Egészségügyi dolgozók állították ki a valótlan tartalmú igazolványokat.

Hamis védettségi igazolvány-gyártókra csaptak le Komárom-Esztergom megyében – videóFotó: illusztráció, MTI/Rosta Tibor

Az MTI információi szerint két ápoló – egy 36 éves férfi és egy 45 éves nő –huszonhét embertől alkalmanként 20 ezer és 40 ezer forint közötti összeget fogadott el, hogy az érintetteket valótlanul úgy dokumentálja, mintha megkapták volna a védőoltásokat.

Ezzel ők megszegték a koronavírus elleni védőoltások beadásával kapcsolatos szabályokat, az érintettek pedig jogosulatlanul jutottak védettségi igazolványhoz.

A cselekményt hónapokon keresztül, üzletszerűen folytatták, a bűncselekmények elkövetéséből rendszeres jövedelemre tettek szert – írja a police.hu közleménye.

Az eljárás a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult ismeretlen tettesek ellen. A felderítés után a rendőrség a 27 rendbeli vesztegetés, valamint 27 rendbeli közokirat-hamisítás elkövetésével gyanúsított két egészségügyi dolgozót őrizetbe vette, és kezdeményezte letartóztatásukat. A rendőrök emellett a hónapok óta tartó nyomozásban további 22 embert, köztük egy vezető beosztású egészségügyi dolgozót hallgattak ki gyanúsítottként, okiratokat és tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le.

Forrás: MTI, police.hu
Fotó: illusztráció, MTI/Rosta Tibor

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.