a magyart. A román minimálbér nemcsak utolérte, de meg is előzte az idei második félévben a magyar értékét euróban számolva - derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat frissített adatbázisából. A legutóbbi adatok szerint
mfor.hu/cikkek/makro/2-euro-csak-ennyivel-kevesebb-a-roman-netto-minimalber-a-magyarnal.html
Juliusz48
@Eladott Ország: Ugye arra is emlékszik miért tudott előzni Szlovákia meg Csehország? Mert ha nem elárulom, mert a baloldal alatt a minimálbér sem emelkedett infláció felett "elkúrtuk". Az, hogy Ők is haladnak velünk az talán természetes. A románok esetén nincs sok probléma olyan árfolyamot tartanak fenn amilyet akarnak viszont talán nem figyelt fel rá de náluk a pénzből 2005-ben is három nullát vágtak ismét, mert a 70-s években is megtették, Nem tudom Örülne-e ha a mai millióból 1000 maradna . Főleg ha ez megtakarítás, ahol 30 évenként lenullázzák a pénzt majd megint lemaradnak. Csak egy kiskutatás, higy mikor hagytak el 2002ben a szlovák minimálbér 115 EUR volt a magyar meg 198 az évi legmagasabb árfolyamon, 2010 re a szlovák eljutott 295,5-re a magyar meg 226euróra ez a kettő között úgy néz ki hogy 2002 bem a magyar a szlovák 172%.a volt, az jóval több mint a másfélszerese, és azt 2009-re sikerült letornáznia a baloldalnak a szlovák 77%-ára, Ami kicsit több mint a háromnegyede, és ezt az arányt tartjuk nagyjából, pedig a magyar gazdaságot vissza kellett hozni a zuhanórepülésből. Ha ebből nem látja mikor vesztettük el az előnyünket akkor Önön nem lehet segíteni. Pont ott tart mint Gyurcsány az Öszödiből " Általában sok jó ötlet van egész addig, amíg nem kell számolni. Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány."
teuton57
@Juliusz48: Ilyen birka-matekkel mehetsz a fideszbirkakkat hülyiteni! Miert nem azt hozod fel, mennyi volt az atlagber 1975-ben??? Az szamit, mi van MOST!!! Es gyakorlatilag nem az szamit, mennyi az atlagber, mert a statisztikai trükk! Az szamit, egy atlagEMBER (mert a lakossag 2/3-a az atlagber alatt keres!!!) mit tud erte vasarolni! Tehat a minimalbert (mert abbol elmeletileg mindenki meg kellene tudjon elni!) kell az arakkal (vasarloi kosar) összehasonlitani!!! Tudod, ez a "hanyatlo Nyugaton", pl. Nemetorszagban hogyan müköldik? A letminimum kb. 1200 euro. Aki kevesebbet keres, azt az allam kiegesziti. Ezt az összeget nem lehet vegrehajtani sem, csak ami felette van! Leforditom neked vasarloeröre, talan megerted: Ennyiert 1100 kg kenyeret lehet venni!!! Na akkor most gyere a magyar birkamatekkel es kezdjed az összehasonlitgatast!!! Mellekesen megjegyzem: Az elelmiszer afaja 7%, minden mas 16%, a minimalberig (az uj kormany 12 euro/orara emeli!) a jövedelem adomentes, de vannak meg tovabbi kedvezmenyek!
Nessy
@teuton57: Ha bele gondolok, 1957-ben érettségi után, kezdő asszisztensként 660 forint volt a fizetésem, és 10% a levonás. Anyámnak volt billpengő is a fizetése a háború után. De ma 2021- írunk, és 10 évig "dübörgött a gazdaság", aztán ebben a 10 évben szép lassan végképp leküzdötte magát kis hazánk az utolsó előtti helyre, miközben Brüsszelből sok milliárdot kaptunk. Kaptunk? Frászt! Kapott egy szűk réteg akik ma milliárdosok. Eltűntek a MANYUP milliárdok. Nem igaz, hogy a fidesz hívei ezt nem látják, nem érzékelik! Vagy ennyire bigott, szűk látókörű illiberális kb. 2 millió honfitársunk?
lusta
Miután a bolgárok rövidesen belépnek az euró övezetbe, biztosítjuk magunknak a stabil utolsó helyet.
Eladott Ország
@Juliusz48: tegnap, 22:52 ♦ 12 évig kormányozni kellett volna és nem az országot kifosztani. Mi vagyunk az Európai Unió második legszegényebb és legkorruptabb országa, jobban teljesít mint Bulgária. Itt lopják szét az országot a szemünk előtt. Az egyszerű fideszhívőt éppen úgy meglopják, mint az ellenzékit, vagy azt, aki egyáltalán nem foglalkozik politikával. Ez nem más, mint vegytiszta korrupció és a mi bőrünkre megy. Hogy mondjam még el, hogy megértsék: a szakadék feneke közeledik és pofával fogunk érkezni, a fideszesek is.
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/104010780_874552583024650_9113932493920045952_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=0lKytNxAbBYAX9_9svn&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT9bf1v-WmLTo-07S7oGrYZa3br59_tMUgpqk1uHDOzM8w&oe=61DFFDD8
Magyarország hátra megy, nem előre!
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/262380226_1238326389980599_3769961900947246058_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=orr_eZd9xX0AX_RNL_4&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT8Z6ZSenwAqPx9XKYRURSeK2sp2boo4LQOLE1a2-57luQ&oe=61C0A743
A fidesz szlogenje: folytatjuk! Valóban, de az Sopronkőhidán vagy a szegedi csillagbörtönben lesz! Ott teljesítsenek jobban!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.