Több mint egy kilogramm kábítószergyanús növényi törmeléket, valamint egy maroklőfegyvert és lőszereket foglaltak le a rendőrök egy Pölöskén élő német állampolgárságú férfitől – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.

Rendőrség: egy kilogramm drog és fegyver is volt a Pölöskén elfogott német férfinél

Fotó: pixabay.com

Azt írták, hogy a kutatás során a rendőrök kábítószerkereső kutyával több nejlonzacskóban és üvegekben, összesen 1197,95 gramm súlyú kábítószergyanús növényi törmeléket, valamint egy éles maroklőfegyvert és 136 lőszert is találtak, amelyeket lefoglaltak.

A nyomozók az 54 éves német állampolgárságú férfit kábítószer birtoklása, továbbá lőfegyverrel, valamint lőszerrel visszaélés bűntett elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatására.

A rendőrkapitányság munkatársai a helyszínen ismeretlen eredetű jövedéki termékekre is bukkantak, ezért értesítették a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV). A pénzügyőrök 37 kilogramm fogyasztási dohányt, 243 kilogramm cukorcefrét, csaknem 100 liter ismeretlen eredetű alkoholterméket és egy dohányvágó készüléket is lefoglaltak.

A NAV munkatársai az ügyben költségvetési csalás és jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak – áll a közleményben.

Forrás: MTI

Címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Komolyan vette az ürge a pálinkaforradalmat! Azt viszont nem tudhatta, hogy több ott a szimat, meg a TEK -es mint a helyi lakos, nehogy valaki megkérdezze, hogyan lehet tőzegbánya a N.Park területén.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.