Nem oltásellenességből, hanem az elégtelen körülmények miatt nem oltanak gyerekeket egy budapesti rendelőben számolt be róla a 444.

Nem oltásellenségből nem oltották be a gyerekeket, megszólaltak a háziorvosok akik nem vállalták a vakcinák beadását
Kép: Pixabay

A rendelőben dolgozó orvosaink nem vállalták a rendelőben történő Covid elleni védőoltás beadását az 5-11 éves korosztálynak! Így aki szeretné gyermekének beadatni az oltást, regisztráció és oltópont megoldást válassza! Megértésüket köszönjük!”

Ezzel a szöveggel jelent meg bejegyzés a Budapest IX. kerületében található Csengettyű utcai gyermekorvosi rendelő szülői közösségének privát Facebook-csoportjában december 8-án, majd innen kikerülve terjedni kezdett a közösségi oldalon.

A Vakcina Ellenesek! csoportban három nap alatt több százan lájkolták és osztották tovább a posztot, a hírt pedig az érintett háziorvosok Covid-oltás elleni bátor kiállásaként értelmezik.

Nem oltásellenségből nem oltották be a gyerekeket, megszólaltak a háziorvosok akik nem vállalták a vakcinák beadását

Valójában azonban szó sincs erről. A posztot látva e-mailben és telefonon megkeresték a IX. kerületi Csengettyű utcai gyermekorvosi rendelőben dolgozó három házi gyermekorvost, dr. Ravasz Ágnest, dr. Ventilla Mártát és dr. Harangozó Erzsébetet, akik határozottan visszautasították, hogy elleneznék az 5-11 éves gyerekek Covid elleni védőoltását, vagy általában a Covid elleni oltás beadatását.

Azt is elmagyarázták, mi az oka, hogy nem vállalták a körzetükbe tartozó gyerekek beoltását a rendelőjükben. A háziorvosi praxisok országszerte maguk dönthettek arról, oltják-e az 5-11 éves gyerekeket koronavírus ellen az őket célzó, december 15-én kezdődő oltási kampányban.

A Csengettyű utcai rendelő orvosai a 444-nek azt mondták, munkaszervezési és logisztikai okokból nem tudják ellátni ezt a feladatot.

A rendelőnk nem alkalmas oltópontnak

- magyarázta Ventilla Márta.

Nem teremthetőek meg az oltóanyag megfelelő tárolásához szükséges körülmények itt

- tette hozzá Ravasz Ágnes, aki szerint a másik ok a házi gyermekorvosok túlterheltsége.

A legkevésbé sem vagyok oltásellenes, rengeteg védőoltást adok be minden héten, kötelezőket és ajánlottakat egyaránt. A covid-oltást egyelőre azért nem vállaltam a rendelőben, mert napi 60-120 beteget látok el ebben az időben, mellette több iskolában is dolgozom, és erőn felülinek éreztem.

Hozzátette, Budapesten sok oltópont elérhető, ahol az időpontfoglalás is rugalmasabb, mint a rendelőben. Kollégája, a 84 évesen is praktizáló Ventilla Márta is azt mondta, napi 70-100 beteget fogad kétórás rendelési idejében, az oltásra egyszerűen nincs kapacitása.

Nem oltásellenségből nem oltották be a gyerekeket, megszólaltak a háziorvosok akik nem vállalták a vakcinák beadását

A rendelő orvosai ezért a központi előírások szerint tájékoztatták a körzetükhöz tartozó szülőket, hogyan szervezhetik meg a gyerekeik oltását, a körzetükből kikerülő oltakozók várható számát pedig elküldték az oltási kampány szervezőinek. Nem győzték hangsúlyozni, minden érintett szülőt arra biztatnak, adassák be gyermeküknek a Covid elleni védőoltást. 

Forrás: 444 
Címlapkép: Pixabay

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
Visszavenni tőlük az orvosi engedélyüket azonnal! Nyilván nem akarják nyíltan felvállalni az oltásellenességüket, ezért most magyarázkodnak.
kissé felnőttem
hol van ilyenkor az operativ tőrzs meg a cillérke néni vagy más ? illetékes elvtárs??? mert ez igy nem jogos tőlük mindezt elvárni,
pintér bm ur ? dr eü miniszter Kásler meg orbánék? vagy csak a szlogen erejéig a gyerekeink basszus? mig hisztizni kell az unióval? ha munka akkor már senki nincs a placcon?
Rockxy
nem gyerekeket óltanak, csak a közjószágokat, azokér meg nem kár, ha elpatkolnak.
misem vagyunk emberek, csak humán erőforrás.
Gazella
Pedig milyen jol tettek a szulok...
Minek meggabalyitani a gyerek genjet... minek??
Aki ezen nem tud elgondolkodni, ott az agyaban egy kerek hianyzik...
Nem mindenki kap placebot.
Van aki olyan vakcinat kap ami karos anyagokkal van tele... sokkal tobb az oltott a lelegeztetogepen... mint az oltatlan aki a veget jarja.. 70 80 evesek...

Lattal mar olyan fotot ahol 40 eves fekszik?? Szerintem nem.
Az a rengeteg oltott gyerek akinek felboritottak a gen rendszeret a vakcinaval ...miert is van lelegeztetogepen amikor allitolag hatasos a vakcina...
division
@Gazella: Nyugi Pali, tudjuk hogy több néven akarod osztani a nem létező agyadat, több komment, több pénz.
ómió
Aha! Szóval, "munkaszervezési és logisztikai okokból"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.