A Debrecen környéki éjszakai és kora reggeli járatokon annyira megnőtt a  rendbontások száma, hogy egyes vonatokon november 29-től készenléti rendőrök és vasútőrök is utaznak.

Fegyveres erők utaznak a Debrecenből induló vonatokon

MTI Fotó: Oláh Tibor

Az egyik vasutas szakszervezethez, a VDSZSZ-hez érkezett jelzések szerint kiabálnak, provokálnak és rettegésben tartják az utasokat és a jegykezelőket a MÁV hajnali és késő esti járatain a rendbontók, ezért vezették be a fegyveres őrök kíséretét. 

Ezért döntött úgy a MÁV, hogy november 29-től a vasúttársaság biztonsági munkatársai és a készenléti rendőrök utazzanak a Nyíregyháza–Debrecen–Budapest Nyugati pályaudvarig közlekedő napi öt, majd december 12-től már hét járaton. 

A Telex kipróbálta az egyik járatot, de  a 15:45-kor Nyíregyházáról induló és Budapest Nyugati pályaudvarig közötti vonaton egyetlen rendőrrel vagy biztonsági őrrel sem találkoztunk, mint ahogyan az általunk megkérdezett utasok sem.

A november végén indult akciót a rendőrség is sikeresnek tartja:  az ORFK a Telex kérdésére azt válaszolta, hogy november 29-től december 8-ig egyetlenegy esetben sem kellett a rendőröknek intézkedniük ezeken a vonatokon.

A szakszervezet szerint viszont a valódi megoldás az lenne, ha az éjszakai, illetve a kora reggeli járatokon legalább két jegyellenőr lenne szolgálatban.

Forrás: Telex.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
Így nehéz lesz új fővárost csinálni Debrecenből!
jesz
ha a kerítés ellenére a határon sem sikerül megakadályozni a bejutást, akkor a vonaton sem fog sikerülni a fegyelmezés...
nezelodo
@jesz: Ja mert amikor ezek az utazók jöttek még gyepű sem volt a határon.
vacsi
Ez valóban megnyugtató, nappal is jó lenne.
RonaGyuri
@jesz: @nezelodo: @csak úgy...: igen ezek orbán-rogán- semjén migráncsai!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.